Sorgulanmayan Hayat Yaşanmaya Değmez

@MertAkyz Ayakta su içti diye kimseye bir şey olmaz. Ayni şekilde ayakta işeyen milyarca kişi var sandığın gibi abartili bir durum söz konusu değil. Bilimle de uyuşmayan bir kitaptir ayrica.
Tabi dediklerimi yapmayınca kimsenin zarar göreceğinin garantisi yok ama zararlarini görmek mümkün eğer baktığım siteler kendileri uydurmuyorsa. Zaten kitabın kendisi bile "Oku" diyor ilk başta. Beni araştırmaya iten sebeplerden biriydi bu da.

Oku demez çağır der, dine çağırmaktan bahseder. Ikra sözcüğün kökü "kree" sözcüğünden gelir bu kelime ise Aramice ve Ibranice dilinde çağır manasina gelir.

Bu arada sorgulamamız gereken şey sadece din veya tanrı kavramı değildir. "Sorgulama" kavramı bundan çok daha büyük bir kavramdır. Gördüğümüz, duyduğumuz, okuduğumuz her şeyi sorgulamalıyız. Akıl süzgecinden geçirip, "bu mantıklı mı yoksa değil mi" muhakemesini yapmamız gerekmektedir. Bugün rasyonel yaşayan modern insanın durumu budur.

Oku demez çağır der, dine çağırmaktan bahseder. Ikra sözcüğün kökü "kree" sözcüğünden gelir bu kelime ise Aramice ve Ibranice dilinde çağır manasina gelir.

Bu doğruysa yer yerinden oynar.

Şaka olduğundan falan değil fakat, ‘ikra’ sözcüğünün oku olmasını, İslam’ ın bilime verdiği önemle bağdaştıran bi hayli kişi var. Hatta benim gördüğüm 10 argümandan 9’ u bu.

“İlk sözcüğü ‘oku’ olan kitap bilime karşı olamaz.”

Bu doğruysa yer yerinden oynar.
Dediğim doğrudur araştirabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki Salih Akdemir Ankara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Başkanı bu adamin kendisi bile aynen dediğim gibi diyor. Ben bu videoyu başka bir zamanda daha atmıştım bana gelen tepki bir adamin dediği üzerinden bu kelimeyi değerlendiremezsin diye tepki gösterdiler bana.

Bu adam siradan bir kişi 20 dilden fazla dil bilen bir insandir Salih Akdemir. Sadece bunu diyen bu değil başka dincilerde ayni görüşte. Sadece dincilere bağlı kalmadanda bu kelimenin kökünü nette bulabilirsin.

İlk sözcüğü ‘oku’ olan kitap bilime karşı olamaz.
Bu kitap bir bilim kitabı değil, dedikleri şeyler bilimle uyuşmuyor.

Ahmet Arslan'ın felsefe kitapları da harikadır. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim ve dediği de sonuna kadar doğru. Ortalama 80 yıl yaşayacağımız bir hayatımız var ve bu hayatı hiç sorgulamadan yaşadığınızı düşünün. Birisi size soruyor: Ne için yaşıyorsunuz? Buna bile verilecek cevap yoksa hayatta boşu boşuna yaşıyorsunuz demektir. Bu durumda bitkiden ne farkınız kalıyor? Bitki de amaçsızca yaşar. Aynı şekilde hayvanlar da öyle. Tek dertleri hayatta kalmaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı