Sony'e Kimlik Verme

great_paladin

Hectopat
Katılım
25 Şubat 2014
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bir hafta önce PSN hesabım çalındı. İçinde maddi şeyler yoktu ve içindeki oyunları zaten indirmiştim. Ama benim için manevi önemi olduğu kesin. Allahtan PS3 oynamayı çoktan bırakmıştım ama gene de 5 sene önce açtığım hesabımı çaldırdığımı öğrenince çok üzüldüm. İçinde sadece 1 TLye aldığım GTA 5 avatarı vardı. Neyse geri almak için 444 7 69 numaralı Sony Müşteri Hizmetlerini aradım.

Temsilcinin gelmesi için 10 dk beklesem de güler yüzlü ve yardımıcı insanlar oldukları kesin. Bana özel hesap açtılar ve bir email verdiler buraya Kimliğinin fotosunu ve aileden birisinin kimlik fotosunu at dediler. Anneme sordum(16 yaşındayım ,hesabı açtığım zaman 11 yaşındaydım) olmaz dedi. Hatta bir güzel de azarladı diyebilirim :). Neyse işte ben de kimliğimi atmadan mail yolladım. Çalındığını ve geri almak istediğimi ingilizce yazmaya çalıştım (malum İngilitere'ye gidecekmiş ). Neyse çok emin değildim bana biraz lakayıt gelmişti Sony ile internette yazılanları gördüğüm zaman.

Nedense PSN dışındaki başka oyun servislerinden çalınan hesaplar geri alınabiliyordu ama PSN ini çaldıranlar hem daha çoktu ve geri alamıyorlardı. Neyse iyice umutsuzluğa kapıldım ve artık hesaplarımı çaldırmak konusunda yeni bir "fobi" edindim(ciddiyim geçende username yerine email yazdığım için Steam açılmadı neredeyse kalp krizi geçiriyordum:):):)) lafı fazla uzattığımın farkındayım ama uzun lafın kısası ben dersteyken Sony aradı tabi ben de açamadım. Tenefüste onları geri aradım ve ne olduğunu sordum onlar da TC olmadığı için işlem yapamadıklarını söylediler. Hem sevinmiş hem de üzülmüştüm.

Hesabımı geri alma şansımın arttığını fark etmiştim. Sorun şu ki Sony'e güvenmiyorum en azından yazılım anlamında adamlardan senelerdir çekiyoruz PSN'in hacklenmesi olsun hiçbir yere yazmadığım ve gamesharing yapmadığım hesabımın çalınması olsun(Adam rus bu arada:cool:). Yani tamam kendi TCmi veririm ama annemin TCsini verirken fotorafta muhakkak karalamak zorunda kalırm. Siz ne düşünüyorsunuz merak ettim yani insanın TC numarasıyla bir şeyler yapılabilir mi? Ve sadece kendi Kimliğimi yollayıp anneminkinin TC yerini silsem kabul ederler mi? Açıkcası bunların hiçbiri olmamalıydı ne biliyim adam emaili falan değiştirmiş, güvenlük sorusu falan olsaydı en azından. Bu arada email ingilizce mi olmalı ve Recep Abi senin de düşünceni alırsam çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç bir zaman kimliğinizi tanımadığınız kişilere vermeyiniz! bunu her yerde söylüyorlar artık, duymuşsunuzdur.
@Recep Baltaş'a soralım ne cevap verecek bi bakalım :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmediğimiz kişi değil Sony ve internette veren çok kişi var, ama gene de tedbirli olmak lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı