Sokaktaki insanlara bilgisayar terimlerini

BlurTM

Megapat
Makaleler
5
Efsane cevaplar var. 2:10 daki çocuk :D:D

Başlığı yanlış yazışım Sokaktaki insanlara bilgisayar terimleri sormak olacaktı. Ama düzeltemedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu videoyu hazırlayan arkadaş kendini özel hissetmiştir artık. İnsanlarla dalga geçmek birilerinin en büyük hobisi. Ben de o arkadaşa ömründe duymadığı bazı terimlerin anlamını sorarım, boş boş bakar. Başkası da benim bilmediğim terimleri bana sorar benle dalga geçer.

Bir de "disk çekmece bağlantısı" terimleri Türkçe'ye abuk subuk çevirmenin sonucu oluşan abuk bir kavramdır. Sen önce adam gibi çeviri yapmayı öğren ondan sonra deden yaşında, ömrü boyunca bilgisayarla alakası olmamış adamlarla alay etmeye çalış!

Şimdi hayrettin genç birine sormasa, bilgisayar kullanmayan birine sorsa eğlence amaçlı yapmış derdim. Ancak çocuklar face, twitter diyor kullandığı şeyin işlevlerin bilmiyor. Hep internet kafe gençliği bunlar. Türkiye nasıl gelişsin karı kız peşinde koşarsa :D

Herkes bilgisayarla ilgilenecek, bilgisayardan anlayacak diye bir şey yok. "LAN yaratıyor musun?" gibi saçma sorulara Hayrettin cevap versin verebiliyorsa, ona gulelim biraz da.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı