Sosyal medya bağımlısı bir kişi ne yapmalı?

783268

Centipat
Elamlar, sosyal medya bağımlısı oldum ve bunun önüne geçemiyorum. Instagram olmadan sabah yataktan kalkamıyorum; oradaki videoları kaydırdıkça kaydırasım geliyor. TikTok'ta da aynı şekilde, günlük 6 saat TikTok kullandığım oluyor. Instagram'da da sürekli kaydırıyorum, sonu gelmiyor. Bir iş yapacağım zaman sağ elimden telefon düşmüyor, gece ise telefonsuz yatamıyorum. Sadece 2 hafta bırakabildim telefonu ve şu anda sınav dönemindeyim; bu durum çok dikkatimi dağıtıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Uygulamaları defalarca sildim ama geri yükledim.

Elamlar, sosyal medya bağımlısı oldum ve bunun önüne geçemiyorum. Instagram olmadan sabah yataktan kalkamıyorum; oradaki videoları kaydırdıkça kaydırasım geliyor. TikTok'ta da aynı şekilde, günlük 6 saat TikTok kullandığım oluyor. Instagram'da da sürekli kaydırıyorum, sonu gelmiyor. Bir iş yapacağım zaman sağ elimden telefon düşmüyor, gece ise telefonsuz yatamıyorum. Sadece 2 hafta bırakabildim telefonu ve şu anda sınav dönemindeyim; bu durum çok dikkatimi dağıtıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Uygulamaları defalarca sildim ama geri yükledim.

Tuşlu bir telefona geç ben PC alacağım diye sattım ve artık kaydirmamaya başladım bende bağımlıydim bir ara.

Hocam elimde tuşlu telefon vardı ama bozuldu.
Kötü olmuş hocam ama dediğim gibi yaparsanız iyi olur tabii dinlenme zamanında da sıkılmamak için oyun oynayacak ve YouTube'dan video izleyecek (Shorts'a girmeyin sakın hocam) bir cihazınız mutlaka olsun PC'niz varsa mesela iyi olur.

Sosyal medya bağımlısı olacağına -bağımlılık yerine başka bir bağımlılığı koyarak-Technopat.net bağımlısı olabilirsin en azından bilgisayar ile ilgili bir şeyler öğrenirsin.

Ailene telefonunu almalarını ve telefonunu istesen bile vermemelerini söyle. Zaman geçtikçe alışacaksın ve telefona bağımlı olmadığını anlayacaksın. İnan bana böyle yapınca zamanın daha verimli ve eğlenceli geçecek. Hayatın saatlerce dikdörtgen cam parçasına bakmak olmadığını anlayacaksın. Kendini hazır hissettiğinde ailene durumu anlat ve telefonunu geri iste. Telefonunu alınca da kendini en fazla 30 dakika veya 1 saat bakmaya alıştır. Tabi telefonunu geri alıp alamayacağın meçhul :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı