Sony VAIO VPC-F24M1E SSD destekliyor mu?

atheon

Centipat
Sony VPC-F24M1E bilgisayarım var. AIDA64'ten öğrendiğim kadarıyla HDD SATA II ve bilgisayarıma SSD almayı düşünüyorum. Win 10 kullanıyorum ve arada ufak kasmalar olmakta. HDD'yi çıkarmamam gerek çünkü Recovery onun içinde (orijinal Win7 homepremium) optik disk sürücüsü var blu-ray disc destekli. DVD sürücü yü çıkartıp yerine SSD'yi takabilir miyim acaba? SATA 3 desteği var mı? Ayrıca SATA 3 SSD alsam olur mu? Güney köprüsü: Intel Cougar point HM65 olarak gözüküyor. Teşekkürler

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki chipset SATA III deskteliyor. SSD takabilirsiniz, sıkıntı olmaz ve tam performans verir. SATA geri dönüşlü bir protokol. SATA II girişler ile SATA III depolama birimi kabul edebiliyor. Aynı şekilde SATA III girişler SATA II depolama birimlerini kabul edebiliyor.

Sony VPC-F24M1E bilgisayarım var. AIDA64'ten öğrendiğim kadarıyla HDD SATA II ve bilgisayarıma SSD almayı düşünüyorum. Win 10 kullanıyorum ve arada ufak kasmalar olmakta. HDD'yi çıkarmamam gerek çünkü Recovery onun içinde (orijinal Win7 homepremium) optik disk sürücüsü var blu-ray disc destekli. DVD sürücü yü çıkartıp yerine SSD'yi takabilir miyim acaba? SATA 3 desteği var mı? Ayrıca SATA 3 SSD alsam olur mu? Güney köprüsü: Intel Cougar point HM65 olarak gözüküyor. Teşekkürler
Hocam bende de Sony Vaio var. HDD'yi Recovery'i kaybetmeden çıkarabilirsiniz. Bunun için Vaio Care yazılımından recovery bölümünü CD veya Flaş Diske yazın ondan sonra SSD'yi HDD ile değiştirip flaş tan veya CD den Boot edin bilgisayari ve recovery atin. Laptop ilk geldiği gün ki gibi olacaktır ve recovery bölümü SSD'ye yazilacaktir sonradan Windows 10'a yukseltirsiniz. Bu arada dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı