Sözelde iş imkanı yüksek olan bölümler nelerdir?

Ardpow

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx6600 - İ312100F - 16 Gb Ram
Arkadaşlar ben bu sene YKS de sözel 350 puan, 110k sıralama yaptım ama iş imkanı yüksek olan bölümler nelerdir? Sözelde? Tarihe ilgim var ama iş imkanı azmış ve halkla ilişkiler bölümünü tavsiye edenler oldu sizce nasıldır? Ayrıca İzmir'de yaşadığım için yaşadığım çevredeki üniversitelere gitmek istiyorum olmazsa mezuna kalmayı düşünüyorum sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gastronomiye ilgin varsa yazmanı öneririm. Güzel maaş alıyorlar diye biliyorum. İmkanın var ise Yeditepe Gastronomi iyidir. Yarı burslu olanı tutturabiliyor olman lazım.

Sözelde sıralamayı bilmiyorum ama Tarihe bulaşma. Öğretmen olayım desen formasyon işleri var. Zaten alım yok. Okul öncesinde alım çok oluyor. Tercih edebilirsin.

Gastronomiye ilgin varsa yazmanı öneririm. Güzel maaş alıyorlar diye biliyorum. İmkanın var ise Yeditepe Gastronomi iyidir. Yarı burslu olanı tutturabiliyor olman lazım.
Hocam malesef gastronomiye hiç ilgim yok.
Sözelde sıralamayı bilmiyorum ama Tarihe bulaşma. Öğretmen olayım desen formasyon işleri var. Zaten alım yok. Okul öncesinde alım çok oluyor. Tercih edebilirsin.
Hocam bana bütün öğretmenliklerin atamasının düşük olduğunu söylemişlerdi ayrıca halkla ilişkiler nasıldır sizce?

Hocam bana bütün öğretmenliklerin atamasının düşük olduğunu söylemişlerdi ayrıca halkla ilişkiler nasıldır sizce?
Link Bu bağlantıda son atama kontenjanları mevcut. Bakanın açıklamalarına bakabilirsin. 1000 anaokulu vs. projeleri var. O yüzden alım hep yüksek olmaya devam eder bir süre. Halkla ilişkilerle ilgili bir bilgim yok maalesef. Yanlış yönlendirme yapmayayım.

Sözelde neler var tam bilmiyorum ama şu an çevremde danışmanlara deli gibi para veriyoruz. Özellikle sosyal medya danışmanları, onun dışında konuşma bozukluklarını düzelten bir lisans dalı var orası da en az mühendis kadar para kazanan bir dal. En yakınımdaki 2 kişi gastronomi mezunu, biri sevgilim kendisi şu an 20 yaşında 6000 lira maaş almakta. Biri de arkadaşım 24 yaşında ve Peugeot 3008'i var 1.5M falan herhalde o araba. Tava sallamak hoşuna gidiyorsa yaz gastronomi gitsin. Ama çok zor haberin olsun işletmelerde her türlü adamı ellıyorlar.

Peki Medya Ve İletişim ya da Gazetecilik gibi bölümler nasıldır? Sanırım halkla ilişkiler yazacağım ama bu bölümlerde iş imkanı daha iyiyse bu bölümleride yazabilirim sizin bir fikriniz var mı?

Peki Medya Ve İletişim ya da Gazetecilik gibi bölümler nasıldır? Sanırım halkla ilişkiler yazacağım ama bu bölümlerde iş imkanı daha iyiyse bu bölümleride yazabilirim sizin bir fikriniz var mı?
Her türlü danışman sayılabilirsin bence. İlk defa üniversiteye gideceksen ekşi sözlükten falan yazacağın şehri, üniversiteyi iyi araştır. Önemli olan çevre, ortam ve vizyonlu insanlar. Sorduğun bölümler hakkında çok fazla bilgim yok maalesef. Elektrik - Elektronik Mühendisliği bitirdim ben. Ama bir işletme okumayı düşünüyorum bu arada. Bunu da unutma hiç bir seçim telafi edilemez değil. İleri de kendi yolunu bir şekilde çizersin.

Tamam teşekkür ederim üniversiteyi araştıracağım Gazetecilik yazarsam ege üniversitesi yazacağım ama halkla ilişkiler yazarsam Manisa celal bayar üniversitesi yazacağım büyük ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…