Sokağa döşenen turuncu kablo fiber mi?

Kl0prax

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Xeon E3 1230v2/HyperX Fury 8GB x2 1600MHz 16GB RAM/Sapphire Nitro+ RX 480 8GB/Apacer Panther AS340 120GB SSD/Seagate BarraCuda ST2000DM008 2TB HDD/Zalman ZM500 LE II 500W
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bu sabah sokaktaki bağırışlar üzerine uyandım. Dışarıda birileri kavga ediyor sanıyordum ama sokaktaki ustalarmış. Turuncu bir kablo döşüyorlar, fiber olabilir mi bu?

1726121742239.jpeg

1726121764997.jpeg

1726121891144.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yüksek ihtimalle fiber kablosu. Basit mantıkla mahallenin elektrik kabloları direk de olduğu için yer altından cekilebilecek iki üç şey kalıyor geriye, su, doğal gaz ve fiber optik kablo.

Evet yüksek ihtimalle fiber kablosu. Basit mantıkla mahallenin elektrik kabloları direk de olduğu için yer altından cekilebilecek iki üç şey kalıyor geriye, su, doğal gaz ve fiber optik kablo.
İşleri çok uzun sürmedi hocam. Attığım fotoğraftaki bölüm var bide 50m aşağıda bir rögar daha vardı. Galiba oradan geçirdiler ve gittiler. Talep üzerine bir apartmana yapılmış olabilir mi?

İşleri çok uzun sürmedi hocam. Attığım fotoğraftaki bölüm var bide 50m aşağıda bir rögar daha vardı. Galiba oradan geçirdiler ve gittiler. Talep üzerine bir apartmana yapılmış olabilir mi?
Bu FTTH. Oradaki menhol içinde yer altı ek kutusu (Mufa) var, menhol içinde hem fiberleri toplarlar hemde çoklama yaparlar binalara dağıtım için, işlemler tam olarak bitmediyse yakınına gidip kaç core olduğuna baksana, FO Y (Turuncu kablo) üstünde kaç core olduğu yazar

Bu FTTH. Oradaki menhol içinde yer altı ek kutusu (mufa) var, menhol içinde hem fiberleri toplarlar hem de çoklama yaparlar binalara dağıtım için, işlemler tam olarak bitmediyse yakınına gidip kaç Core olduğuna baksana, fo y (turuncu kablo) üstünde kaç Core olduğu yazar.

Dediğim gibi bir saat içinde kablo geçirip gittiler. Rögar kapağının arkasında Türk Telekom yazılı kare bir kapak var. Ora da açılır mı açmam doğru mu bilmiyorum.

Dediğim gibi bir saat içinde kablo geçirip gittiler. Rögar kapağının arkasında Türk Telekom yazılı kare bir kapak var. Ora da açılır mı açmam doğru mu bilmiyorum.
Yok o menholu açamazsın. Mufa koymuşlardır o menhol içine. Mufaların büyüklüğüne göre dağıtım değişir. Mufa dediğim de ek kaset, o turuncu kablo varya fotodaki, mufalara o kablo girer.

Yok o menholu açamazsın. Mufa koymuşlardır o menhol içine. Mufaların büyüklüğüne göre dağıtım değişir. Mufa dediğim de ek kaset, o turuncu kablo varya fotodaki, mufalara o kablo girer.
Hocam şimdi bizim apartmanda telefon kutusu yok. Solumuzdaki binanın telefon kutusundan bizim eve kadar binanın dışından bir kablo geçiyor. VDSL2 kullanıyoruz şuan. Biz fiber bağlattırmak istersek nasıl olacak? Yolu kazıp apartma kadar kablo mu döşeyecekler? Çok pahalı tutar mı? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.

Hocam şimdi bizim apartmanda telefon kutusu yok. Solumuzdaki binanın telefon kutusundan bizim eve kadar binanın dışından bir kablo geçiyor. VDSL2 kullanıyoruz şuan. Biz fiber bağlattırmak istersek nasıl olacak? Yolu kazıp apartma kadar kablo mu döşeyecekler? Çok pahalı tutar mı? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
PON'da Anksatre olmaz, Bina altı sonlandırma kutusu veya diğer adıyla optik bölücülü dağıtım kutusu olur T.T tarafında bir dış için, bir de iç için var.

Sana gelip gelmeyeceği belli değil ki, Mufa'lar belli bir bölge için olur içindeki ek kasetlerin durumu belirler, yani sana geledebilir, gelmeyedebilir ki kapının önünde T.T menholu olup, binasına FTTH'de gelmeyen var, o biraz Santral Tarafındaki OLT'nin durumuna göre değişiyor. Sana gelip geçmeyeceğini T.T md. Bilgi alarak anlayabilirsin.

PON'da anksatre olmaz, bina altı sonlandırma kutusu veya diğer adıyla optik bölücülü dağıtım kutusu olur TT tarafında bir dış için, bir de iç için var.

Sana gelip gelmeyeceği belli değil ki, Mufa'lar belli bir bölge için olur içindeki ek kasetlerin durumu belirler, yani sana geledebilir, gelmeyedebilir ki kapının önünde TT menholu olup, binasına FTTH'de gelmeyen var, o biraz santral tarafındaki Olt'nin durumuna göre değişiyor. Sana gelip geçmeyeceğini TT md. Bilgi alarak anlayabilirsin.

Çok kafam karıştı, bilmediğim anahtar kelimeler var :). Şu an altyapı sorgulamada çevremdeki binaların hepsinde VDSL2 gözüküyor hiçbirinde GPON yok. Birkaç gün bekleyip sonra bir soracağım TT müdürlüğüne. Asıl sormak istediğim evime gelebiliyorsa gelmesi için çok para harcamam gerekecek mi?

Geri
Yukarı