Sosyal medya bağımlısı bir kişi ne yapmalı?

Sosyal medya bağımlısı olacağına -bağımlılık yerine başka bir bağımlılığı koyarak-Technopat.net bağımlısı olabilirsin en azından bilgisayar ile ilgili bir şeyler öğrenirsin.
Ben bağımlısı oldum hocam bu bağımlılık da iyi değil bir sürü şey öğrendim, öğrettim fakat sorumluluklarımı ihmal ettim şu an kendime acil PC toplamam lazım, çalışmam lazım fakat nedense burada takılmayı tercih ediyorum fakat bence bu güzel bir şey öncesinde sürekli Reels izlerdim şimdi giresim gelmiyor🙂

Ailene telefonunu almalarını ve telefonunu istesen bile vermemelerini söyle. Zaman geçtikçe alışacaksın ve telefona bağımlı olmadığını anlayacaksın. İnan bana böyle yapınca zamanın daha verimli ve eğlenceli geçecek. Hayatın saatlerce dikdörtgen cam parçasına bakmak olmadığını anlayacaksın. Kendini hazır hissettiğinde ailene durumu anlat ve telefonunu geri iste. Telefonunu alınca da kendini en fazla 30 dakika veya 1 saat bakmaya alıştır. Tabi telefonunu geri alıp alamayacağın meçhul :))
Hocam öyle bir aliem yok hiç yasak uygulayan vb birşeyler yapan telefonu versem bile istediğim an verirler

Hocam öyle bir aliem yok hiç yasak uygulayan vb birşeyler yapan telefonu versem bile istediğim an verirler
Bu durumun tam tersi de bende var. Sağolsun ailem sayesinde hayatın sadece telefon olmadığını anlamıştım. Hocam uzun lafın kısası vakit fazla geçmeden bu durumdan kurtulmaya ve hayatınızı yaşamaya çalışım, sevdiklerinize değer verin ve onları koruyun. Hayat gerçekten çok kısa. Buna acilen bir çözüm bulun.

Bu durumun tam tersi de bende var. Sağ olsun ailem sayesinde hayatın sadece telefon olmadığını anlamıştım. Hocam uzun lafın kısası vakit fazla geçmeden bu durumdan kurtulmaya ve hayatınızı yaşamaya çalışım, sevdiklerinize değer verin ve onları koruyun. Hayat gerçekten çok kısa. Buna acilen bir çözüm bulun.

Hocam kullaklık takıp gezıyorum bir de kullaklıksız olmuyor onunda zevki çıkmıyor gece 12'den sabah 4'e kadar video izlediğimi hatırlıyorum olmadı telefonumu kaldıracağım

Hocam öyle bir aliem yok hiç yasak uygulayan vb bir şeyler yapan telefonu versem bile istediğim an verirler.
Hocam başka bir şeye odaklanmaya başlayın, tabii şunu da söyleyeyim birden tak diye bırakmayın telefonu bir yere atmayın yavaş yavaş, süreyi azalta azalta başlayın, günlük 3 Saat'den başlayın sonra 2 veya 1 saat, o şekilde kökten bırakmamalısınız da demek bence saçma çünkü dayanamayıp hemen geri bakma isteğiniz doğar ve dayanamazsınız, he tabii bence bu bağımlılıkdan kurtulduktan sonra günde 1 saat falan bence bakılır çünkü bu sigara veya alkol değil, neyse süreyi bitirdikten sonra başka şeylere odağınızı verin oyun, kitap veya başka hobiler falan mesela, yavaş yavaş azaltırsanız çok daha sağlıklı bir şekilde kurtulursunuz hocam :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı