Sony VAIO SVE-1713X1EB Isınma Sorunu

yildirimermete

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2014
Mesajlar
11
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci (Akdeniz Üniversitesi)
Öncelikle iyi akşamlar. SVE-1713X1EB modelli dizüstü bilgisayarım özellikle oyun oynarken çok çabuk ısınıyor. Örneğin League Of Legends oynarken en fazla 1 saat sonra kendiliğinden kapanıyor. Bu sorunumu çözmek için ne yapabilirim?
 
Daha onceden boyle bir sorunla karsilasmiyorsaydiniz, laptopun icini acip toz temizligi ve ardindan termal macun yenilemesiyle sorunu cozebilirsiniz.
 
Termal macun uygula. Soğutucu koymayı dene.
Abi her yerde yardımıma koşuyorsun. Termal macunu dizüstü bilgisayara nasıl uygulayabilirim. Soğutu kullanıyorum ama yine sonuç aynı. Oyun oynarken Autocad vs. de açık oluyor ve bilgisayar - kendi kendine kapanmadıkça - günlerce açık kalıyor. Bu durumların etkisi olabilir mi acaba?

Daha onceden boyle bir sorunla karsilasmiyorsaydiniz, laptopun icini acip toz temizligi ve ardindan termal macun yenilemesiyle sorunu cozebilirsiniz.
Bilgisayarı alalı daha 6 ay oldu. Önce hiç böyle bir sorunum yoktu ama havalar ısındıkça bilgisayarda ısınmaya başladı.
 
6 ay cok kisa bir zaman fazla tozlu yerlere koymadiysaniz bu kadar surede tozlanmamistir. Altina bir sogutucu destegi sorunun cozumune yardimci olabilir.
 
Arka kapağı sök. Bakır borular vardır onları çıkar. Ve ardından işlemcinin üstüne kaliteli olması şartıyla çok az miktarda macun sür ve yaydır. Grafik işlemci (ekran kartı) onunda üzerine az miktarda sürüp yaydır. Ardından boruları ve fanı yerine takıp arka kapağı kapatıp devam et. Ama dikkatli ol. Anakarta gelmesin. Ne kadar az sürersen o kadar iyi olur...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı