Sosyal Medya Yasakları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar şu an bütün sosyal medya durmuş durumda yasağa bu sefer Whatsapp'ta dahil ben ilk defa görüyorum. Yasağa bu sefer whatsapp yasağını, gerekçesi açıklanmadı fakat yapılan HDP operasyonu ile ilgili olduğunu düşünülüyor bende o şekilde düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Kaynak : Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram'a Erişim Sağlanamıyor! - WebMasto

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de onun yüzünden olduğunu düşünüyorum, ancak VPN servisleri ile erişim sağlanabiliyor.

Yapılan operasyonlarla alakalı bir durum. Gayet yerinde bir uygulama. İnsanların organize olmalarını minimize ediyor. Ülkenin selameti için çekilebilir bir durum.
Kesinlikle katılıyorum.

Önemli olay olduğunda anlayın artık sosyal içerikler araştırılıyor, bu kapatmalar ilk olduğunda bildirmiştim zaten. Hızlı araştırılması için de erişime engel koyup kullanıcılara kapatıyorlar kısa süreliğine.

Peki Whatsapp ne alaka zaten uçtan uca şifreleme kullanmıyor mu Whatsapp'ı rahat bıraksalardı bari diyeceğim ama haberleşmelerini engellemek için olabilir.

Umarım bir yasaklamadır. Çünkü Superonline Fiber ve Uydunet'te en ufak bir engel-yavaşlama ile karşılaşmadım. Evden çıkıp telefonumda Edge ile bile internet olmadığını gördüğümde anladım. Ve anladığım kadarıyla sitelere erişim ve yavaşlama sorunu sadece mobil şebeke ve Turk Telekom kullanıcılarında mevcut. Öyle ki mobil Turk Telekom hattımla kendi kişisel sunucularıma bile erişemiyordum. 1-2 saat öncesine kadar yurt dışına tamamen kapalı durumdaydı.
Eğer bir yasak ise, tamamen destekliyorum. Olması da gerekir bence. Teledünya ve Superonline'ın da bunun içerisine dahil edilmesi gerek.
Ancak Turk Telekom kaynaklı bir sorun ise, tam anlamıyla rezillik. Bu yüzden umarım bir erişim kısıtlamasıdır.

Ohh ne güzel, haber alma hakkını engelleyelim, gazeteleri, dergileri, televizyonları kapatalım, seçilmişlerin iktidarda olanları korunsun gerisini tutuklayalım, bunların hepsine " ülkenin selameti için" diyelim gitsin! Asıl ülkenin selameti insan hakları varsa, sansür yoksa, gerçek demokrasi varsa, adalet varsa söz konusu olabilir... Şimdi biri çıkıp siyaset yapma der, "ülkenin selameti " diyen siyaset yapmamış, biz yapmış oluruz. Yazdıklarıma tahammül etmeyi başaranlar az-çok demokrasi, ifade özgürlüğünü, bunların en temel insan hakları olduğunu anlamış demektir. İnsandan, doğadan, bilimden yana bir ülkede yaşamak dileğiyle...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…