Sosyal'de neden kullanıcılar kendi profillerinde yorum paylaşamıyor?

Bunu başka bir konuda daha yazmıştım. Son zamanlarda Sosyal'de Sosyal'den ayrılıyorum vb konular türedi. Bu saçma konuların açılması yerine insanların profillerine bunu yazması daha iyi olacaktır. Zaten merak eden insan, profiline tıklar bakar.

Son düzenleme:
Bunu başka bir konuda daha yazmıştım. Son zamanlarda Sosyal'de Sosyal'den ayrılıyorum vb konular türedi. Bu saçma konuların açılması yerine insanların profillerine bunu yazması daha iyi olacaktır. Zaten merak eden insan, profiline tıklar bakar.

Kesinlikle öyle. Sosyalde eksikliği hissedilen kullanıcıların, konu açmak yerine kendi profilinde bunu bildirmesi çok mantıklı.

Geçmişte sanki açıktı, sonradan kapatıldı gibime geliyor. Belli nedenleri vardır kanaatimce.

Belli bir yetki istiyor galiba, şu an ben yazabiliyorum. Açılacaksa da belli bir üyelik zamanı, mesaj hatta en iyi cevap istenilebilir.
"Katkıda Bulunan" olduğunuz için öyledir.

Profil mesajı nedir?
Screenshot_1.png

Açılsa süper olur, dört gözle bekliyorum. Bu özelliği kullanabilen en alt sınıfın "katkıda bulunan" yapılması saçma. Adam bu özelliği kullanmak için "katkıda bulunan" rozeti almak zorunda değil. İsteyince de vermiyorlar ki zaten. :D

Bunu imzasına da yazabilir. Profil mesajından daha çok görünür olduğu kesin :)

Bunu imzasına da yazabilir. Profil mesajından daha çok görünür olduğu kesin :)
Screenshot_2020-07-31 Kaspersky Kullanıcısı.png

Recep Baltaş'ın profil sayfama yolladığı iki kelime ve bir de noktalama işaretinden oluşan başkaları için pek de bir anlam ifade etmeyecek uzun uzun rehberlere kıyasla basit bir mesajına bile yaklaşık 10 ifade gelmiş. Hatta bazı kişiler attığı ifadeyi kaldırmasa daha da fazla olacaktı, içlerinde "hahaha" falan vardı. Ben başka üyelerin daha rahat anlayabileceği bir mesaj atsam daha fazla bile ifade alabileceğimi düşünüyorum. Sayıyı göremesem de üye olduğumdan beri profilime yüzlerce kişinin göz attığını tahmin edebiliyorum. Recep beyin mesajına herhangi bir ifade atmayan kişileri de düşünürsek onlarca kişi mesajı görmüş olmalı. Benim güvenlik bölümüne, yaklaşık 20-30 mesaj yazılmış bir konuya atacağım mesajın bile profil sayfama atacağım bir mesajdan daha az görüntüleme alacağını düşünüyorum. Yazdığı mesajı beğenince bile profil sayfamı görüntüleyen üye gördüm çünkü. :D

Kullanıcıların sadece kendi profiline mesaj yazabilmesi sağlanarak ve başkalarının profiline mesaj yazması engellenerek deneme yapılabilir aslında.
Başkasının sayfasına mesaj yazmak engellenmese bile o kadar da sorun yaşanacağını sanmıyorum, çünkü fotoğraftan da görülebileceği üzere mesajın üzerinde sil butonu bulunuyor. Hoşuna gitmeyecek seviyede bir mesajsa rahatlıkla kaldırabilirsin. Biri hoş olmayan bir mesaj attıysa eğer ufak bir "screenshot" işleminden sonra mesaj silinip geçilebilir. Bir daha yaparsa hemen solundaki diğer butonu kullanırsın. Öyle bir şey olacağı bile belli değil ama tut ki olsa bile o buton orada durduğu süece o kadar da sorun olmayacaktır. Üye profili, konulardan farklı olarak o üyenin tarzı ve idaresine bağlı olduğuna göre o kısma mesaj yazmak aktiflenirse profil mesajlarından sil butonu kaldırılmamalı da :)

Belli bir yetki istiyor galiba, şu an ben yazabiliyorum.
Şu anda sadece yetkililer ve "Katkıda Bulunan" rütbesine sahip üyeler profil mesajı yazabiliyor, ayrıca ÖM de gönderebiliyor. Sizin "Katkıda Bulunan" rütbeniz var, bu yüzden yazabiliyorsunuz.
Başkasının sayfasına mesaj yazmak engellenmese bile o kadar da sorun yaşanacağını sanmıyorum, çünkü fotoğraftan da görülebileceği üzere mesajın üzerinde sil butonu bulunuyor. Hoşuna gitmeyecek seviyede bir mesajsa rahatlıkla kaldırabilirsin.
O zaman mesela Recep Baltaş'ın profili "Abi benim bilgisayar şunu yapar mı, bu sistem nasıl, bu sistem bu oyunu kaldırır mı, mavi ekran alıyorum"larla dolmaya başlar. Niyeti iyi olanlar bu gibi mesajları kaldırır veya "Konu açınız." der ancak insanların çoğu özel hizmet meraklısı olduğu için kendine hizmeti aldıktan sonra profil mesajını silip başka kişilerin bu bilgiden yararlanmasını engeller. Bu yüzden başkalarının profiline yorum yapması engellensin dedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı