Sözelden yol haritası nasıl çizilmeli?

syrewx05

Centipat
Daha fazla  
Temel matematik kitabını neredeyse bitirdim sayılır. Arada bir paragraf falan çözüyorum. Evet sıfıra yakın çalıştım. Fakat bu saatten sonra hala bir ümit var mıdır acaba? Mezuna kalsam da sorun değil sadece bu sene yapabildiğimin en iyisini yapmak istiyorum. Neredeyse herkes TYT de çok çabaya gerek yok AYT'ye yüklenin diyor. Mesela Özyeğin Üniversitesi gastronomi bölümü bu sene TYT'den 76-80 net civarı AYT'den 67-70 net civarı bir şey istiyor. ChatGPT'ye sorduğuma göre de "TYT'nin neredeyse hiçbir önemi yok. Üniversiteler sadece sözel puana bakarak alım yapıyor" tarzı bir yazı yazdı. Bu durumda hiç TYT çalışmayıp direkt AYT'ye mi geçmeliyim ne yapmalıyım? Bu bahsettiğim konuya da açıklık getirirseniz çok sevinirim. İyi geceler diliyorum.

Gastronomi dediğin zaten 4 yıllık olduğundan TYT+AYT'nin SÖZ puanı önemli. Sana tavsiyem her gün 20+ paragraf çözmen, Youtube'dan dil bilgisi kampı ve herhangi bir sıfırdan/temel edebiyat kampı bitirmen. Sosyal için de tarihteki bazı sorular paragraf gibi yorumlamayla yapılabilir onun dışında bi' tarih temeli de olmalı. Coğrafyada Youtube'dan Coğrafyanın Kodları kanalını öneririm.
Yani kısacası matematiği vs. çok takma. "TYT'nin hiçbir önemi yok" değil, sadece AYT'den daha önemsiz. 4 Yıllık sözel bölüme hazırlanırken TYT'yi bir nevi bedava puan gibi düşünebilirsin.

edit: Hiç TYT çalışmayıp direkt AYT geçmek düşüncesini bence kafadan at direkt. Paragrafa, türkiye ve dünya haritalarına çalış. Ayrıca AYT'de edebiyatta baya TYT türkçe bilgisiyle yapabileceğin soru var.

Hocam bu kadar detaylı bir cevap beklemiyordum. Ellerinize sağlık. Yardımınız için teşekkür ediyorum.

Hocam bu kadar detaylı bir cevap beklemiyordum. Ellerinize sağlık. Yardımınız için teşekkür ediyorum.
Ben bayağı dümenden bir yanıt verdiğimi düşünüyordum. Bazı sorularını cevaplayabildiysem güzel. İyi çalışmalar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…