Sorun işlemci mi RAM mi?

mrtzknl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Ben Technopat'ın 2015 yılında yaptığı 1.500TL sistem toplama videosundaki sisteme sahibim. Özellikleri ;
AMD A10-7890K
MSI A68HM-E33 V2
KINGSTON HyperX XMP 1X8 2400MHz RAM
Sistemi bu şekilde 3 senedir kullanmaktaydım ve geçen ay ikinci el olarak RX480 ekran kartı satın aldım. Kartta herhangi bir problem yok, gerekli testlerini yaptım.
Fakat kartı kullanırken kartın hakkını veremediğini düşünüyorum. Bunun sebebinin tek slot 8gb ram olduğunu düşünüyorum, amd'nin çift slotta performansının arttığını biliyorum fakat ilerde arttırabileyim diye böyle seçmiştim.
Sizce sorunumu 4gb 2400MHz RAM çözer mi yoksa artık işlemcim ömrünü tamamlamaya mı başladı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat bu videoda taktıklarında sorunsuz gibi görünüyor. Benim problemim oyunların gelişmesinden ve artık yetmemeye başlamasından mı acaba?
Bu anakarta ryzen serisi cpu takamam maalesef soket tipi farklı. Benim sistemi komple değiştirmeden değişebiliceğim şey sadece ram sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı