Şok Market Depremzedelere Yardım Ediyor

@shocktroop Bak arkadaşım, anlamıyorsun. Kilometrelerce alana yayılmış bir deprem bölgesine dört bir yandan müdahale etmenin zorluğu ve imkansızlığından söz ettim ben değil mi? İşi bilen tecrübeli kurtarma ekibinin azlığından söz ettim değil mi? Ben bu video gibi sana 100 tane video üretirim. Ayak basılmamış enkazlar dahi var. Yahu onbinlerce enkaz diyorum bir enkazın başına geçmiş haber yapılıyor diye gelmiş burada ışık vermiyorlar diyorsun. Sen anlamak mı istemiyorsun? Sadece bir mahalle yıkılmadı, 10 ilde onbinlerce bina yıkıldı diyorum sana. Sayı mı az geldi sana anlamadım ki.

Dünya üzerinde eşi benzeri görülmemiş, 9 saat arayla 2 kez 7 üzeri depreme maruz kalmış bölgeden söz ediyoruz. Neredeyse ayakta bina kalmamış, her yer dümdüz olmuş diyoruz. Tüm insanlık seferber olmuş varını yoğunu o bölgeye gönderiyor, imkanı olmayan dua ediyor diyoruz.

Yapmayın Allah aşkına ya, onu bunu yersiz eleştirmektense elinizden geldiğince yardım edin. Şu an eleştirmenin kimseye faydası yok. Depremin üstüne bir de siz yıkıcı olmayın be.
Ben zaten kimseyi kötülemiyorum, emek veriyor insanlar canlarını feda etmişler artcilara karşı neden kötüleyeyim, yıkıcı olayım?

Bu insanlara gerekli ekipman verilse işleri daha kolay olacak mı? Olacak. Evet biliyorum, çok anormal bir durum yaşıyoruz ilk defa Cumhuriyet ilinde aynı anda bir çok lokasyonda deprem oldu.

Ama Allah aşkına insanlara ekipman verin işleri kolaylaşır, orada Hatay'da Malatya'da yatan, dedenin, çocuğun ahını almasinlar.
 
@shocktroop Ya bak. Hadi diyelim oradaki 10 kişiye gökyüzünü gündüze çevirecek kadar fener verdin, ortalık aydınlandı. Ne yapacak orada insanlar? Burada bu gazeteciler tenha bir yere gitmiş, burada ışık yok diyor. Burası gibi yüzlerce, binlerce bölge var. Senin orada duvar delecek, kıracak, yerinden kaldıracak araç gerecin olmadıktan sonra güneşi tepeye diksen ne fayda olacak?

Şimdi diyeceksin ki o araç gereçler, aletler verilsin. Ben de diyorum ki kilometrelerce karelik alan.. Şuna bir bak.

resim_2023-02-06_143629360.png



Bu haritada eş zamanlı arama kurtarma faaliyetleri yürütebilme ihtimali nedir? Veya bunu yapabilecek güçte bir ülke söyleyebilir misin bana?
 
Devletin yapması gerekenlerini özel iş adamları yapmaya devam ediyor çok merak ediyorum benim ödediğim deprem vergileri hiç kullanıldı mı şu depremde?
 
İnsanlar resmi kurumlara bağış yaparken bile sorguluyor acaba vakıflara devredilir mi benim yaptığım yardım diye. Bu güvensizliği kim oluşturdu sorgulamayalım.
 
Devletin yapması gerekenlerini özel iş adamları yapmaya devam ediyor çok merak ediyorum benim ödediğim deprem vergileri hiç kullanıldı mı şu depremde?

Bunu @imnotagamer bir cevaplamaya çalışsın bakalım.

Biz de biliyoruz zorlu bir durum olduğunu da 24 sene geçmiş arkadaş, milyarlarca dolar deprem vergisi ödedi bu halk.

Devlet ne zaman devlet olacak?
 
İnsanlar resmi kurumlara bağış yaparken bile sorguluyor acaba vakıflara devredilir mi benim yaptığım yardım diye. Bu güvensizliği kim oluşturdu sorgulamayalım.
Mesela Hepsiburada'dan veya başka siteden jeneratör, ısıtıcı bağışlıyorsun.

O eşyayı insan göremeyince, daha fazla insanın "donuyoruz" dediği zaman için garip oluyor...
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı