Sony Xperia P İncelemesi

Ziya Erkara

Kilopat
Katılım
7 Temmuz 2012
Mesajlar
806
Makaleler
7
Yer
Bucak | Burdur | Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Akıllı cep telefonu pazarında Android işletim sistemli modelleriyle birlikte gittikçe biraz daha popüler bir hal almayı başaran Sony firmasının amiral gemisi olarak karşımıza çıkan Xperia P’nin eksilerini ve artılarını bu makalemizle birlikte ele aldık. Küresel pazarın en şık görünümlü ve en güçlü akıllı cep telefonlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor.

9nhh0.png


Teknik Özellikleri

• 4.0 inç genişliğinde ve 540 x 960 piksel çözünürlüğünde olan LED aydınlatmalı LCD kapasitif dokunmatik ekran,
• Google Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi ( Android 4.0 güncellemesi alacak ),
• 1 GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli STE U8500 işlemcisi,
• STE tarafından geliştirilen DB8500 GPU’su,
• 1 Gigabayt kapasitesindeki RAM bellek,
• 16 Gigabayt kapasitesindeki dahili bellek (13 GB’ı kullanılabilir alan ),
• 8.0 Megapiksel çözünürlüğündeki otofokus ve LED flaş destekli kamera,
• Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC, A-GPS ve 3G bağlantı desteği,



İşletim Sistemi ve Arayüzü

Google’ın geliştirdiği Android 2.3 Gingerbread işletim sistemiyle birlikte gelen mobil cihaz, önümüzdeki günlerde Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine güncellenecekken arayüzünü dilediğiniz gibi kişileştirme imkanında sizlere sunulacak.

Arayüzünü dilediğiniz gibi kişileştirme imkanı ile birlikte kullanıcı deneyimi üst seviyeye çıkartılacakken, arayüzünüzün üzerinden yeni e-postaları, aramaları ve mesajları tek bir bakışta görüşte görüntüleyebiliyorsunuz.

Ayrıca Sony Xperia P sunduğu şık arayüzü ve kişileştirilebilir özellikleriyle birlikte sosyal ağ güncellemelerini de ana ekranınız üzerinden sizlere sunarken, böylelikle tüm işlevlerinizin tek bir ekran üzerinden kullanılabildiğini söyleyelim.


Bağlantı ve Uygulamalar

iOS’un uygulama mağazası App Store’un ardından en popüler uygulama mağazası olarak karşımıza çıkan Google Play, oldukça profesyonel uygulamalar ve oyunları sizlere tek bir çatı altında toplarken onlarca ücretsiz tercihi de sizlere sunmakta.

Öte yandan yakınınızdaki arkadaşlarınızla içerik paylaşmak artık daha kolay, hızlı ve eğlenceli bir hal alırken, NFC ve Wi-Fi Direct teknolojilerini bir arada kullanan S Beam özelliği ile müzik, video, resim ve kişi profillerini paylaşabilirsiniz.

HDMI portu sayesinde çekimini gerçekleştirdiğiniz HD görüntüleri harici ekranlara yansıtmanıza da imkan tanınırken, NFC desteğiyle mobil cihazınızı adete bir kredi kartı, ev veya araba anahtarına çevrilebiliyor.

Öte yandan cihazın içerdiği diğer bağlantı seçeneklerininse HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, DLNA, Bluetooth v2.1 ile A2DP, microUSB v2.0, A-GPS desteği ile GPS ve HDMI portu olduğunu bildirelim.

Tasarım ve Taşınabilirlik

122 milimetre uzunluğa, 59.5 milimetre genişliğe ve 10.5 milimetre kalınlığındaki tasarıma sahip olan mobil cihaz sadece 120 gram ağırlığındayken, bu ölçülerle birlikte adeta cebinizde kendisini hissettirmemeyi başaracak.

Cihazın ön yüzünde sadece Home yani ana ekrana dönüş tuşu, menüye ulaşabileceğiniz bir buton ve geri dönüş tuşu bulunurken, cihazın ön yüzünde ise 1.3 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera mevcut olacak.

Sadece tek elinizle birlikte bütün ekrana hükmetmeniz sağlanırken, cihazın dayanırlılık bakımından oldukça güçlü bir yapı sergilediğini ve arka yüzeyindeyse 8 Megapiksel çözünürlüğündeki bir kamera mevcut olduğunu hatırlatalım.

Ekran İnceleme

4.0 inç genişliğindeki dokunmatik ekranıyla birlikte adeta bir profesyonel dokunmatik deneyimi yaşatmayı başaracak olan mobil cihaz, 540 x 960 piksel çözünürlüğünde 275 ppi piksel yoğunluklu 16M renk çözünürlüklü ekran ile birlikte geliyor.

Kullanıcılarına oldukça sezgisel bir dokunmatik deneyimi sunmayı başaran ekran, kaliteli teknolojileriyle birlikte profesyonellere hitap etmeyi başarırken içerdiği çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı cam teknolojisile birlikte ön plana çıkıyor.

Video oyunlarında oldukça başarılı ve profesyonel bir tutum sergileyen mobil cihaz, kalitesi üst düzey olan video oyunlarını da sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirken Sony WhiteMagic ile Sony Mobile BRAVIA alt yapısını içerdiğini belirtelim.

Kamera İnceleme

8.0 Megapiksel sensör ile birlikte gelen kamera ile oldukça profesyonel görüntüler elde edilmesi sağlanırken, fotoğrafların 3264 x 2448 piksel çözünürlüğünde görüntülendiği ve video çekiminde ise 1080p @ 30fps’de Full HD video kaydı gerçekleştirilebildiği açıklandı.

Cihazın kamerası fotoğraf çekim modunda otofokus, LED flaş, Geo-tagging, dokunmatik odaklama, yüz ve gülümseme tanıma, 3D Panoramik Çekim, görüntü sabitleme yetenekleriyle ön plana çıkarken, video modunda ise sürekli otofokus ve video ışık gibi yetenekleri sunarak profesyonel görüntü elde etme olanağını daha üst seviyeye çıkartıyor.

Cihazın ön yüzünde ise görüntülü görüşmeler için 1.3 Megapiksel çözünürlüğündeki bir kamera mevcutken, bu kamera ile görüntülü görüşmelerin gerçekleştirildiğini bildirelim.


Güç Yönetimi ve İşlemci

İşlemci tercihinde seçimini kendi ürettiği STE U8500 yonga setinden yana kullanan Japonya kökenli Sony firması, işlemci seçeneğini 1 GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli mobil işlemciden yana kullanıyor. Android işletim sistemi işlemci üzerinde pek yük oluşturmazken, böylelikle mobil cihazda birden fazla işlemin aynı anda gerçekleştirilmesi sağlanılıyor.

Cihaz ile birlikte Li-Ion 1305 mAh güç depolayabilen batarya gelirken, bataryanın oldukça düşük ömürlü olması cihazın en önemli eksisi olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı