Sosyaldeki kurallar sinirinizi bozuyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende korsana teşvikten bana göre saçma bir şekilde ban yedim. Yorum buydu.
"Sıcaklık değerlerini hiçbir program görmüyor tanımıyor bilmiyor. Başka kullanan varsa ve bakabildiyse herhangi bir programdan belirtebilir o programı da denerim." (SSD sıcaklığından bahsediyor.)

Bu yoruma cevap olarak; Aida64 programında gözüküyor ama full sürüm olması lazım. 10 dakikalığına crackleyip bakın. Yazdım ve 3 saatliğine mi ne korsana teşvikten ban yemişim.

Bana ban atan hassas moderatör arkadaş Türkiye'de yaşadığımızı unutuyor galiba. Korsan bu kadar hassassan sadece 10 dakikalığına SSD sıcaklığına bakmak için arkadaşa 30 dolar yolla da Aida64 lisansı alsın. Bana biraz daha saçma gelense Technopat kurallar konusunda böyle bir kural yok.
Ben de eski hesabımda crack'li Premiere Pro kullandığım için ban yemiştim. Kardeşim kaliteli kurgu yapmak için 750 TL mı vereyim TR'de taşıyoruz :D

Bende korsana teşvikten bana göre saçma bir şekilde ban yedim. Yorum buydu.
"Sıcaklık değerlerini hiçbir program görmüyor tanımıyor bilmiyor. Başka kullanan varsa ve bakabildiyse herhangi bir programdan belirtebilir o programı da denerim." (SSD sıcaklığından bahsediyor.)

Bu yoruma cevap olarak; AIDA64 programında gözüküyor ama Full sürüm olması lazım. 10 dakikalığına crackleyip bakın. Yazdım ve 3 saatliğine mi ne korsana teşvikten ban yemişim.

Bana ban atan hassas moderatör arkadaş Türkiye'de yaşadığımızı unutuyor galiba. Korsan konusunda bu kadar hassassan sadece 10 dakikalığına SSD sıcaklığına bakmak için arkadaşa 30 dolar yolla da AIDA64 lisansı alsın. Bana biraz daha saçma gelense Technopat kurallar konusunda böyle bir kural yok.

Birnevi Hackintosh'da öyle bir şey.

@balikeat alternatif programlar üzerinden de sıcaklık görüntülemeleri gayet iyi yapılabiliyor. Mesela HW Info.

Ancak Sosyal'de Crack ve Korsan kullanıma destek verilmemektedir.

@balikeat alternatif programlar üzerinden de sıcaklık görüntülemeleri gayet iyi yapılabiliyor. Mesela HW Info.

Ancak Sosyal'de Crack ve Korsan kullanıma destek verilmemektedir.
HW Info'dan benimde haberim var ama kullanmış olduğum Adata M.2 SSD'nin sıcaklığını göstermiyor, bilinmeyen aygıt diye hata veriyordu. ama Aida64 gösteriyordu o sebeple Aida64 önerdim.

Kurallar kısmında korsana teşvikle alakalı bir şey göremedim kendiniz de inceleyebilirsiniz.

Recep Baltaş, dünya üzerindeki bir numaralı nefret unsuru ülkenin bayrağını kapak fotoğrafı için kullanırken, ben İsrail bayrağı yüzünden ceza aldım. Sebebi, üyeler arasında tartışma çıkarabilecek görsel kullanımı. İsrail, üyeler arasında tartışma çıkarabilecek bir nefret unsuru ancak ABD değil güya moderasyona göre, daha doğrusu hoşlarına gitmediği durumlarda ikiyüzlülük yapmaktan çekinmiyorlar. Söz konusu huzur ortamını koruma ilkeleri ciddi şekilde istismar ediliyor.

Bu cezanız kaldırıldı daha sonra. İki yüzlülük yok.
Moderatörler yazar seçiyor diye düşünüyorum şahsen çünkü seninde dediğin gibi haklı olan birini gördükleri zaman konuyu kapatıp savunma hakkı vermiyorlar bu sitedeki moderatörlerin acilen değişmesi gerek ve yerine bu işleri daha iyi yapabilecek birileri gelmeli.
Daha geçen bir konuda bile, yanlışını söylememe rağmen kabul etmeyen birisi mi diyor bunları?

Yönetim doğru yolda demek ki...
Eski hesabımın 1 mesaj yüzünden 2060 yılına kadar yasaklandığını saymazsak pek dokunmuyor. Ceza sebebi de troll.

Troll'ün hiçbir şekline tolerans gösterilmiyor. Troll gayet yeterli bir sebep.
Alt tarafı bir internet sitesi burası, bu kadar kasmayın kendiniz. Şimdi bu yazdıklarım yüzünden gene ban veya ceza yiyeceğim, biliyorum. Zaten doğru konuşanı 9 köyden kovarlarmış.

Kendilerini bir şey zannediyorlar, hele ki şu yazım noktalama kuralları varya bunlar için tam bir bahane. Sorsan çoğu nerede nokta nerede virgül kullanacaklarını bilmezler.

İşte alt tarafı bir internet sitesi değil burası. Burası bir forum. Ve kuralları olan bir forum. Noktayı, virgülü nerede kullanacağını ilkokul bitirmiş çocuklar bile bilir.

Son düzenleme:
Kurallar kısmında korsana teşvikle alakalı bir şey göremedim kendiniz de inceleyebilirsiniz.
Korsan tamamen yasak, yani teşvik yasak demelerine gerek yok. Birine önerirsen cezayı yersin. Sık olan bir şey bu, ilginç bir durum değil.

Konuya gelecek olursak, kurallara saygım sonsuz ancak bir üye olarak şikayetim var;
Yazım Denetimi Aracı.

Gayet güzel bir şekilde tüm kelimelere dikkat ederek açtığım bir konuya, konuyu onaylayan yetkili düzeltme aracını basıyor ve özel isimlerin baş harfini büyükten küçük yapıyor, konu içindeki başlıkları küçültüyor, fotoğraflar arasına boşluk koyuyor ve hiçbir şey düzeltmiyor, aksine sadece bozuyor. Mesela İngilizce terimlerinin başındaki büyük ``I`` harfini küçük ``ı`` yapmış, bir de yüksek basamaklı sayı belirtirken sayının arasına virgül konulur, boşluk bırakmadan devam edilir. Ancak bu araç virgülden sonra boşluk bırakmış ve sayı okunamaz hale gelmiş resmen. 15-20 dakika boyunca konuyu düzeltmekle uğraştım.

Açtığın konuyu 5-10 defa baştan sona okuyup, yanlış bir kelime olmamasına dikkat etmene rağmen, düzeltme aracıyla kelimelerin bozulması ve yazım yanlışları gelmesi iyi bir şey değil. Konuyu onaylayan yetkili konuyu baştan sona okusaydı herhangi bir kelimenin yanlış yazılmadığını görecekti zaten. Artık uzun bir konu açacağım zaman konunun başına ``lütfen yazım aracını kullanmayın`` yazmak zorunda kalacağım. Zaten yetkililerin Türkçesi gayet iyi, neden aracı kullanıyorlar ki?

her rapor işlem görür merak etmeyin.
İşlem gördüğünü hiç sanmıyorum. İşlem görmediği için artık raporlamayı bıraktım, şu an bile sosyal'de raporlanması gereken tonla mesaj var ancak işlem görmediği için artık rapor etmiyorum. Ayriyetten "Gereksiz raporlama" cezası almaya niyetim yok.

Bazı kurallar gerçekten gereksiz ve komik. Ufak tefek düzenlemeler ile kalite dahada yukarı taşınabilir.

Bu cezanız kaldırıldı daha sonra. İki yüzlülük yok.

Daha geçen bir konuda bile, yanlışını söylememe rağmen kabul etmeyen birisi mi diyor bunları?

Yönetim doğru yolda demek ki...

Troll'ün hiçbir şekline tolerans gösterilmiyor. Troll gayet yeterli bir sebep.

İşte alt tarafı bir internet sitesi değil burası. Burası bir forum. Ve kuralları olan bir forum. Noktayı, virgülü nerede kullanacağını ilkokul bitirmiş çocuklar bile bilir.
Alınan karar açık şekilde ikiyüzlülük sonucu, ben burayı terk ettikten sonra kaldırılmış olması bir şey ifade etmiyor.
Ayrıca ben tepkimi göstermek adına davranışı sürdürdüm. Sonuç ne oldu peki? Moderasyon ile inatlaşmayın uyarısı aldım. Yaptığınızın yanlış olmadığında siz direttiniz, daha sonra pişman olmuş gibi görünmeye çalışmayın.

Elbet kurallar hakkında tartıştığınız daha derin konular var fakat bazen konu açtıktan sonra mahcup oluyorum cidden. Sorunumu düşünürken yanlış konu başlığı altına açmışım ve cümleler karışmasın diye noktalama işaretlerine kadar dikkat ederken birkaç kelimeyi yanlış yazmışım. Konu başlığına düzgün bir şey oturtamamışım. Acemiyiz işte alışacağız, düzenleyen moderatörleri çok uğraştırıyorsak affola :).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı