Sosyal bilimler lisesi nasıldır?

Smaug8

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2020
Mesajlar
1.205
Makaleler
1
Çözümler
2
Merhaba. 9. sınıf ögrencisiyim ve sosyal konuları ilgimi daha çok çekiyor. Mesleğimi bu konu üzerinde bir şey olmasını istiyorum. Bu yüzden birkaç tane sorum var;

1)Sosyal bilimler lisesi iyi mi?

2)Okul evimden araba kullanarak 2-3 saat arası. Evde abimde de ve babamda da araba var ama onlar beni götüremez. Sabah erkenden işe gidiyorlar. Okulun pansiyonu var. Yatılı okuyabilir miyim?

3)Yatılı okumak nasıl?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lisenin iyi olması liseden liseye, öğretmenlere ve puanına göre değişir. Başvuruda bulunarak pansiyonda kalabilirsin. Yatılı okuma işi ise tamamen sana bağlı. Bİraz da şans. Benim okulum şehir dışında ve bu yüzden yatılı kalıyorum. Yurta kalabilmem için tek motivem kurduğumuz arkadaş ortamı. Kendi sınıfımdakilerin hepsi çoluk çocuk ve tüm gün PUBG oynayıp milletin annesine küfür ediyorlar. Katlanılamaz hale gelmişti benim için. En sonunda odamda kalan benden bir üst sınıflarla takılmaya başladım. Zaten yaşıt olduğumuz için mizah seviyemiz filanda gayet iyidi. Boş insanlarda değilerdi. Bu ortam sayesinde motive oldum ve dayandım. Akşamları 12.Sınıflarla kağıt oynuyorduk ve gayett eğlenceliydi. Yani yatılı okumak tamamen senin ortamına bağlı olacak. Eğer çekilemez bir ortam varsa, her gün işkence gibi gelebilir.
 
1. Sözelin iyiyse iyidir.
2. Yatılı kalabilirsin.
3. Yatılı okulda okuyarak biraz daha kendi ayaklarının üstünde durmayı öğreneceksin.
 
1)sosyal bilimler lisesi iyi mi?

Sözelin iyiyse ve dil derslerini seviyorsan evet.

Okulun pansiyonu var. Yatılı okuyabilir miyim?

Okulum 1 senedir kapalı ama yatılı okuyan birisi olarak söylüyorum. Tonlarca zorluğu var ama oldukça da faydası var. İnsanların gerçek yüzünü görüyorsun biraz. Normal zamanda günde 5-6 saatini geçireceğine 24 saatin onlarla geçiyor. Kim ne biliyorsun bu da biraz sağlam arkadaşlıklar kurmana yardımcı oluyor. Diğer bir kötü yanı yaşadığım yerde arkadaşım yok ama farklı farklı şehirlerde ilçelerde arkadaşlarım var. Gidip onlarda kalma imkanım oldu yasaklar dönemi başlamadan önce. Ailene fazla düşkünsen gitme derim. Sorun yaşayanlar oluyor. Kısa sürede nakil alıyorlar.
 
Telefon laptop gibi eşyaları alıyorlar mı?

Laptop'a izin vermezler büyük ihtimal. Akıllı telefon bizim pansiyonda yasaktı hafta sonu kullanabiliyorduk sadece. Onun dışında tuşlu telefondu. Pansiyon kuralı denilerek kullanmanızı yasaklayabilirler. Biz kaçırıyorduk yine de yakalanmazsanız sıkıntı olmaz. İdareyle konuşun kuralları.
 
Hocam vallahi ben gitmekten vazgeçtim orası belli ki bana göre değil zaten şansım yok yanıma en uyuz en sinir bozucu insanlar gelir mesajlar için teşekkürler.
 

Geri
Yukarı