Sony Alpha 1 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.846
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Sony Alpha 1 Özellikleri

Üst seviye özellikler ile donatılmış olan Sony Alpha 1 duyuruldu. Peki, Sony Alpha 1 özellikleri ve fiyatı nasıl? Sony tarafından 30 FPS ile çekim yapabilen hızlı ve 50 MP yüksek çözünürlüklü dijital kamera Alpha 1 duyuruldu. Ayrıca ürün 8K video çekebilme yeteneğine de sahip. İşte Sony Alpha 1 özellikleri. Sony Alpha 1 Özellikleri A1, üst […]

Devamı: Sony Alpha 1 Tanıtıldı! İşte Özellikleri
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
6500 dolara bunu alana kadar Hasselblad X1D II 50C alırım. Sony fotoğraf sektöründe rakipleri kadar eski olmadığından mıdır nedir telefon rekabetindeki gibi sayısal veriler üzerinden saldırıyor ama bu işi profesyonel yapan kişi için daha önemli şeyler var. Mesela renk doğruluğu, mesela dayanıklıklık, mesela kullanım kolaylığı, mesela daha büyük sensör... 15fps ardışık çekim bile fazlasıyla hızlıyken 30fps'ye çıkmak, aynasız fotoğraf makinesiyle sanki dev prodüksiyon işleri yapacakmış gibi 8K video yapmak bunlar hep ecnebilerin gimmicky dedikleri göz boyama hileleri. 8K video yapana kadar 4K-60fps yapıp 12 bit RAW çıktısı verse ya Sony, neredeyse 5'te 1'i fiyatındaki Blackmagic Pocket Cinema 4K bunu verebiliyor o ufak sensörüyle. Fakat her ürünü farklı yönden cazip hale getirip parayı kaldırmak daha cazip geliyor Sony'e.

6500'e bunu alan zaten kit lensle de kullanmaz, bir sürü lens ve aksesuar alır, yanına en az A7R4 seviye bir ikinci kamera da koyar. Orta format kameralar FF boyutlarına inmişken arada kalan tek fark fiyat farkıydı, artık bu da kalkıyor ama Sony bu fiyat politikasıyla bir yere varamaz. Tamamı el yapımı, İsveç malı bir Hasselblad kamera bile daha ucuz, Fujifilm daha yeni 102MP'lik GFX100S çıkardı, o da daha ucuz. 4K60fps vermiyor belki ama saf bir orta format "fotoğrafçı" makinesi. Sony ise fotoğrafçı makinelerini inatla video yönünden, hız yönünden geliştirmekle uğraşıyor.
 

Geri
Yukarı