Sony Vaio SVE1513y1E macOS maOS kurulumu

Kamdi

Hectopat
Daha fazla  
Sony Vaio dizüstü bilgisayarımı Windows 10 ile kullanıyorum. HDD performansı hariç gayet memnunum. Fakat iPhone ile ilgili bir talihsizlik yaşadım ve bu bilgisayara macOS kurmanın yaşayabileceğim bazı sıkıntıları engelleyebileceğine karar verdim.
Bahsettiğin bilgisayarın teknik özellikleri işte şu artı da. "+"
Mojave için hazırlanmış rehberleri kullanarak bu işin altından gerekirse birkaç format ile kalkabileceği mi düşünüyorum.
İhtiyacım olduğu her seferinde sizden yardım isteyeceğim.
İlk sorum ise şu olacak.
UEFI Flash belleğimi Assist tuşundan F4 ile nasıl okutup Boot edebileceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI Flash belleği Assist tuşundan F11 ile boot ediyormuşum. Bu hatayı düzeltmek isterim. Gece geç saate aklım karışmış. Yine de Boot menüsüne daha ulaşamadım. Mojave kullanarak bir kurulum yapmayı deneyeceğim. Şu ana kadar son sürüm olan macOS Catalina kullanama çalıştım. Gelişmeleri burada belirteceğim.
macOS Mojave şu anda sistemime kurulu, belirli bir kaç eksiği ve sorunu var. Fakat sistem çalışabiliyor. Ayarlara devam ediyorum. Artık bir Mac Pro sahibiyim. 😄
Baktığım zaman Safari deneyimim biraz sıkıntılı geçiyor. Sorunları çözmeye devam edeceğim.
Sistem çok stabil olmadığı için bilgisayarın üstüne ihtiyaçtan da Windows 10 yazdırdım. Şu anda Mojave boot etmek için flash bellek ayarlayacağım. Çalışıyor mu merak ediyorum. Dual boot başarılı olursa bundan bahsedeceğim. Şu anda Catalina kurulumu için RAW dosyası ayarlayacağım.
Mojave ile Windows 10 Dual Boot başarısız olmuştu. Tekrar Mojave ile denemek yerine, en güncel sürüm olan Catalina 10.15.1 Sürümünü kuracağım. Torrent linki üzerinden indirme işlemini yapıyorum.

Ayrıca Sistem üzerine yazdığım yeni Windows 10 başarı bir hdd kurulumu ile 750gb alandan 400gb alana sahip. Macoss için ayrı formatladığım o 350gb alan ise isteğime bağlı olarak dual boot için kullanılabiliyor.

@blackandyellow yardımları ile başarılı bir macOS kurlumuna gidiyorum. İki sistemi kurup sürücüleri ayarladıktan ve stabil bir performans aldıktan sonra. Tecrübelerimi sizler ile paylaşıcam.
macOS Catalina 10.15.1 AMD & Intel sürümü v2 Sony Vaio SVE SVE1513Y1E ile uyumsuz. Bir gündür her türlü kurulumu yapmaya çalıştım. Sonuç olumsuz.

Çalışabilen bir macOS kurulumunu sadece Mojave ile sağlayabildim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı