Soğutucu yönünün farklı olması sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan Efem
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 753

Efem

Hectopat
Yer
Edirne, Uzunkopru
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3 9100F / Asus H310M-K R2 / Asus GeForce GT 730 / HyperX DDR 4 CL 14 2133 MHZ / GIGABYTE GE-C420A-C2 420W / Acer X223W Q / KINGSTON SA400S37240G / 931GB Toshiba HDD
Arkadaşlar selamlar, iyi sosyaller herkese. Arkadaşlar bilgisayarıma hava soğutucu aldım ve bugün yaklaşık 3 saat durmaksızın bir mücadele verdim. Benim için hayatımın en zor anlarından biriydi. Fakat bunca zorluğa rağmen soğutucuyu taktıktan sonra, sadece soğutucunun yönü olarak kalan herley doğru. Yanlış taktıpımı fark ettim. CPU stres testinde en fazla 60 derecelere çıktığı için ben soeun olacağını zannetmiyorum fotoğrafları da aşağıda. Fanda hafif bir yamukluk mevcut. Sizin düşünceleriniz nedir? Bir de arkadaşlar anakart arkasına takılan braketteki vidalardan bir tanesi anakarta sürttü bir sorun olur mu sizce? Fotoğraflar aşağıda, işlemcim i5 13400F. Şimdiden teşekkür ederim herkese. Sogutucum.
Thermalright Burst Assassin TL-12C kodlu.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-01-23 at 16.42.29.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-23 at 16.42.29.jpeg
    151,5 KB · Görüntüleme: 41
  • WhatsApp Image 2025-01-23 at 16.42.28.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-23 at 16.42.28.jpeg
    163,3 KB · Görüntüleme: 39
  • WhatsApp Image 2025-01-23 at 16.42.25.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-23 at 16.42.25.jpeg
    192,8 KB · Görüntüleme: 40
Normalde sıcak havayı egzoz fanından çekmesi lazım fakat sizin durum farklı olmuş. Sıcak havayı tepedeki ızgaraya doğru mu üflüyor nasıl yaptınız?

Son düzenleme:
Normalde sıcak havayı egzoz fanından çekmesi lazım fakat sizin durum farklı olmuş. sıcak havayı tepedeki ızgaraya doğru mu üflüyor?

Evet hocam fan tepedeki ızgaraya üflüyor. Bir de böyle kullanılmasında bir sakınca olur mu acaba?

Muhtemel olmaz hocam Stres testinde sorun çıkarmadı diyorsunuz ama macun yenileme işlemi yaparsanız o esnada siz yine standart şekilde tekrar ayarlarsanız iyi olur.

Muhtemel olmaz hocam Stres testinde sorun çıkarmadı diyorsunuz ama macun yenileme işlemi yaparsanız o esnada siz yine standart şekilde tekrar ayarlarsanız iyi olur.
Evet hocam aynı fikirdeyim. Benim için güzel bir deneyim oldu ama aşırı derecede zorlandım. O kadar macun sürdüm boşa gitmemesı adına bu şekilde bıraktım desem yalan olmaz. Zaten iş bittikten sonra fark ettim yanlış taktığımı. Stres testınde dedıgım gıbı en yuksek cekırdek 68 dereceydi onun dışında 55 ile bu aralıklardaydı sıcaklık aralığı. Macun ömrüne bağlı ömrü dolduğu vakit düzgün ve doğru şekilde takmayı hedefliyorum. İlginiz ve bilginiz için çok teşekkür ederim hocam. Umarım dediginiz gibi herhangi bir sorun olmaz.

Fanlar dönmüyorken fotoğraf çektiniz mi? İçeri üflüyor olabilir gibi geldi çünkü genelde egzoz bölümünde çerçeve olur, onu göremedim. Tek fanlı soğutmalarda genelde taze havanın ısı borularına çekilmesi önerilir. Fakat yine de bu düzeni en kısa sürede düzeltmenizi öneririm.

Düzenleme: Çift fan doğrultusunda yorum yapmıştım değiştirdim.

Son düzenleme:
Fiziksel temas ve eğer mevcutsa zorlamalara bir şey diyemeyeceğim. Ancak havanın akış yönü ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamzsınız.

Kasa fanlarını kastediyorsanız hayır hocam. Kasa fanlarının önünü kesemediğim için kendi hislerime güvenerek ben üflediği yeri karar verdim. Elimi iki tarafada koyduğumda hava hissedemedim. Ha dediğim gibi üşengeçlikten değil termal macuna üzülüyorum sökmem gerekirse.

Fiziksel temas ve eğer mevcutsa zorlamalara bir şey diyemeyeceğim. Ancak havanın akış yönü ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamzsınız.
Sıcak hava çektiği, verdiği için derece farkı olurmu hocam? Zorlama olarak bir yerde şüpheliyim. Şuan evde değilim eve gittiğüm vakit bakacağım. Fotoğraflarda fanın yamukluğu gözüküyor. Ama fanı benmi yamuk taktım yoksa zorladığım için fan belleğe mi baskı yapıyorda bu durum söz konusu bilmiyorum ne yazıkki, durum bu arkadaşlarım.

Arkadaşlar bir sorum daha olacak, ben hayatımda ciddi manada hiç bu kadar zorlanmamıştım. Braketi ne yazıkki zorlayarak taktım. Bunda bir sorun yok. Fakat adını bilmediğim bir adet parça var. Braketi taktıktan iki adım sonra o parçalar takılıyor iki adet. Onları takarken zorlanma durumumu anlatamam. Neden böyle olduğunu anlamış değilim inşallah yanlış yönde taktıpım içindir. Takmadan önce Gaming Gen in videosunu izlemiştim, braketi anakartın arkasına takmak dılında bir zorluk gözükmüyordu. Yorumlarınızı beklemekteyim.

Son düzenleme:
Kasa fanlarını kastediyorsanız hayır hocam. Kasa fanlarının önünü kesemediğim için kendi hislerime güvenerek ben üflediği yeri karar verdim. Elimi iki tarafada koyduğumda hava hissedemedim. Ha dediğim gibi üşengeçlikten değil termal macuna üzülüyorum sökmem gerekirse.

Sıcak hava çektiği, verdiği için derece farkı olurmu hocam? Zorlama olarak bir yerde şüpheliyim. Şuan evde değilim eve gittiğüm vakit bakacağım. Fotoğraflarda fanın yamukluğu gözüküyor. Ama fanı benmi yamuk taktım yoksa zorladığım için fan belleğe mi baskı yapıyorda bu durum söz konusu bilmiyorum ne yazıkki, durum bu arkadaşlarım.

Üfleme ya da emme arasında fark olmayacaktır. Eninde sonunda yaptığınız kasadaki havayı CPU radyatörü üzerinden fan vasıtası ile o yönde ya da bu yönde geçirmek, ikisi arasında fark olacağını kesinlikle düşünmüyorum. Yönünün (arka egzoz yerine tavana dönül olması) çok az bir etkisi olabilir, ama 1-2 derece bile fark göreceğinizi sanmıyorum.

Üfleme ya da emme arasında fark olmayacaktır. Eninde sonunda yaptığınız kasadaki havayı CPU radyatörü üzerinden fan vasıtası ile o yönde ya da bu yönde geçirmek, ikisi arasında fark olacağını kesinlikle düşünmüyorum. Yönünün (arka egzoz yerine tavana dönül olması) çok az bir etkisi olabilir, ama 1-2 derece bile fark göreceğinizi sanmıyorum.
Anladım hocam çok teşekkür ederim. 2. Paragraf için düşünceniz nedir acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı