Son zamanlarda moderasyon davranışlarının değişmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kalitesini konu sahibi düşünür, konu sahibi 21.5 monitör önerisi istemediğini belirtmiş zaten.
Kaliteli ürün almak için konu açıyor zaten konu sahibi. Orada üye gayet normal bir şekilde kalitesiz 24 yerine 21.5 inç önermiş. Belki konu sahibi vazgeçtim, attığınız 21.5 inç olanı alacağım derse ne diyeceksiniz?

Mesajımı okumadan baştan sağma mesaj yazıyorsunuz, bu huyunuz harika zaten :ROFL:
 
Şu gizlilik sözleşmesi olayı ile ilgili bir şeyler söylemek isterim. Öncelikle üye ifşalaması gibi bir durum yok, kendisinin zaten o üyeliğe sahip olduğunu başka bir yerde söylenmiş bulunmakta ve kendisi kabul ediyor. 2 kişiden daha fazlasının bildiği şey sır olmadığı gibi böyle bir yerde herkesin göreceği şekilde atılan bir şeyin de gizliliği kalmıyor.

Orada o nicki öyle bilerek yazmıştım çünkü ilk yazdığım konudaki "Moderatörler gerçek hayatta" muhabbet için, ilk olarak beni daha farklı bir konuda aynı yazılan şeylerden birine etiketlemişti.

Ben sadece eski yapılana ufak bir dikkat çekmek istemiştim. Rahatsız olmuşsa da kusura bakmasın, gerekirse orta yolu buluruz ve özürümü de dilerim ama buna farklı üyelerin de müdahil olması hoş değil.

Uyarıya gelirsek. Oradaki uyarıyı ben vermedim ve veren kişi kaldırmış, uyarıdan haberim bile yoktu.
 
2. örneğimiz ise bazı moderatörlerin bir üyeyi ifşa etmesi ile ilgili:


Burada haklı olan taraf konu sahibi ama iki tarafta da hata olmasına rağmen verilen "ifade yasağı" hakkında tam düzgün açıklama yapılmamış. Bu tür konularda olumsuz bırakılan her ifadenin sonu haksız yere ceza ile sonuçlanıyor, bunun en büyük örnekleri @Samotne Ciasteczka ve @Chloe Price.

O konuda ceza verilen üyeden özür diledik ve yapılanın yanlış olduğunu belirttik zaten. Bakın:

Cezanız kaldırılmış. Bunu cezanız verilir verilmez fark ettik ve veren moderatör ile istişare ederek ivedilikle kaldırdık. Bu konuda özür dileriz, olmaması gereken bir durumdu.

Bunun yanında, gizliliği ihlal eden bir durum bulunmamaktadır. İki hesabınız da, silinmeden forumda bulunuyor. Evet, moderatörün çifte hesabınızı kullanarak size mesaj atması hoş değil (her ne kadar yaptığınız gerçekten yanlış ve moderasyonu üzen, kandırılmış hissettiren bir şey olsa bile); ancak sizin "Realde yüzüne bakmayacagimiz insanlarin sanalda kafa kesmesine alıştım" cümleniz de hoş değil. Biz de dikkat edelim, ancak siz de dikkat edin.

İfade yasakları hakkında da farklı konulara uzunca açıklama yapıldı. O taraftan mı vurmaya çalışıyorsunuz şimdi?

Konunuzun kilitlenmesi ve aldığınız ifade yasakları hakkında ise zaten açıklama yapıldı. Size, ifade yasağı olarak, bir uyarı mahiyetinde ve kısıtlama olmadan verildi. Konunuzun kilitlenmesi ise, yönetimin inisiyatifi.

Yanlış yapılan hareket nedeniyle kullanıcıdan özür dilenmiş. Önceden aldığı iki uyarı/konu kilitleme hakkında da tekrardan açıklama yapılmış. Lütfen duygusal değil objektif yaklaşın.

Moderatörlerin son zamanlarda buna benzer birçok tutum ve davranışları forum kalitesini düşürüyor kanaatimce, zaten son zamanlarda artan ayrılıklarda bunu gösteriyor.

Ayrıldığını duyurarak, konu açarak, ceza isteyerek giden üyeler çok kısa bir süre sonra dönüyor hatta ayrılmıyor bile. Bunların dışında gerek kendi gerekse forumumuzdan sebeple ayrılan üyeler var ve tabii ki istenmeyen bir durum. Ancak sözde ayrılmaların büyük bir çoğunluğu şovdan başka bir şey değil.

Forumda kimse baki değildir. Moderasyon da değildir. Birileri gelecek ve birileri hayata karışıp gidecek. Önemli olan buradaki ortamı korumak, olaya duygusal değil objektif yaklaşmak.


Bu konuda verilen cevap rezil. 1200TL bütçeye adam güzel kaliteli 21.5 önermiş kalitesiz 24 yerine, ceza atmışlar boş yere. Daha da konuşmuyorum, konuştukça bir boştan sebep bulup baştan sağıyorlar zaten.

Duygusal yaklaşılarak bir forum yönetilmez. Önerilen monitörün güzel olması bir anlam ifade etmiyor. Konuda belirtilen kriterlerin dışında bir öneri yapıldığında, eğer atılan ürünün yanında ek bir açıklama yapılmadıysa, bu bir gereksiz mesajdır.

Konu linkini atmış ancak başka bir açıklama yok. "Bu 21.5 inç ama daha iyi, bak dostum bu daha iyi bir seçenek, bak istersen..." tarzında bir açıklama yapılabilirdi. Böyle link atıp gidince, konu sahibi de rahatsız oluyor.

Kaliteli ürün almak için konu açıyor zaten konu sahibi. Orada üye gayet normal bir şekilde kalitesiz 24 yerine 21.5 inç önermiş. Belki konu sahibi vazgeçtim, attığınız 21.5 inç olanı alacağım derse ne diyeceksiniz?

Linki atan kişi, neden attığını belirtebilirdi. Olaya duygusal yaklaşmayın.

Mesajımı okumadan baştan sağma mesaj yazıyorsunuz, bu huyunuz harika zaten :ROFL:

Konuda size yönetici tarafından açıklama yapılıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı