Son yüzyılın en iyi oyunu nedir?

Verebileceğim en nesnel cevap Half Life serisinin tüm oyunları hepsi zamanının ötesinde geliştirdiği teknoloji ile fark atıyor bu teknoloji ise teknoloji olarak kalmıyor mekaniksel anlamında bir anlamı oluyor. (Bknz: İyi fizikler ve gravity gun mekaniği. Radgoll sadece süs için kullanılmadı o teknoloji ile beraber yapılabilecek mekaniklere de örnek gösterdi. Alyx, VR' in ciddi anlamda gücünü kullandı. Fizik motoru sayesinde VR'in etkileşim mantığını güzelce kullandı. VR'da her şeyi dürtüklemek istersiniz. Source Fizik motoru da buna olanak veriyor.)
Fizikleri teknoloji demosu gibi kullanan bir oyun ise RDR2. RDR2'nin fizik motoru sadece daha iyi hissetmeniz için var yani immersive arttırmak için kullanıyorlar. Öznel olarak ise Bethesda Softworks,Respawn ve de CDPR oyunlarını diğer oyunlardan farklı görüyorum. Son yıllarda özellikle Fallout ve TES ile bolca zaman geçirdim, kesinlikle farklı görüyorum o serileri.
 
Son düzenleme:
Şimdi öncelikle belirtmek isterim ki burada kastedilen "teknik, mekanik, grafik vb." anlamda en iyi olan oyun değil. 2000-2022 yılları arasında sizi en çok etkileyen, kalbinizde ayrı bir yere sahip olan ve ara ara aklınıza gelip "ne oyundu be" dediğiniz oyunu soruyorum. Bunu herkes hemen RDR2 diye atlamasın diye yazdım. Sizi bu yüzyılda en çok etkileyen ve favoriniz olan oyun hangisiydi? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Uncharted 4
 

Yeni konular

Geri
Yukarı