Sosyalizm'de buluşlar durur mu?

REKABET ve YARIŞMA gelişmeyi teşvik eder. Bu inkar edilemez. Buna sen de dahilsin. Sahip olduklarından daha fazlasını her zaman isteyeceksin. Malesef insan doğası bu.
Evet ben bunu inkâr mı ediyorum? Hayır. Kapitalizmde tekellik varken nasıl kapitalizmde rekabet olur ve gelişme hızlanır diyebiliyorsun?

Bak bakalım 100 yıl önceki araba teknolojisi ile şimdiki teknoloji aynı mı değil mi? Aynı e o halde tarihin ilk elektrikli taşıtını üreten komünistlere de gelişme durar yavaşlar deme ya. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Ben kapitalizmle alakalı tek kelime ya da cümle kurdum mu ki kapitalizmi savunduğumu iddia ettin?
2- Ben diyorum rekabet/yarışma ve gayet açık, sen indirgedin sınava.
3- Durmak? yok öyle bişey iddia eden zaten mümkün de değil. Rekabetin olduğu yere göre daha yavaştır.

Bırak benim dediklerimi, kendi yazdıklarının farkında olduğundan bile şüphe ediyorum.

AL sana sosyalizm.
İki hasta var. Kalp nakli gerçekleşmezse ikisi de yarın ölecek. Biri atom mühendisi veya büyük bilim adamı, öteki sade işçi.

Bir kalp bulundu. Sosyalist ne yapar?

Bırak kalp bulunmasını, sağlıklı işçinin kalbini söküp o bilim adamına takar.

Devlet dairesinde bir iş var, öncelik kime olur?

Rekabet herzaman olacak, para için, araba için, kalp için veya güç için saygı için.

Komunistler kapitalistlerle yarışmasaydı/rekabet içinde olmasaydı bırak elektrikli arabayı elektrikli testere bile üretmezlerdi kaldı ki o bile sosyalizmin içindeki faşist yapı ile elde edildi.

Ben herhangi bir sosyalist ülkeye kaçan sporcu, bilim adamı, sanatçı vs ne gördüm ne duydum. Cehaletten az kurtul. Olimpiyatlarda spor müsabakalarında falan ''iltica'' edilmesin diye neler yapıldığını öğren en azından. Bıraksalar birkişi kalmazdı.
Adamlar sanki vatan millet sakarya diye elektirkli araba ürettiler ya da insanlık için.

Son düzenleme:
Tabii ki de insanlık için ürettiler. Rekabetten başka bir şey düşünemeyen sen için zor gelebilir ama böyle.

Ben herhangi bir sosyalist ülkeye kaçan sporcu, bilim adamı, sanatçı vs ne gördüm ne duydum. Cehaletten az kurtul. Olimpiyatlarda spor müsabakalarında falan ''iltica'' edilmesin diye neler yapıldığını öğren en azından. Bıraksalar birkişi kalmazdı.
Niyetin belli oldu. Amacın tartışmak değil Anti-Komünist propaganda yapmak. Sana daha fazla yem vermeyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer ki en iyi şekilde hiçbir yolsuzluk dönmese bile çok fazla buluş olacağını sanmam ama buluşlar durmaz.

Kapitalizmde de asla aykırı fikirler dillendirilemez ve yaşanamaz. Kapitalistlerin düzene aykırı düşüncelerin bastırılması gerekir lafından bi haber olup da Kapitalizm'de özgürlük vardır moruq diyemezsin.
Birkaç ay önce Endonezya'da Komünizm yasaklanmıştı şimdi de Venezuela'da zorla yargıyla Komünist Parti'nin Başına Kapitalist başkanlar atandı. 100 yıldan uzun süredir var olan Komünist Parti'nin yakında kapatılacağı öngörülüyor.

@494528 @439902 bu demokratik durum hakkında düşüncenizi bekliyorum. Umarım "her kapitalist devlet aynı değil yha" demezsiniz.

Son düzenleme:
Her şey devlete bağlı olacağı için devlet ihtiyaç duyduğunda örneğin: Soğuk savaş döneminde uydu fırlatmak için Sovyetlerin kaynaklarını ve bilim altyapısını tam kapasite kullanması ve rekabette bir adım öne geçmesi.
Sosyalist devletler savaş dönemlerinde tam kapasite çalışırlar. Onun haricinde genel hazine halka gittiği için pek fazla bilim e yatırım yapılmaz. Deneyler ise tezlerin doğrulunu kanıtlamak için yapılır onun haricinde dediğim gibi genelde halk a gider hazine ya da fabrikalara. Zaten Küba ve Sovyetlerin kendi dönemlerinde halk ve ekonami için hazineyi kullanması gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı