Sony Vaio mavi ekran sorunu

kayaoney

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: Palit RTX4060Ti Jetstream 16GB
Depolama: Adata Legend 850 Lite 1TB M2 SSD
Ram: XPG Gammix D35 16GB DDR4
Güç Kaynağı: 650W
Bilgisayarımın Windows sistemini 64 bite yükselttim. Aynı gece bildirim geldi güncelleştirmeler var yükleyin diye. Güncelleştirmeden sonra mavi ekran hatası alıyorum ve “Critical process died” diye bir hata kodu alıyorum. Hiçbir şekilde bilgisayar açılmıyor, masaüstüne erişemiyorum. Format atmak için flash diski takıyorum ve okumuyor. BIOS menüsündede flash diskimi göremiyorum. Bilgisayarım Sony Vaio.

IMG_1954.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Assist tuşu devre dışı kalmamış ise assist tuşu ile başlatarak format atabilirsiniz. Fakat assist tuşu devre dışı kalmış ise daha önceden USB disk veya CD üzerinden format attıysanız assist tuşu devre dışı kalıyor ve format atmak çok zor oluyor geçen haftalar da aynı sorun ile karşılaştım bir akrabamın bilgisayarında ve 3 gün içerisinde denemediğim yöntem kalmadı. Şans eseri USB yi okudu ve format atabildim(daha öncesinde USB ile format atılmıştı). Sıfırlamak da işe yaramıyor denemiştim.

Bilgisayar hakkında o kadar bilgi sahibi değilim. Yani anladığım kadarıyla asist tuşu çalışmadan bişey yapamaz mıyım?

Formatla ilgili bi sorun olcağını düşünmüyorum çünkü formatladıktan sonra kapatıp tekrar açtım sorun var mı yok mu diye. Aynı akşam güncellemeler oldu o güncellemelerden kaynaklandığını söyledi bi yakınım. BIOS ayarlarını doğru yapıp yapmadığımı çok bilmiyorum çok bilgim yok BIOS konusunda. BIOS içerisinde de her hangi bi şeyi değiştirmedim her şeyi aynı.

Hocam bende de Sony Vaio var. Recovery bölümünü silmediyseniz Assist tuşuna basıp bilgisyararı kurtar gibi bir seçenek olması lazım. Ona basınca Format (Recovery) bölümüne girmesi lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı