Üste yazdığım mesajı bir daha okuyun. Bikaç kere hatta. Ona da bahane bulan olur. İstemiyorsan başka foruma git gibi. İlk önce forumda herkese saygı şeyini ayarlarsın. Saçma sapan konular açtırmassın örnek gece kulübü açmak gibi. Hemen kapatılması lazım o konuların zararlı. Türkçeyi iyi kullanıyoruz zaten o bahaneye gerek yok.
Saçma bulduğum tek şey "cahil" kelimesinin hakaret olarak kabul edildiği. Normal şartlarda, modern hukukta bir kişiye "cahil" demek hakaret değildir. Saçma ama yapacak bir şey yok.
Bu kelimeyi kullandım diye bir yazar arkadaş ben şikayet etmiş (bu arada bu yazıyı okuyorsa selamlar) cahil dedim diye bunu küfür sayıp 24 saat mesaj atmamı engellediler cahil kelimesini küfür zannediyorlar.
Değil. Çok eskiden teknoloji bilgimi geliştirebilmek için Sosyal'de önüme çıkan her konuya girer, yetkililer rapor sistemini kullanın dediği için gördüğüm bütün hataları raporlardım. Bir süre raporlamalarım dikkate alındı ancak daha sonra bir moderatör bana sinirlendi ve görev süresi boyunca ceza yağmuruna tuttu. Neyse bunun konuyla alakası yok. Demek istediğim, tatil cezası verilmeden önce zaten raporlama sistemini bir süre kullanmamaya karar vermiştim o yüzden onunla bir alakası olmadığına eminim.
1.282 mesaj atmışım bu güne kadar. O yüzden çoğu konuda bana rastlamanız normal. O kadar mesaj attıysam bir zahmet Internet'in olduğu her yerde de olayım.
Aynen. Geçen sene, bir raporlama yapmıştım. (Tam hatırlamıyorum ama galiba "Av" kelimesini kısaltmaların tamamı büyük harfle yazılır, "Av" değil "AV" yazmıştım.) Bildirim geldi "AV nedir" gibisinden. Başka bir konuyu raporlama yaparken altına -gereksiz rapor kirliliği yapmamak için- bir satır aşağı inip tire koyup az önceki bildirimle alakalı olduğu anlaşılacak şekilde dipnot düşerek sorunun cevabını yazdım. Hoop gereksiz rapor cezası.
Cidden acayip moderatörler vardı geçen sene.
Benim bozmuyor çünkü saygı ortamını korumaya ve gereksiz mesaj vb şeylerden uzak durmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum fakat küçük yazım hatalarına ağır cezalar kesiyorlar.
İmzanız değişebilir. Bir zaman imzanızda sistem özellikleriniz yazıyor olabilir ama başka bir zaman başka bir şey de yazabilir. Aynı sorunu yaşayan birisi başka bir forumdan geldiği zaman imzanızda sistem özelliklerinizi göremezse ne yapacak?
İmzanız değişebilir. Bir zaman imzanızda sistem özellikleriniz yazıyor olabilir ama başka bir zaman başka bir şey de yazabilir. Aynı sorunu yaşayan birisi başka bir forumdan geldiği zaman imzanızda sistem özelliklerinizi göremezse ne yapacak?
Bir kere DH forum'da geziyordum. Bir kişi, sisteminin yaşattığı sorunları belirtmiş. 15 senelik de bir konu. Sistem özellikleri için "imzamdaki sistem" demiş. Girdim baktım imzasına Ryzen 9 işlemci 2080Tİ ekran kartı yazıyor.
Evet, şaka amaçlı bilinçli olarak yazım yanlışı yaptım ve ceza yedim. Şöyle bir durum var, o espri yazım yanlışı olmadığı zaman espri özelliğini kaybediyor ve farklı bir anlama geliyor.
Yaptığım espri ise şuydu;
Türkçe dil bilgisini mantıktan uzak bir şekilde gramer nazisi gibi kullanmak saçmalık. De bağlacını ayıramayan adama ceza verirsin fakat belli bir amaç için bilerek yapılmış hataya ceza kesmek saçma.
No kelimesi ''noooooo'' olarak yazılması gerekiyordu. Cezayı bu sebepten yedim.