Sokak köpeğini eğitmek

maydonozdiyarı

Hectopat
Daha fazla  
Evet öncelikle konuda yazdığı gibi bir amacım var (sokak köpeği eğitmek). Aslında eğitmek istediğim köpeği evime almayacağım fakat ben dışarıdayken ben istediğim zaman çağırabilmek ve gezebilmek istiyorum. Arkadaşla birlikte salam alıyoruz ve oturunca ona salam vereceğimizi biliyor fakat bunu sadece kendi çıkarı için ve kendi isteğiyle gerçekleştiriyor. Duyduğuma göre kendi isteğiyle değil de bizim isteğimizle olması için "temel itaat eğitimi" veriliyormuş fakat benim gördüğüme göre bu işlemi tasma ile yapıyorlar ama ben tekrardan diyorum köpeği sahiplenmeyeceğim. Sadece çağırmak ve bana bağlı olmasını istiyorum. Biliyorum bu istediğim çok büyük bir istek ama bir bilginiz varsa dışarıda yapabileceğimiz temel itaat eğitimi var mıdır? Bu arada ismi Taha ve sevgilisi Yusuf. Yusuf'da arkadaşımın ismi birbirimizle gülüşüyoruz isimleri bir kere koyduk kaldı öyle(Fotoğraflardaki siyah köpek. Köpek beni ve arkadaşımı gayet seviyor ve sevdiriyor peşimizden de koşturuyoruz ama daha sonra başka yerlere sapıyor, bizimle ilgilenmiyor). Kolay gelsin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221120_012732_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20221120_012732_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    89,3 KB · Görüntüleme: 95
  • Screenshot_20221120_012817_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20221120_012817_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    130,4 KB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_20221120_012555_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20221120_012555_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    91,4 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Köpeği eğitmek için tasmaya falan gerek yok. Her köpek eğitilebilir, sokak köpeği yada evde evde yaşayan bir köpek olması fark etmez. Çok fazla salam, sosis falan vermemeye çalışın bu arada yararı yok köpeklere.

Köpeğe gel de ve elinde sevdiği bir yiyecek olsun, geldikten sonra yiyeceği köpeğe ver. Bunu sürekli tekrarla ve bir süre sonra elinde bir şey yokken gel de, yanına gelirse cebinden çıkarıp ver. Tüm eğitimler aynı mantıktadır. İyi bir şey yaparsa ödüllendir.

Köpeği eğitmek için tasmaya falan gerek yok. Her köpek eğitilebilir, sokak köpeği ya da evde evde yaşayan bir köpek olması fark etmez. Çok fazla salam, sosis falan vermemeye çalışın bu arada yararı yok köpeklere.

Köpeğe gel de ve elinde sevdiği bir yiyecek olsun, geldikten sonra yiyeceği köpeğe ver. Bunu sürekli tekrarla ve bir süre sonra elinde bir şey yokken gel de, yanına gelirse cebinden çıkarıp ver. Tüm eğitimler aynı mantıktadır. İyi bir şey yaparsa ödüllendir.

Teşekkürler hocam peki ne tür şeyler vermem gerek yemek olarak evde her gün kemik olmuyor ve köpek mamaları pahalı. Eşya da deseniz hiçbir bilgim yok, sopayı atıyoruz alıp kaçıyor.😂

Teşekkürler hocam peki ne tür şeyler vermem gerek yemek olarak evde her gün kemik olmuyor ve köpek mamaları pahalı. Eşya da deseniz hiçbir bilgim yok, sopayı atıyoruz alıp kaçıyor.😂
Kuru mama seviyorsa ödül olarak kullanabilirsin. Onun dışında havuç, yağsız ve tuzsuz pişmiş yada haşlanmış yumurta verebilirsin. Tüm yiyeceği bir anda verme, iyi bir şey yaptığında ödül olarak azar azar ver ki uzun süre eğitebil.

Kuru mama seviyorsa ödül olarak kullanabilirsin. Onun dışında havuç, yağsız ve tuzsuz pişmiş ya da haşlanmış yumurta verebilirsin. Tüm yiyeceği bir anda verme, iyi bir şey yaptığında ödül olarak azar azar ver ki uzun süre eğitebil.

Teşekkürler hocam bir ilerleme kaydedebilirsem size yazacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı