Sosyal'de kaç çeşit uyarı aldınız?

Adsız.png
Gereksiz mesajlar (x29😱😍🤩🥶)
Düzenleme yetkisini kötüye kullanmak
İkinci el bölümü yasağı
Kopyala yapıştır yaptıktan sonra mesaja kendi cümlelerinizi de katınız.
Yanlış bilgi
Çoklu üyelik 🫠🫣🤭
Ek olan -da / -de / -ki birleşik yazılır
Kendi konunuzu açın
Yazım kurallarına uymayan mesaj
Birden fazla cümleyi tek cümle gibi yazmayın
Rapor sistemi yasağı
Uygunsuz üslup
Uygunsuz içerik
Bir konuda birden fazla soru sorma

Bir sürü "kaç tane uyarı aldınız" konusu vardı ama hiç "kaç çeşit uyarı aldınız" diye bir konu yoktu, ilk ben açayım dedim.

Ben; gereksiz mesaj, reklam, korsana teşvik, yasa dışı paylaşım, uygunsuz içerik, çifte konu, yanlış bilgi ve yazım yanlışından şu ana kadar 8 çeşit uyarı aldım. Peki ya siz?

16 çeşit uyarım var.

Bana göre en saçma olanlar özelden yardımlaşmak ve çözüm olarak raporlayın demek.

Buna gerçekten katılıyorum. Bazı durumlarda yardımcı olabilmek için insanlarla iletişime geçmem gerekiyor. Herkesin bilgisayardan anlayacak diye bir durumu yok. Hele bazıları, gerçekten sanki ilk defa keşfediyor. Çözümü konu sahibine bırakıyorum; ister çözüm olarak işaretler, ister işaretlemez. Belki de sorunun çözüldüğünü zannedip aslında çözememiş de olabiliriz.

Buna gerçekten katılıyorum. Bazı durumlarda yardımcı olabilmek için insanlarla iletişime geçmem gerekiyor. Herkesin bilgisayardan anlayacak diye bir durumu yok. Hele bazıları, gerçekten sanki ilk defa keşfediyor. Çözümü konu sahibine bırakıyorum; ister çözüm olarak işaretler, ister işaretlemez. Belki de sorunun çözüldüğünü zannedip aslında çözememiş de olabiliriz.
Çözüm konusunda maalesef konu sahipleri gerekeni yapmıyor, çözülmesine rağmen çözüm olarak işaretleyen veya raporlayan sayısı oldukça az. Çözdüğümden eminsem ve konu sahibi de geri dönüş yapmışsa kendim raporluyorum. Verdiğim cevap kesin değilse veya bir sorun teşkil edecek bir duruma dönüşecekse raporlamıyorum.

Kaç çeşit bilmiyorum fakat çok değişik cezalar yemişliğim var. Mesela tarayıcıya giremediğim ve uyarı aldığım bilgisayar için konu açmıştım tarayıcıya giremediğimden haliyle telefondan verdiği hatayı çekip paylaştım ve ondan ceza yedim ekran görüntüsü almak yerine fotoğraf çekmişim çok garipti.

Biraz abartmışlar hocam sizinkini.

Eki Görüntüle 2471675
Gereksiz mesajlar (X29😱😍🤩🥶)
Düzenleme yetkisini kötüye kullanmak.
İkinci el bölümü yasağı.
Kopyala yapıştır yaptıktan sonra mesaja kendi cümlelerinizi de katınız.
Yanlış bilgi.
Çoklu üyelik 🫠🫣🤭
Ek olan -da / -de / -ki birleşik yazılır.
Kendi konunuzu açın.
Yazım kurallarına uymayan mesaj.
Birden fazla cümleyi tek cümle gibi yazmayın.
Rapor sistemi yasağı.
Uygunsuz üslup.
Uygunsuz içerik.
Bir konuda birden fazla soru sorma.

Bir kahkaha patlattım :D

Kural 2, konu içerisinde "çözüm olarak raporlayın" demek, yanlış bilgi, ifade bırakma yasağı, özel isim ve kısaltmaların yanlış yazımı, çoklu üyelik, özelden yardımlaşmak, sistem toplama konu limiti aşımı, öneri konu limiti aşımı, noktalama işaretlerinde hatalı boşluk kullanımı, soru cümlesinin yanlış yazımı, gereksiz mesajlar, kendi konunuzu açın, bir de içerikle ilgisi olmayan konu başlığı.
14 çeşit uyarım var. Bana göre en saçma olanlar özelden yardımlaşmak ve çözüm olarak raporlayın demek.

Sonuna kadar haklısınız hocam, tamam forumda konunun çözümünü herkesin görebilmesi için özelden yazışılması istenmiyor ama sırf bunun için de ceza vermek fazla.

Kimse duymak istemeyeceği şeyler dinlemek istemez, özellikle de karşısındaki haklı iken. Moderasyon'a karşı çıkmayın ve onları rahatsız etmeyin, onlar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar.

Sadece arkadaşın nasıl yaptığını merak ettim hocam.

Son düzenleme:
Yeni uyarım hayırlı olsun! Technopat Sosyal'de bu uyarıyı alan nadir insanlardan biri olabilirim. Yazım kurallarından hiç uyarı almamışken, bu tür bir uyarıyı almam gerçekten tuhafıma gitti :D

1747241899061.png

Ayrıca, imzamda değil, hakkımda kısmında Steam arkadaşlık numaramı yazdığım için uyarı aldım. İmza kısmındaki link doğrudan Technopat Sosyal profilime yönlendiriyordu. Önceden websitesi kısmına steam profil linki koymuştum, ama o da kaldırıldı. Sanırım Steam ile ilgili linkler yasak. Peki, iletişim bilgisi koymak tamamen yasak mı, yoksa PDF dosyasına iletişim bilgisi eklemek geçerli olur mu? Çünkü bazen bana ulaşmak isteyen insanlar olabiliyor. Bunu açıklayacak moderasyon ekibi arkadaşa teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı