Merhaba, paylaştığım üzere HyperX servisi olan Index/Teklos ile çok gereksiz bir sorun yaşıyorum. Şikayetvar ve çeşitli forum ve konulardan gördüğüm kadarı ile de herkes benzer sorunu yaşıyor.
Aldığımız bu ekipmanlar bildiğiniz üzere çok pahalı olabiliyor. Bundan sonra mağdur olmamak için deneyimlerinize ihtiyacım var ve birçok kişinin de buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bir ekipmanın sadece kendisinin değil, satış sonrası hizmetlerinin de iyi olması, zorluklarla kazandığımız paralarımızın cebimizden resmen çalınmaması için çok önemli. Maalesef Türkiye'de yetersiz yaptırımlar yüzünden bizi yolunacak kaz gibi görüyorlar.
Benim yaşadığım sıkıntı tamamen art niyetli ve hatta tavırlardan ötürü de kasıtlı olduğunu düşünmeme sebep olan bazı durumlar yaşamama ve hem benim hem de 15 yaşındaki oğlumun sinirlerinin yıpranmasına neden oldu. Haksızlığa ve yanlışa tahammül edebilmek mümkün değil. HyperX'e konuyu ilettim, fotoğrafları ve detayı yolladım. Mail geldi ve bazı bilgiler istedi, bakalım bir düzelme olacak mı? Ben %100 haklı olduğuma ve haksızlık yağıldığna eminim, çünkü teknik bir insanım.
Merak edenler için konu linki:
Hyper X Clod Flight S kulaklık 1 yılda çöp oldu
Bundan yıllar önce 2005 yılında topladığım bir bilgisayarın ASUS marka anakartı vardı. O zamanlar ASUS markasını Türkiye'ye Niyazi Saral'ın kurduğu (tanımayanlar için mutlaka araştırın derim, sektörde oldukça eskidir) Çizgi Elektronik öyle bir onarım laboratuvarı kurmuştu ki modern ekipmanları ile sayılı bir şirketti. Tam otomaitk BGA rework istasyonu ile anakartların kuzey ve güney köprülerini dahi sorunsuz değiştiren elemanlar yetiştirdiler. 4 yıl sonra Asus anakartım arızalandı ve onarım için Çizgi elektroniği aradım. Garantisi bitmiş olmasına rağmen anakartı ücretsiz tamir edip gönderdiler. Bir kulaklı, üretici isterse çok rahat onarım yapılabilecek olduğu halde, tamiri çok zor olan bir kulakiçi BT kulaklık muamelesi ile tamir edilmiyor ve garantiye sokmamak için, üretim hatası olmasıan rağmen kulaklığın kafa bandındaki çatlakları dahi sayıyorlar. Oysa ne tüketici kanununda ne de garanti belgesinde taahhüt ettikelri koşullarda, arıza kafa bandının eskimesi ile ilgili olmamasına rağmen garanti dışı bırakmak gibi bir hakları yok. Zamanında kullandığım Plantronics 800 kulaklığın kafa nabdı 6 ay sonra plastik enjeksiyonun ek yerlerinden kırılarak kullanılmaz hale gelmişti. Ve bu durum tüm dünyadaki bir çok forumda şikayet edilmesine rağmen üretici değiştirme gibi bazı opsiyonlar dışında (şanslı olanlar için) yıllarca aynı ürünü satmaya devam etti.
Dövizin bu kadar yüksek seyrettiği bu günlerde, Avrupa ve Amerika'da asgari ücretin 1/10'u fiyatında olan bu ürünler, bizde ise bir asgari ücret seviyesinde dolayısıyla can yakıyor. Bu durumlarla karşılaşmamak için, kronik sorunu olan kulaklık ürünlerini, deneyimlerinizi ve ithalatçı ve marka ile yaşadığınız sorun ve çözümleri, memnuniyetiniz ve memnuniyetsizlikleriniz bu konuda paylaşın lütfen.
Herkese sağlıklı ve iyi günler diliyorum.