Sony & Playstation Türkiye'den çekiliyor mu?

Ortada Sony'nin Türkiye pazarından çekileceği iddiası var ve kesin görünüyor yorumlarınız neler?
Kaynak:"Sony, Türkiye'den Çekiliyor" İddiası Ortalığı Karıştırdı
Çekilmiyor. Playstation Plus gibi hizmetleri de devam edecek. Sony'nin açıklaması bu. Olay şu Türkiye'deki şubesi kapatılıyor distribütör ile ürünlerin satışı devam edecek. Ürünlerin garantisi de keza devam ediyor. Sony Eurasia garantili bütün Sony ürünlerinin garantisi devam edecek. Yanlış bilgiler ile olayı çarpıtmaya gerek yok. Sadece şubeleri kapatıyorlar çekilme durumu yok. Oyunlara Türkçe dil gelecek mi bilmiyorum.
 
Garanti sürecinde bir değişiklik oluyor mu peki? Elimde Sony'nin televizyonu var.
 
SDN'in açıklamasına göre böyle bir durum yok. Yani tam anlamıyla çekiliyor diyemeyiz. Vallahi çekilirse de aşırı kötü olur gerçekten aslında Türkiye'deki büyük bir Playstation kitlesi olduğunu varsaydığımızda çekilmeleri pek mantıklı bir hamle değil.
Galiba Türkiyedeki ekonomik nedenlerden dolayı olabilir. Kar oranı düşmüş olabilir.
 
Habertürk olarak Sony yetkililerine ulaşarak işin doğrusunu sorduk. Sony tarafından verilen bilgiye göre, "Duyulan bilgilendirme haberi doğrudur ancak Türkiye'den %100 çıkacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. Markanın yalnızca televizyon ve ses sistemlerindeki faaliyetlerimiz optimize edilmiştir.

"HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK"​

Habertürk'e verilen sözlü bilgide, "Televizyon ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir" denildi.

Sony'deki şirket içi kaynaklarımıza göre Sony, iddia edildiği gibi Türkiye'den tamamen çekilmeyecek. Şirket, ses sistemleri ve televizyon kategorilerinde bir 'optimizasyona' gitti ve önümüzdeki dönemde Türkiye'deki tüketiciler için müşteri hizmetleri sunulmaya devam edilecek. Peki PlayStation'a ne olacak?

PlayStation’a ne olacak?​

Sony'nin Türkiye'deki PlayStation faaliyetleri halihazırda zaten Sony Avrupa tarafından yönetiliyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'de PlayStation modelleri resmi olarak Sony Euroasia garantili olarak satılıyor. inceleme.co’dan Mert Yamak'ın aktardığı bilgilere göre PlayStation önümüzdeki dönemde distribütörler tarafından ithalatçı garantili satılmaya devam edilecek.

Yine şirket içi kaynaklarımız tarafından, televizyon ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetlerini sürdürmeye devam edeceği ifade edildi.

Buradan yola çıkarak, PlayStation ürün ve hizmetlerinde bir değişiklik yaşanmayacağını ön görebiliriz.
 

Geri
Yukarı