Sosyal'de tekrar eden konular

ihydrogeni

Kilopat
Katılım
2 Şubat 2020
Mesajlar
2.619
Makaleler
1
Çözümler
27
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Tasaarım Müh.
Forumda çok fazla yararlı bilgi var ancak bir o kadar da tekrarı var. Aynı konuları, yeni açılan konularda sürekli olarak görmekten sıkılıyor insan. Artık cevap vermek istemez oldum aynı konulara, cevap vermek için ilginç konular bekliyorum resmen. 😆
Siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
 
Bence tekrarlamasının doğru olduğunu düşünüyorum. Teknoloji gelişiyor ve değişiyor. Sorunlar aynı olsa da çözüm şekilleri değişiyor. Bildiklerimiz ve doğrularımız sürekli değişirken eski konular geçerliliğini yitiriyor. Aynı sorun olsa dahi farklı sebeplerden olabiliyor.
 
Ben artık aynı cevapları yazdığım konulara, çözümünü yazdığım konunun bağlantısını paylaşıyorum. Bu yaptığımdan dolayı mızmızlanma konularında alttan alttan laf yapanına bile denk geldim. Yardımı beğenmeyen tiplerde var. Bu tarz kişileri görmezden gelmeye alıştım. Yardım edebileceğime ediyor, edemezsem belirtiyorum. Bazen gözümden kaçan ve yardım etmeyi unuttuğum konular da oluyor.

Sadece 3-4 forum kategorisinde gezdiğimden, beni pek rahatsız etmiyor. Ama kullanıcıların biraz arama yapmasını isterdim. Tabi soruna odaklanırken, o soruna neden olabilecek anahtar kelimeleri bilmeyen kişi sayısı da çok fazla.

Screenshot_1.png


Size de faydalı rehber ve cevapları tarayıcı ya da sosyal yer imlerine eklemenizi öneririm.
 
Aynı konuları bir araya getirip, en çok mesaj yazılan konu hariç diğerleri ebedi olarak silinmeli sunucudan. Rahatlar yani o kadar gereksiz aynı konular var ki, konu dışı olarak özellikle.
 
Mesela dün en iyi termal macun hangisi tarzında bir soru sormuştum bu sorunun forumda zibilyon defa anlatıldığını tahmin ediyorum :D .

Maksat muhabbet olsun diye açtım mesela.

Arkadaşlar anlamadığınız bir nokta var galiba birebir konuşup detaylı güncel bilgi almak var.
Veya önceki konulardan bakıp yorumları toplayıp öğrenmek var. Muhabbet olmuş ta olsa benim yaptığım yanlış değil. Kızgın emojinizi kınıyorum :D.
 
Son düzenleme:
Mesela dün en iyi termal macun hangisi tarzında bir soru sormuştum bu sorunun forumda zibilyon defa anlatıldığını tahmin ediyorum :D .

Maksat muhabbet olsun diye açtım mesela.

Bu konular normal konular. 2016'da sorulmuş soruda verilen en iyi ürün, 2020'de en iyi olarak kalmıyor, kalamaz, kalamıyor. Ama konu dışı ve mizahi ya da şarkı atma konuları vesaire çok gereksiz. (Birden fazla oldukları için.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı