Sözelciler için TYT Matematik ve TYT Biyoloji konu önerileri

Yer
İstanbul
Sözelciyim ve temelim matematikte de biyolojide de neredeyse sıfır. Sınavda matematikten 7-8, biyolojiden (ve fizik/kimyanın sözel konularından) mümkünse toplam 5-6 net yapmam kafi gelecektir. Bana bu iki derste en kolay net yapabileceğim ve sınavda kesin çıkacak konuları söyler misiniz? Mesela matematikte;

• Temel kavramlar
  • Sayı basamakları
  • Bölünebilme kuralları
  • OBEB-OKEK
  • Rasyonel sayılar
  • Basit eşitsizlikler
  • Mutlak değer
  • Üslü sayılar
  • Oran-orantı
  • Denklem çözme
  • Kümeler/Kartezyen çarpım
  • Mantık
  • Fonksiyonlar
  • Olasılık
  • Veri-istatistik
  • Problemler

Konuları (ki neredeyse tüm TYT'yi kapsadı) arasından hangilerine çalışmam gerektiğini söylerseniz harika olur.

Asıl eforumu sözel derslere harcamak istiyorum. Çünkü daha yatkınım ve kısa sürede matematikten daha fazla net kazanacağım. Zaten TYT Coğrafya ve AYT Edebiyat gözümü çok korkutuyor.
Dostum sözelde son 2 ay çalışsan 5K yapabilirsin zaten kasma. Konu eleme hepsine çalış yapamadığından yüzeysel geç. Ama dene belki yapabilirsin temelim sıfır diye ön yargılı yaklaşma.

Sözelciyim ve temelim matematikte de biyolojide de neredeyse sıfır. Sınavda matematikten 7-8, biyolojiden (ve fizik/kimyanın sözel konularından) mümkünse toplam 5-6 net yapmam kafi gelecektir. Bana bu iki derste en kolay net yapabileceğim ve sınavda kesin çıkacak konuları söyler misiniz? Mesela matematikte;

• Temel kavramlar
  • Sayı basamakları
  • Bölünebilme kuralları
  • OBEB-OKEK
  • Rasyonel sayılar
  • Basit eşitsizlikler
  • Mutlak değer
  • Üslü sayılar
  • Oran-orantı
  • Denklem çözme
  • Kümeler/Kartezyen çarpım
  • Mantık
  • Fonksiyonlar
  • Olasılık
  • Veri-istatistik
  • Problemler

Konuları (ki neredeyse tüm TYT'yi kapsadı) arasından hangilerine çalışmam gerektiğini söylerseniz harika olur.
Problemler Eşitsizlikler Denklemler Fonksiyonlar Bölünebilme Mutlak Değer Sayı Basamakları. Bu tayfanın bazı elemanları (Bölünebilme, Eşitsizlikler vb.) AYT'de de çıkabiliyor her ne kadar TYT konusu olsa bile. Fonksiyonlar zaten baba bir konu AYT için. Problemler ise TYT'nin vazgeçilmezi. Bu konuları tamamlaman iyi olur, konuları elediğine değecek şekilde iyi çalış.

Asıl eforumu sözel derslere harcamak istiyorum. Çünkü daha yatkınım ve kısa sürede matematikten daha fazla net kazanacağım. Zaten TYT Coğrafya ve AYT Edebiyat gözümü çok korkutuyor.
Benden bir tavsiye dediğin derslere sadece full tekrar tarzı videolar izleyip gir. Sözel bölüm tercih edeceksen sözelde yoğunlaş. 3 kez sözel derecem var tek tavsiyem felsefe ve dinde asla hata yapmamaya çalış denemelerde bu sorulara özenilmediği için sınavdan kolay olur sınavda sürpriz olabilir size. Bir sözelcinin derecesini etkileyen son şeyler tyt matematik ve fen kısmıdır. Geri kalanları fulleyen herkes istisnasız türkiye ilk 1000 'e girer. Yani ana hedeflerimiz olan kısmı eğer fullemeye başlarsan dediğin alanlara yönelmen daha mantıklı.

Problemler Eşitsizlikler Denklemler Fonksiyonlar Bölünebilme Mutlak Değer Sayı Basamakları. Bu tayfanın bazı elemanları (Bölünebilme, Eşitsizlikler vb.) AYT'de de çıkabiliyor her ne kadar TYT konusu olsa bile. Fonksiyonlar zaten baba bir konu AYT için. Problemler ise TYT'nin vazgeçilmezi. Bu konuları tamamlaman iyi olur, konuları elediğine değecek şekilde iyi çalış.
Temel Kavramlar
Sayı Basamakları
Bölünebilme
Basit eşitsizlikler
Rasyonel sayılar
Mutlak değer
Kümeler/Kartezyen çarpım
Mantık
Olasılık
Veri-İstatistik
Problemler

Bunları çözmem yeterli olur mu hocam?