Sony Xperia M4 aqua vs Xperia Z1

emre.mzlm

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2015
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakın zamanda bi telefon almayı düşünüyorum uzun zamandırda aklımda m4 aqua vardı... Az önce Teknosanın sitesinde gezinirken z1'in fiyatının ucuzladığını gördüm m4 aqua dan vazgeçip z1 almalımıyım bazı z1 kullananlar ekranın kötü olduğunu söylüyorlar birde dokunmatik ekranı m4 aquadan farklı olarak tft imiş bu çok fark eder mi ? Cevaplarsanız Sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TFT ekranlar, IPS veya Amoled ekranlara göre bariz şekilde renkler daha soluk ve ekran çevirildiğinde renkler doygunluğunu kaybediyor.

Bu sorun M4 Aqua'ya yönelmeniz gerektiği anlamına gelmez. M4 Aqua'da hafıza sorunu var, bu çok daha kötü. Telefona uygulama yükleyemedikten sonra telefonun ekranının biraz daha iyi olması umrunuzda olmaz değil mi?

Bu ikisi arasından Z1 tercih edin. Farklı cihazlara bakacak olursanız LG G2 veya Zenfone 2'ye bakabilirsiniz.
 
Teşekkürler G2 veya Zenfone 2 ye baktım ama beni Sony e iten özellikle su geçirmezliği olduğu için diğerlerine bakmayı pek düşünmüyorum...
 
M4 Aqua Micro USB girişi kapaklı değil. Z1'de şarj etmeden kapağı açmak gerekiyor bir süre sonra da kapak yıprandığı için suya sokmaya korkuyor insan. Ben de Z2 kullanıyorum, şarj kapağı tak-çıkar yapa yapa gevşedi o yüzden suya sokmaya korkuyorum. M4 Aqua USB girişinden su geçirmediği için ben olsam onu tercih ederdim.
 
M4 Aqua'nın tek beğendiğim yönü tasarımı ve o fiyata su-toz geçirmemezlik özelliği. Z1 ve Z2 tabii ki ondan daha iyidir fakat M4 Aqua da güzel bir alternatif.
 
Z1 TFT ekran kullandığı için ekran tatmin etmez M4 Aqua nın ise hafıza alanı seni tatmin etmez ama ikisi arasında seçim yap dersen Z1 derim TFT ekran o kadar kötüde değil yani
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı