Fotoğrafta sıcak havayı ekran kartına doğru üflüyor gibi duruyor. Eğer böyleyse ekran kartının sıcaklığını durduk yere yükseltirsiniz.
Bu kadar fark yaratırmı dersiniz hocam, ekran kartında UV yapılı. Acaba 2. Paragraf için görüşünüz nedir merak ediyorum. Fiziksel olarak zarar vermesinden tedirginim.Fotoğrafta sıcak havayı ekran kartına doğru üflüyor gibi duruyor. Eğer böyleyse ekran kartının sıcaklığını durduk yere yükseltirsiniz.
İlginiz ve bilginiz için teşekkür ederim, cam çıkık şekilde kullanım bu hava sirkülasyonu durumunu çözer mi peki hocam?@Efem İşlemcinizin sıcaklığına bağlı olarak değerler yükselecektir. Isınan hava yükselir. Ekran kartından atılan sıcak hava yükselmek isteyecek fakat işlemci fanı bu havanın yükselmesini engelleyecek. Bunla da kalmayıp işlemcinin sıcak havasını kartın üzerine üfleyecektir. Yani içeride düzensiz bir sirkülasyon olacak ve sistem sıcak havada boğulacak. Eğer fan aşağı üflüyorsa yönünü değiştirin derim.
Diğer konu için montaj videosuna bakıp dönüş yaparım.
Evet o metalleri takarken aşırı derecede zorlandım hocam tarifi yok. Fakat gelin görün ki iş bitince fark ettim nasıl takmam gerektiğini. Fakat diyorum ya termal macun boşa gidecek ona üzülüyorum. Camı çıkık şekilde kullanma niyetindeyim. Ve hocam bir sorum olacak siz takarken herhangi bir aşamada zorlandınızmı, brn metalleri takarken ve ana metal bloğu otururken girmediğim hal kalmadı. Aşırı zorlandım.Hocam aynı soğutucuyu kullanıyorum, siz soğutucunun monte edildiği metalleri yatay olacak şekilde monte etmişsiniz o yüzden böyle duruyor, o metalleri dik şekilde sağlı sollu monte ederseniz soğutucu doğru şekilde oturur. Bu şekilde sıcak havayı ekran kartına üflüyor ve sirkülasyonu bozuyor.
İlginiz ve bilginiz için teşekkür ederim, cam çıkık şekilde kullanım bu hava sirkülasyonu durumunu çözer mi peki hocam?
Evet o metalleri takarken aşırı derecede zorlandım hocam tarifi yok. Fakat gelin görün ki iş bitince fark ettim nasıl takmam gerektiğini. Fakat diyorum ya termal macun boşa gidecek ona üzülüyorum. Camı çıkık şekilde kullanma niyetindeyim. Ve hocam bir sorum olacak siz takarken herhangi bir aşamada zorlandınızmı, brn metalleri takarken ve ana metal bloğu otururken girmediğim hal kalmadı. Aşırı zorlandım.
Sadece yönü farklı hocam benim düşüncem. Peki 2gr termal macun kaç defa kullanılabilir veya nasıl sürülmeli? Birde hiçmi bir yolu yok hocam macunu boşa gitmesini sağlamadan sağlıklı bir şekilde kullanıma devam etmenin?@Efem montajı muhtemelen yanlış yapmışsınız, söküp doğru şekilde tekrar yapın. Camı açık kullanmak da sizin için bir seçenek değil. Eğer iki kanat şeklinde ki braketleri zorlayarak taktıysanız yanlış takmış ve zarar vermiş olabilirsiniz. Parçaların puzzle parçaları gibi zorlanmadan birbirine uyması gerekir. Siz braketleri Burst modeline göre değil Peerles modeline göre takmışsınız sanırım. O sebeple soğutucu sağ-sol yönlü değil yukarı-aşağı yönlü duruyor.
Anakartı ekran kartı slotu aşağıda olacak şekilde tuttuğumda anakartın üstündeki iki braket ekran kartı ile paralel durumda yani sağ ve solda değil hocam. Macunun geldiği şırınga ağzına kadar dolu şekildemi geliyor yoksa belli bir orandamı dolu oluyor hocam? Eğer ağzına kadar doluysa bir kullanımlık israf ederim hocam sorun yok.@Efem Şimdi anakartı ekran kartı slotu aşağıda olacak şekilde tuttuğunuzda iki braketin işlemcinin sağına ve soluna takılması gerekiyor. Eğer braketleri sağa ve sola taktıysanız da soğutucunun sizdeki gibi durmasına imkan yok.
2 gr macun israf edilmezse 4-5 kere kullanılabilir diye düşünüyorum.
Anakart modeliniz nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.