Coğrafyada harita ağırlıklı çalışmanı tavsiye ederim artık ÖSYM harita ağırlıklı sorulara sınavlarda epeyce yer veriyor. Bunun yanında genel olarak coğrafyada ezberden çok mantık üzerine çalış çünkü ezber kısmı üniversite sınavı için işe yaramıyor(coğrafya için) olayların işleyişini neden sonuç ile incele 1 olayın mantığını kavrarsan diğerleri hakkında da bağdaştırıp kendi kendine yorumlar katabiliyorsun bilmediğin konularda dahi. Tarih konusunda çok ayrıntılarda durursan epeyce vakit kaybedersin tarih kampları var YouTube üzerinde o kanallardan bir tanesini bulup anlatan kişinin özellikle üstünde durduğu ve belirttiği konuları not alsan çok iyi edersin ve bunları sınava kadar haftada bir kez baştan sona tekrar etsen tarih için yeterli olacaktır. Edebiyat konusunda yapılacak çok bir şey yok tamamı ile ezbere dayalı bir ders çünkü ve senin zamanın kesinlikle 1 ayda bitirmeye yetecek gibi değil hele ki divan edebiyatında isen orada da belli başlı yazarları, eserleri, bu eserlerin içeriklerini(konusu, teması, baş kahramanları),edebiyat dönemlerinin genel özelliklerini, edebiyat akımlarının özelliklerini öğren yani atıyorum gidip de 1 tane eser vermiş bilinmedik bir sanatçı ile uğraşma. Ben 2021 de 5300 küsur olarak kapatmıştım sözelde çok fazla kasma olayların mantığını öğren.(edebiyat hariç)