Sözleşmeli er olunsa ön safhalara gidilebilir mi?

pharople

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, şu anda 16 yaşındayım. Lise 2. sınıf öğrencisi olmam gerekirken bir sene sınıfta kaldığım için şu anda Lise 1’i tekrar etmekteyim. İlk önce konunun sözleşmeli askerliğe veya direkt askerlikle ilgili olduğunu söyleyeyim. Küçüklüğümden beri (7-8) sürekli TV’de şehit haberleri görünce duygulanan bir insanım, şahsen küçüklüğümü de yaşayamamış bir insanım. 4 Yaşıma kadar babamı hiç görmedim, yurtdışında çalışıyordu ama o sırada aldatıyormuş… Ailemle vesaire hiç parka çıkmadım ve ablalarımla aynı kaderi paylaştım. 2 Tane ablam var, bir tanesi polis bir diğeri ise doktor. 12-13 yaşımdan beri türlü türlü aklınıza gelebilecek her rezil işe girdim ve çalıştım alın teriyle kendi paramı kazandım aileme destek çıktım ve kendi isteklerimi yerine getirdim. Ama artık dayanamıyorum, sadece ablalarımı kendime yakın görüyorum ve annemle babam artık bana bir yakınımmış gibi bile gelmiyor. Aynı evde yaşıyoruz fakat yüzlerine bakmıyorum, son 2 yıldır yakınlaşmaya çalışıyorlar ama izin vermiyorum çünkü geç kalınmış sevgi hiçbir şeyi telafi edemiyor ne yazıkki. Ablalarım da benden bayağı büyük olduklarından artık bana zaman ayıramıyor ve kopuyormuşuz gibi. Neslimizdeki yaşıtlarıma vesaire baktığımda ise neredeyse hiçbirinde gerçek hayata dair bir bakış açısı göremiyorum, o yüzden sayılı ve bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar arkadaşım var. Bu genç yaşımda her şeyden bıktım ve fazlasıyla yoruldum, dediğim gibi küçüklüğümden beri aklımda tek gerçek meslek vardı o da askerlik. Aklımdan gerçekten de hiçbir zaman çıkmıyordu hatta işe giderken ve o yorgunlukla gecenin 2’si ara sokaklarda yürüyerek işten eve dönerken kulaklığımda çalan “The winter” şarkısı ile “asker olsaydım vatanıma ve milletime elimden gelen her türlü desteği çıkıp, en sonunda şehadet şerbetini içip şehit olsaydım” diye düşünüyordum. Hâlâ daha o düşünceden çıkmadım, çıkmayacağım. Bu yazı bir nevi içimi çok az da olsa dökmek içindi, okuyan herkese teşekkür ederim.

Şimdi ise bir kaç soru sormak istiyorum:

Sözleşmeli er olursam direkt ön safhalara gönderilir miyim? Şu anda askeriyedeki en tehlikeli yer neresidir?

Merhaba, şu anda 16 yaşındayım. Lise 2. sınıf öğrencisi olmam gerekirken bir sene sınıfta kaldığım için şu anda Lise 1’i tekrar etmekteyim. İlk önce konunun sözleşmeli askerliğe veya direkt askerlikle ilgili olduğunu söyleyeyim. Küçüklüğümden beri (7-8) sürekli TV’de şehit haberleri görünce duygulanan bir insanım, şahsen küçüklüğümü de yaşayamamış bir insanım. 4 Yaşıma kadar babamı hiç görmedim, yurtdışında çalışıyordu ama o sırada aldatıyormuş… Ailemle vesaire hiç parka çıkmadım ve ablalarımla aynı kaderi paylaştım. 2 Tane ablam var, bir tanesi polis bir diğeri ise doktor. 12-13 yaşımdan beri türlü türlü aklınıza gelebilecek her rezil işe girdim ve çalıştım alın teriyle kendi paramı kazandım aileme destek çıktım ve kendi isteklerimi yerine getirdim. Ama artık dayanamıyorum, sadece ablalarımı kendime yakın görüyorum ve annemle babam artık bana bir yakınımmış gibi bile gelmiyor. Aynı evde yaşıyoruz fakat yüzlerine bakmıyorum, son 2 yıldır yakınlaşmaya çalışıyorlar ama izin vermiyorum çünkü geç kalınmış sevgi hiçbir şeyi telafi edemiyor ne yazıkki. Ablalarım da benden bayağı büyük olduklarından artık bana zaman ayıramıyor ve kopuyormuşuz gibi. Neslimizdeki yaşıtlarıma vesaire baktığımda ise neredeyse hiçbirinde gerçek hayata dair bir bakış açısı göremiyorum, o yüzden sayılı ve bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar arkadaşım var. Bu genç yaşımda her şeyden bıktım ve fazlasıyla yoruldum, dediğim gibi küçüklüğümden beri aklımda tek gerçek meslek vardı o da askerlik. Aklımdan gerçekten de hiçbir zaman çıkmıyordu hatta işe giderken ve o yorgunlukla gecenin 2’si ara sokaklarda yürüyerek işten eve dönerken kulaklığımda çalan “The winter” şarkısı ile “asker olsaydım vatanıma ve milletime elimden gelen her türlü desteği çıkıp, en sonunda şehadet şerbetini içip şehit olsaydım” diye düşünüyordum. Hâlâ daha o düşünceden çıkmadım, çıkmayacağım. Bu yazı bir nevi içimi çok az da olsa dökmek içindi, okuyan herkese teşekkür ederim.

Şimdi ise bir kaç soru sormak istiyorum:

Sözleşmeli er olursam direkt ön safhalara gönderilir miyim? Şu anda askeriyedeki en tehlikeli yer neresidir?
Hocam TYT ve MSÜ sınavı üzerinden 2 yıl eğitim görüp astsubay olmayı düşündünüz mü?

Emin olun çok zor değil kazanması.

Sorunuz hakkında bir şey diyemiyorum.

Yaşın 16 ise subaylık/astsubaylık filan kovala.

Sözleşmeli er/erbaşlar direkt en ön safhalara gönderiliyor. Azıcık TV izlesen anlarsın zaten. Şehit haberlerindeki askerlerin çoğu er/erbaş. Yani uzman askerler.

Bu ülke de yapılacak son iş bakın iş diyorum çünkü örneklerini vereceğim...

En son iş askerliktir çünkü bu ülke kadar insan hayatı ucuz memleket göremezsin.

Şehit ailesi muhalif çıkarsa " senin işin ölmek " veya " o zaman bu mesleği seçmeseydin " gibisinden sözler ediliyor.

Artı açılım ve analar ağlamasın adı altında şehit ve ailelerine yapılan muamele de ortada. Yani şehit olursan ve arkandan üzülecek birileri varsa kahrolur bu ülkenin siyaseti yüzünden.

Muhalif değil, iktidar yanlısı olursan da en fazla 10 saniyelik bir bültene konu olur, unutulur gidersin.

O yüzden uzman erbaşlık kovalama, subaylık kovala. En azından kazanacağın parayı harcayabilme ihtimalin artar.

Hocam TYT ve MSÜ sınavı üzerinden 2 yıl eğitim görüp astsubay olmayı düşündünüz mü?

Emin olun çok zor değil kazanması.

Sorunuz hakkında bir şey diyemiyorum.
Düşündüm fakat bir çok sebepten dolayı liseyi bitirebilme olasılığım yarı yarıya.

Yaşın 16 ise subaylık/astsubaylık filan kovala.

Sözleşmeli er/erbaşlar direkt en ön safhalara gönderiliyor. Azıcık TV izlesen anlarsın zaten. Şehit haberlerindeki askerlerin çoğu er/erbaş. Yani uzman askerler.

Bu ülke de yapılacak son iş bakın iş diyorum çünkü örneklerini vereceğim...

En son iş askerliktir çünkü bu ülke kadar insan hayatı ucuz memleket göremezsin.

Şehit ailesi muhalif çıkarsa " senin işin ölmek " veya " o zaman bu mesleği seçmeseydin " gibisinden sözler ediliyor.

Artı açılım ve analar ağlamasın adı altında şehit ve ailelerine yapılan muamele de ortada. Yani şehit olursan ve arkandan üzülecek birileri varsa kahrolur bu ülkenin siyaseti yüzünden.

Muhalif değil, iktidar yanlısı olursan da en fazla 10 saniyelik bir bültene konu olur, unutulur gidersin.

O yüzden uzman erbaşlık kovalama, subaylık kovala. En azından kazanacağın parayı harcayabilme ihtimalin artar.
Maaşında vesaire değilim, iktidar vesaire de umrumda değil her şey vatan için. Üzülebilirler haklısın ama en azından vatan sağ olsun diyebilecekler. olabildiğince göreve gitmek ve yeri gelirse şehit olmak istiyorum.

Dostum sanırım ölmek istiyorsun ama bu ölümün boşa olmasını değil bir anlamı olmasını istiyorsun, doğru mudur? Yazdıklarından bu anlamı çıkardım ben açıkcası, depresyondasın şuan.

Öncelikle psikolojik bir destek almak iyi olacaktır kardeşim. Çok sağlıklı bir bakış açın yok bence. Ufak yaşına rağmen yaşadıkların sonucu bu olağan duruyor ama yine de biraz daha düşün derim. Henüz önünde çok uzun bir yol var.

Öncelikle psikolojik bir destek almak iyi olacaktır kardeşim. Çok sağlıklı bir bakış açın yok bence. Ufak yaşına rağmen yaşadıkların sonucu bu olağan duruyor ama yine de biraz daha düşün derim. Henüz önünde çok uzun bir yol var.
Kesinlikle katılıyorum, uygun tedavi ile yüksek oranda çözülebilir birşey bu.

@TongYabguHan34 @610052 Askerliğe bir engel oluşturmaması için özel bir psikiyatriste gittim ve yardım aldım. Fakat yine de bu düşüncelere sahibim, tavsiyeniz için teşekkürler. Ama dediğim gibi çocukluktan gelen bir şey ve dediklerim olana kadar vazgeçmeyeceğimi düşünüyorum.

@TongYabguHan34 @610052 Askerliğe bir engel oluşturmaması için özel bir psikiyatriste gittim ve yardım aldım. Fakat yine de bu düşüncelere sahibim, tavsiyeniz için teşekkürler. Ama dediğim gibi çocukluktan gelen bir şey ve dediklerim olana kadar vazgeçmeyeceğimi düşünüyorum.
Kardeşim yaşın daha genç, seni çok iyi anladığımı bilmeni istiyorum öncelikle. Yani bu tür düşüncelere bir tek sen sahip olmadın bir tek, herkes en az bir kere bu tür şeyler düşünmüştür. Kimisi aman deyip yoluna devam etti kimisi hala düşünüyor, bir düşünceye çok takılı kalmaman lazım yoksa hayatına yön verir. Bunun ismi obsesif düşüncedir ve bu bir hastalıktır, hangi doktora gittin bilmiyorum ama herşeyi tam anlatmadığına eminim çünkü anlatmış olsan sana anti depresan tedavisi verirdi.

Senin şuan yapman gereken tek şey hayatına bir anlam katmak, öyle askerde öldüm herşey bitti ile olmuyor bu iş. Madem kendine değer vermiyorsun o zaman başka insanlara faydan dokunsun, git çalış et durumu olmayana, yardıma ihtiyacı olana yardım et. Şuan şöyle bir dur bir nefes al, aynanın karşısına geçip kendine şöyle i uzunca ve güzelce bak 30 dakika boyunca başka birşey ile ilgilenmeden. Kendine şu soruyu sor; 16 yaşındayım ve hayatım şuan böyle, peki önümüzde ki 4 yıl içerisinde de böyle olmasını istiyor muyum? Yada geri kalan ömrümde?

Yakınımda senin gibi biri daha vardı böyle intihara meyilli, ırakta ve suriyede görev yaptı sonra bir kızla tanıştı ve askerliği bırakıp açıktan üniversite bitirdi ve kendine dükkan açıp kızla nişanlandı. Demem o ki sen şuan mantıklı düşünmüyorsun, senin şuan tedaviye ihtiyacın var. Ben sana tedaviye ihtiyacın var dediğimde sen delisin veya kafan gidik demiyorum ama ruh halin hiç iyi değil ve bunun sebebi yaşadığın tramva ve depresyon. İnsan beyni bu tür şeylere uzun süre maruz kaldığı zaman beyinde ki kimyasallar bozuluyor, beyin yeteri kadar mutluluk hormonu üretmiyor ve hatta stres hormonu tavan seviyeye ulaşıyor. Bu bilgileri öyle sallamıyorum haberin olsun, dediğim gibi hepimiz en az bir defa orada olduk. Kısacası sen şuan kendinde değilsin aslan, yaşın daha çok genç ve geç olmadan doktor önerisi ile 2 yıl ilaç tedavisi olup hayatına devam etmen lazım.

Ailen senin hayatında sonuna kadar olmayacak ve buna ablaların dahil, senin kendi aileni kurman lazım bu sayede istediğin şeye sahip olabilirsin.

Direkt olarak yüksek öncelikli yerlere görev vermezler. 2-3 yıl çalıştıktan sonra veriyorlar 6-12ay falan sürüyor. Emir alma yetisine ve gerekli sabıra sahipsen asker olabilirsin. Yeri gelecek komutan sana evini taşıttıracak, camları sildirecek. Arazide çalı çırpı toplayıp yemekte yapacaksın. Tuvalette temizliyeceksin. Kıdem(Rütbe) aldıktan sonra OHAL durumu olmadığı sürece il il gezersin jandarma şubelerinde. Lojmanda kalırsın paranın çoğu cebinde kalırsın. Ablalarına ufak hediyeler alırsın, misal. Son olarak şunları söyleyeyim, eskisi kadar yüksek ateş durumu olmuyor birazcık gündemi takip ediyorsan bilirsin. Askerliğe alışırsan belki de kendine ileride yuva kurabilirsin hayatın ne çıkaracağı belli olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı