UEFI Flash belleği Assist tuşundan F11 ile boot ediyormuşum. Bu hatayı düzeltmek isterim. Gece geç saate aklım karışmış. Yine de Boot menüsüne daha ulaşamadım. Mojave kullanarak bir kurulum yapmayı deneyeceğim. Şu ana kadar son sürüm olan macOS Catalina kullanama çalıştım. Gelişmeleri burada belirteceğim.
macOS Mojave şu anda sistemime kurulu, belirli bir kaç eksiği ve sorunu var. Fakat sistem çalışabiliyor. Ayarlara devam ediyorum. Artık bir Mac Pro sahibiyim.
Baktığım zaman Safari deneyimim biraz sıkıntılı geçiyor. Sorunları çözmeye devam edeceğim.
Sistem çok stabil olmadığı için bilgisayarın üstüne ihtiyaçtan da Windows 10 yazdırdım. Şu anda Mojave boot etmek için flash bellek ayarlayacağım. Çalışıyor mu merak ediyorum. Dual boot başarılı olursa bundan bahsedeceğim. Şu anda Catalina kurulumu için RAW dosyası ayarlayacağım.
Mojave ile Windows 10 Dual Boot başarısız olmuştu. Tekrar Mojave ile denemek yerine, en güncel sürüm olan Catalina 10.15.1 Sürümünü kuracağım. Torrent linki üzerinden indirme işlemini yapıyorum.
Ayrıca Sistem üzerine yazdığım yeni Windows 10 başarı bir hdd kurulumu ile 750gb alandan 400gb alana sahip. Macoss için ayrı formatladığım o 350gb alan ise isteğime bağlı olarak dual boot için kullanılabiliyor.
@blackandyellow yardımları ile başarılı bir macOS kurlumuna gidiyorum. İki sistemi kurup sürücüleri ayarladıktan ve stabil bir performans aldıktan sonra. Tecrübelerimi sizler ile paylaşıcam.
macOS Catalina 10.15.1 AMD & Intel sürümü v2 Sony Vaio SVE
SVE1513Y1E ile uyumsuz. Bir gündür her türlü kurulumu yapmaya çalıştım. Sonuç olumsuz.
Çalışabilen bir macOS kurulumunu sadece Mojave ile sağlayabildim.