Sony Viao Ultrabook SVT1312V1S hackintosh kurulumu

Onur KARSU

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2014
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam,
Sony Viao Ultrabook SVT1312V1S model olan kullanmış olduğum notebook a hackintosh kurabilirmiyim. Daha önce denemiş olan var ise mümkün olup olmadığını söylerseler memnun olurum. Herkese iyi günler.

Intel HD 4000 ekran kartı
Intel i5-3317U 1.70 Ghz işlemci
128 SSD
 
Uyumlu görünüyor ama bu modele deneyenler var mı önce onu araştır istersen, olası karşılaşabileceğin sorunları daha kolay aşarsın.
 
Bende Vaio SVF1532 kullanıyorum. Kurulumu ekran kartı sürücüsünü falan hallettim. Hatta sistem mükemmel çalışıyor ama sadece USB den boot edebiliyorum. Muhtemelen sende aynı sorunu yaşıcaksın. Kurulumu yaptıktan sonra boot menüsünü açamıcaksın bu sebepten de cloverbootloaderı açamayacağın için mac e geçemiceksin. Çünkü boot menüsü açılmıyor yada o kadar uğraşmaya rağmen ben açamadım. Sisteme ilk mac kurup sonra win kurmayı da denedim. Win kurmadan açınca sıkıntısız açlıyor. Windows kurarsan pc direk windowstan boot ediyor. Yani karşılaşabiliceğin sorun boot menüsünü açamamak. Eğer açlırsa sıkıntısız kurarsın diye düşünüyorum. @Onur KARSU
 
Wi-fi adapter'im Qualcomm atheros AR9485WB-EG.. sence uyumlumudur cevapsız sorular ?

Nick.bulamadim kardeşim selamlar. Ben sadece mac os kullanmak istiyorum. Eğer gerekirse daha sonra mac os üstünde vmware ile bir sanal windows kullanabilirim. Sadece mac os kurmaya kalksam sence başka bir sıkıntı olurmu ?
 
Sadece mac kullanıcaksan sorun yok. Rehberdeki gibi yüklersen sıkıntı olmuyor. Bilgisayar açılışta direk clover bootloader dan açılıyor. Herhangi bir tuşa basmadan boot edebiliyorsun MAC'i.
 
Ayni sorun bende de var. Kurulumda hic bir sorun yok sürücülerde hic bir sorun yok ama usb omadan disk error diyor acilmiyor ne yaptiysam olmadi tek mac kurdum ssd ye yine omadi tek sorun boot sorunu belki 100 e yakin kurulum denedim ama tek sorun olan boot etme sorununu gecemedim.:)

Sistemde i5 hd300 2x500gb ssd 16 gb ram var hic bir sorun yok Recep Bey kurulum yaptigi laptop lar dikkat ettim hep 2 nesil öncesine ait laptoplar onlarda her sey yapmak mümkün unutulan bir sey var.

Yeni nesil laptop larda bios a ulasim neredeyse imkansiz cok kisitli bence tek sorun bu yani bos yeni nesil yani günümüzün laptoplari na kurulum yapan hic yok görmedim lafin kisasi admin beyler bu boot sorununun aciklamasini yapsa da rahatlasak yoksa bosuna.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekürler kardeşim. Tabi bu işe kalkışmam için önce bilgisayarımın bir image'ını alıp kenara kaldırmam lazım. Geri vites yapmak gerekirse o kadar şeyi yüklemek biraz uğraştırır :) Bir haftasonunu komple bu işe ayırmayı düşünüyorum. Sanırım önümüzeki 1 ay içinde bunu deneyebilirim. Sonuçları sizinle paylaşırım. İlginize teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı