Son yaşanan depremlerden sonra korkum arttı

Pqwew

Centipat
Katılım
9 Ekim 2022
Mesajlar
37
Çözümler
1
Öncelikle bu son yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Umarım enkaz altında olanlarda kurtulabilirler.
Konu: Merhaba ilk olarak başlıkta da görmüş olduğunuz gibi son yaşanan bu depremden sonra deprem olan yerden uzak olmama rağmen içimi bir korku sardı uzun süredir deprem olmamasına rağmen insan bir rahatsız oluyor ne yapsam bilemedim. Aklıma geldikçe oradaki insanlara da üzülüyorum sizce ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkeste olan bir şey ister istemez. Deprem olacağı düşüncesini aklınızdan çıkarmaya çalışın mental olarak rahatlamak için ve olası deprem ihtimaline karşı evinizde deprem çantası ve bir harita güvenli bölgeleri içeren.
 
Hocam herhangi bir şekilde yardım etme şansınız yoksa yapacak pek bir şey yok maalesef. En son 6.9 İzmir depreminde enkazlarda bulunmuştum, o manzaraları gördükten sonra ben de ciddi anlamda etkilendim. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen etkisi sürüyor hala üzerimde, ne zaman az bir şey sallansak binanın yıkılacağını falan düşünüyorum istemsizce. Hiçbirimizin can güvenliği yok. Kısacası korkmamak için de yapabileceğiniz pek bir şey olduğunuzu sanmıyorum. Aksine herkes korkmalı. O binaları yapan müteahhitler biraz olsun korksaydı durumumuz bu olmazdı zaten, her neyse...
 
Vatandaş olarak yapabileceğimiz en iyi şey yanlış bilgi yaymay destek olmamak ve yardım kampanyalarına katılmak olabilir. Eğer gönüllülük faaliyetlerine katılmak isterseniz TOG bir program organize etmiş, bakabilirsiniz. Kan vermeyi düşünebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı