Sosyal'e kayıt olurken zeka sorusu gelsin

261538

Megapat
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
7.600
Makaleler
98
Çözümler
212
Her gün bu kategoriye bir sürü işe yaramayan boş konu açılıyor, bugün bunlardan bir tanesini ben yapacağım ve birçok kişinin katılacağını düşünüyorum.

Foruma kayıt olurken çok basit, okuduğunu anlama ve çok az düşünme gerektiren şöyle bir soru eklense nasıl olur?
  • Hangisinde iki, yedi, iki sıfır var?
    • 7700
    • 2720
    • 2700
    • 7720
Örnek, yani böyle bir soru koyalım, bilemeyen kayıt olamasın. Hatta üyelere bile tekrar benzer bir test yapmasında bir öneri vereyim ve eminim çoğu yanlış cevaplayacaktır. Pandemi döneminde, evet sitenin hiti arttı, iyi hoş da bununla birlikte gelen kitlenin çok kaliteli olmadığı yönünde bir düşüncem var ve öğrenmeye de kapalı. Bunun çözümü nasıl olacak tam bilmiyorum fakat burada bir şeyler çözmeye çalışan insanları bezdiriyorlar. Üstüne bu bilgisiz cevaplarıyla bilgisi olmayan insanları öyleymiş gibi inandırıyor ve bunu düzeltmek için ekstra uğraş gösteriyoruz.

Biladerim bilgin yoksa yazma, konuyu açtın baktın bir oku, bak, işlem yukarıda yazıyor hala bu nasıl olacak, diye soru soruyorlar. Fark ettiyseniz kendi konularımda cevap konuda varsa tekrar kullanıcıya dönüş sağlamıyorum, okusun bir zahmet. 2 satır yazının içinde olanı görmüyorsa, anlamıyorsa zaten uğraşmasın, edinmesin daha iyi.
 
Tahribat.com'da güzel bir sistem vardı zamanında MSYS diye. İsmine bayağı gülüyorduk ama sistem güzeldi. Üye olmadan önce genel kültür ve bilişim hakkında mini sınav gibi birkaç temel soru var, onları bilmeniz gerekiyor.

Ama adımız zaten nazi kampına çıkmışken böylesi bir zorlama yapmak bilemiyorum hocam :) Yine de karar yönetimin elbet.
 
Tahribat.com'da güzel bir sistem vardı zamanında MSYS diye. İsmine bayağı gülüyorduk ama sistem güzeldi. Üye olmadan önce genel kültür ve bilişim hakkında mini sınav gibi birkaç temel soru var, onları bilmeniz gerekiyor.

Ama adımız zaten nazi kampına çıkmışken böylesi bir zorlama yapmak bilemiyorum hocam :) yine de karar yönetimin elbet.

Hocam açılımını da söylesenize :D

Bence mantıklı bir fikir.
 
Kurallar yumuşatıldığı için bütün bu sorunları yaşıyoruz. Eskiden Burak Alkan ve Mikail Fidan'ın yürüttüğü katı kural politikası sayesinde vasıfsız insanlar buraya adımını atamıyordu. İnsanlar yazdığı şeyleri 3-4 kez okuyor, en küçük hatasında uzun bir tatil alıyordu.

Kurallar eskisi gibi olmadığı sürece burası "hebele hübele" yerinden ve diğer malum forumlardan farkı olmayacaktır. Bu Technopat Sosyal'in sorunu değil kullananların sorunudur. Ne zaman ipleri gevşetmeye başlarsanız kontrolü kaybedersiniz ki Technopat Sosyal'de bunu çok rahat görüyoruz. Birçok vasıfsız insan buraya akın ediyor. Bırakın bilgiyi, konuşma adabı bilmeyen, ilk okulda öğretilen paragraf gibi basit cümle kurallarını kullanamayan, bilmeden konuya atlayan... Neler var neler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı