Sokakta dilenen insanlar

Sevap falan kazanmadım. Eğer dümdüz dilenci olsaydı vermezdim ama satış yapmaya çalıştığı için verdim. Ben Müslüman değilim ve Müslüman olmadığım için, kimse bana bunun karşılığını cennete vereceği için yapmadım. Sevap falan kazanmak için değil yani.
Oda iyi.

Son düzenleme:
Hocam bu tarz eylemlerin önüne geçmek için 1826'da Zabıta adı verilen bir teşkilat kuruldu. Fakat gel gör ki tek işleri sokakta tezgah açıp helalinden para kazanmaya çalışanları kovalamak oldu. Ben bu ülkede hiçbir şeyde sistem olmadığını düşünüyorum. Zaten yönetime ve büyük çaplı şirketlere bakıldığında neredeyse hepsinin mafya olduğunu görürsünüz. Bizi yönetecek sözde siyasetçilerin çoğu tarikatçı ya da mafya.

Konuyu fazla dağıtmamak adına tekrar dönecek olursam. Toplumumuzda maalesef hala bağnaz düşünceli ve cahil insanlar var. Çalışabilecek durumdaki insanlara para verince iyilik yaptığını sanıp cennete gideceğini sanan cahiller var. Zaten artık çevrede fazla dilencide kalmadı çoğu tiktok uygulamasında.

Geçen balatta geziyordum. Önüme iki çocuk geldi max yaşları 10 diyorki "abi karnım aç çorba alırmısın" şimdi bende vermedim ama sonra azıcık ilerde'de sen söyle, sen söyle hesabını yapıyorlardı. Çoğu yalan zaten ben hiçbir dilenciğe kendi rızamla para vermedim.

Dilenciler çok fazla. Hem de çok. Daha 2 gün önce çocuğun biri sanayi çıkışında geldi konuşarak varsa ekmek rica etti. Çocuğun diksiyonu gerçekten iyiydi yani şaka yapmıyorum sanki okumuş gibiydi. Caminin yanına çadır kurmuşlar orada yaşıyorlardı bende 20 TL verdim. Eğer çalışmak istersen gel dedim. Bakalım yarın gelecek mi?

Benim annem de verme dememe rağmen gördüğünde 3-5 lira veriyordu fakat bir gün para verdiği dilencinin kocası marketten bol bol et alıp karısıyla arabaya bindiğini görünce şok oldu, o günden beri de hiçbir dilenciye para vermiyor. Adamlar bizden iyi yaşıyor.
Umarım benim annem de bir gün uyanır.

Hiç "senden benden zengin" muhabbetine girmeyeceğim, diyeceğim şu ki; eli ayağı tutan tipler çıkmış dinlenip para istiyor, eee? Ulan madem bu kadar paraya ihtiyacın var, git temizlik yap, inşaatta amelelik yap veya bilumum araba yıka, bir işe yara da parayı hak et. Ama olur mu ya? Beyefendi/hanımefendi üşenir çalışmaz, işlevsiz işlevsiz gezer insanlardan para ister, ne de olsa kolay para değil mi? Para verecek enayi de çok zaten, değmeyin keyiflerine.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı