Sokakta kendimi savunmak için dövüş sanatları

Valla gardaş, sen boş ver hücum savunma işlerini. İstediğin kadar akino, kerata, taekunduz öğren, olay karşı tarafın makineyi çekmesiyle biter. Boş ver. Beladan uzak dur. Bu zamanda delikanlılığın Erkekliğin %100 kaçmaktır, uzak durmaktır.
 
Hocam zaten yeni başladıysan 10 dk aralıksız koşabilecek kondisyona sahip olsan yeter önce ısınmada koştururlar sonra esneme hareketleri en son tekme yumruk çalışmaları vs çok da abartılacak şeyler yaptırmazlar başta merak etme.

Hocam 10dk tempolu koşumu yoksa cidden hızlı koşma mı? Tempoluysa yapabilirim. Fakat ciddi ciddi aralıksız 10dk boyunca hızlı koşuysa sanmam. Uzun zamandır sporla ilgili hiçbir şey yapmadım.
 
Striking ve grappling diye iki kısım var. Grappling; güreş, judo, BJJ vs. oluyor.
Striking; kick boks vs. işte.
Tek tekte grappling daha üstün sanırım. Yapmadım ama araştırdığım kadarıyla öyle. Strikingcinin yaklaştırmaması lazım ama grappling yapan hiç striking yapmamış, yumruk atmasını bilmiyor olmaz. Grappling yapan striking de yapar ama striking yapan grapplingi o kadar iyi yapamaz.
Çok kişi üstüne çöküyorsa, dar alanda vs. striking daha etkili. MMA en iyi seçenek bence. Hepsi var ama grappling üzerinde yoğunlaşırsan esneklik, kondisyon vs yine olur. Strikingde de geliştirirsin kendini. Bence böylesi daha mantıklı.
 

Geri
Yukarı