Sosyaldeki kurallar sinirinizi bozuyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Soru eki olan "mi" yi ayrı yazmadığım için ceza aldım ayrıca soru işareti kullanmadığım için ama cümlenin sonuna soru işareti koymuştum "mi" ekini bitişik yazmıştım. Olacak iş değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok saçma kurallar var geçen bir tane konu hakkında tartışmaya yaparken sırf doğruları söylüyorum diye birilerinin zoruna gittin ve beni gidip raporlamışlar sebep ne küfür bir tane küfür dahi etmememe rağmen çok saçma ve gereksiz kurallar var şimdi gelip yazarlar beğenmiyorsan girme buraya diye onlara hiçbir şey demiyorum zaten bir an önce böyle saçma kurallar ve haksız yere verilen cezalar kaldırılsın alt tarafı bir internet sitesi burası bu kadar kasmayın kendiniz şimdi bu yazdıklarım yüzünden gene ban veya ceza yiyeceğim biliyorum zaten doğru konuşanı 9 köyden kovarlarmış.

Kendilerini bir şey zannediyorlar bro hele ki şu yazım noktalama kuralları varya bunlar için tam bir bahane sorsan çoğu nerede nokta nerede virgül kullanacaklarını bilmezler.
Recep Baltaş, dünya üzerindeki bir numaralı nefret unsuru ülkenin bayrağını kapak fotoğrafı için kullanırken, ben İsrail bayrağı yüzünden ceza aldım. Sebebi, üyeler arasında tartışma çıkarabilecek görsel kullanımı. İsrail, üyeler arasında tartışma çıkarabilecek bir nefret unsuru ancak ABD değil güya moderasyona göre, daha doğrusu hoşlarına gitmediği durumlarda ikiyüzlülük yapmaktan çekinmiyorlar. Söz konusu huzur ortamını koruma ilkeleri ciddi şekilde istismar ediliyor.

Herkes için geçerli ülkeyi sevmiyorsan çeker gidersin ülkeden dolu ülke var. Mümin ülke burası. Bazı insanlar işlerine gelmeyince mesaj gönderme yerini kapatıyorlar hemen. Ya da kızgın atıyorlar.

Recep Baltaş, dünya üzerindeki bir numaralı nefret unsuru ülkenin bayrağını kapak fotoğrafı için kullanırken, ben İsrail bayrağı yüzünden ceza aldım. Sebebi, üyeler arasında tartışma çıkarabilecek görsel kullanımı. İsrail, üyeler arasında tartışma çıkarabilecek bir nefret unsuru ancak ABD değil güya moderasyona göre, daha doğrusu hoşlarına gitmediği durumlarda ikiyüzlülük yapmaktan çekinmiyorlar. Söz konusu huzur ortamını koruma ilkeleri ciddi şekilde istismar ediliyor.

Ne İsrail ne de ABD bayrağının bu forumda yeri yoktur ama herkese eşit şartta davranılmalı eğer başka ülkenin bayrağını kullanmak suçsa bunu moderatörde yapasa site sahibide yapsa yazarlarda yapsa aynı cezayı almalı hepsinin zaten burnu bir havalarda moderatörüz diye şimdi cezayı yeriz zaten hemen.
Herkes için geçerli ülkeyi sevmiyorsan çeker gidersin ülkeden dolu ülke var. Mümin ülke burası. Bazı insanlar işlerine gelmeyince mesaj gönderme yerini kapatıyorlar hemen. Ya da kızgın atıyorlar.

Aynen öyle konuyu kapatıyorlar ya çok sinir bozucu ama halen yapmaya devam ediyorlar.

Evet, şaka amaçlı bilinçli olarak yazım yanlışı yaptım ve ceza yedim. Şöyle bir durum var, o espri yazım yanlışı olmadığı zaman espri özelliğini kaybediyor ve farklı bir anlama geliyor.

Yaptığım espri ise şuydu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkçe dil bilgisini mantıktan uzak bir şekilde gramer nazisi gibi kullanmak saçmalık. De bağlacını ayıramayan adama ceza verirsin fakat belli bir amaç için bilerek yapılmış hataya ceza kesmek saçma.

No kelimesi ''noooooo'' olarak yazılması gerekiyordu. Cezayı bu sebepten yedim.
Cezanızı inceledim. Ceza alma nedeniniz yazım kurallarına uymayan mesaj. Yani yaptığınız espri nedeniyle almış olduğunuz bir ceza bulunmuyor.

Ceza almış olduğunuz mesajın linki: iPhone 6S almaya değer mi? - Technopat Sosyal

Mesajınızın düzenlenmeden önceki hali:
IMG_20200614_150649.jpg

Mesajınızın düzenlendikten sonraki hali:
IMG_20200614_150811.jpg

Gelelim mesajınızdaki hatalara.

"Redmi" ve "Mi" birer özel isimdir. Bu sebeple büyük yazılmalıdır.

"kısa cevap" ve "uzun cevap" yerine bir cümleye başlarken cümlenin ilk kelimesindeki ilk harf büyük yazılır. "Kısa cevap" ve "Uzun cevap" şeklinde.

Ne İsrail nede ABD bayrağının bu forumda yeri yoktur ama herkese eşit şartta davranılmalı eğer başka ülkenin bayrağını kullanmak suçsa bunu moderatörde yapasa site sahibide yapsa yazarlarda yapsa aynı cezayı almalı hepsinin zaten burnu bir havalarda moderatörüz diye şimdi cezayı yeriz zaten hemen.

Aynen öyle konuyu kapatıyorlarya çok sinir bozucu ama halen yapmaya devam ediyorlar.
Mesele ilke değil mesele kişisel, bu çok açık. Bakarsanız gündem ile ilgili siyasi tartışmaya dönüşmesi adına bir kıvılcım bile gerekmeyen konuları hep Recep Baltaş açar ama siz öyle bir şey yapamazsınız. Ya yönetim ile alt kademe moderasyon arasında iletişim kopukluğu var ya da birileri ikiyüzlülüğü şiar edinmiş.

Mesele ilke değil mesele kişisel, bu çok açık. Bakarsanız gündem ile ilgili siyasi tartışmaya dönüşmesi adına bir kıvılcım bile gerekmeyen konuları hep Recep Baltaş açar ama siz öyle bir şey yapamazsınız. Ya yönetim ile alt kademe moderasyon arasında iletişim kopukluğu var ya da birileri ikiyüzlülüğü şiar edinmiş.
İktidarı örnek alıyoruz bu konuda...

Bu ülkede yaşıyorsan mübarek Türk bayrağını kullanmak zorundasın ya da kalbinde kullanacaksın. Şehitlerin kanı var herkes saygılı olmak zorunda. Herkes için yazıyorum bunları. Ülkeyi beğenmiyorsan sınır orada çeker gidersin dolu ülke var. Herkes için geçerli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı