Özel eğitim öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği alternatif olabilir. Bu bölümler devlette ve özel sektörde her zaman rağbet görecektir, Türkiye'de ve dünyadaki farkındalık şu anda çok fazla özel bireylere verilen değer ve eğitim standartları gün geçtikçe artıyor ve Türkiye'nin tüm coğrafyalarına ulaştırılmaya çalışıyor. Bu iki bölüm haricinde ise yeni medya veya görsel iletişim tasarım olabilir, çünkü yaşadığımız dünya dijital ve sosyal oldu, ayrıca bu bölünmelerde eğitim alan birisi çok farklı alanlara kendisi yönelebilir burada iş kendini geliştirmekte bitiyor ve sektörde edinilen tecrübeye göre değişiyor. Yazdığım bölümler için ilk önce kendinizi tanımanız gerekiyor özel bir öğrenciye ne kadar şefkat ile yaklaşıp onunla zaman geçirebilirsiniz veya küçük yaşta anaokulu çağındaki çocuğun ilk öğretmeni olacaksınız hayatı boyunca sizi hatırlayacak ve belki de onun yaşamında çok büyük etkiniz olacak, özel sektörde medya işlerinde ise zaman kavramınız belki olmayacak belki de standartları sizin için uygun olmayacak, bunu düşünüp bunları düşünüp bunlara göre karar vermek en doğru olanı olacaktır, her şeyden önce kendinizi tanımanız çok önemli…