Sosyalleşememe sorun mudur?

Sanırım 9. sınıfa geçmiştin hangi tür liseye gidiyorsun? Meslek? anadolu? fen? Bunlarda önemli farklı kişilikli insanlar olabiliyor. Ben bu sene 9. sınıfı geçtim iyi bir anadolu lisesindeyim kendim gibi kişilerle konuşuyorum herkesle konuşup sevgili yapcan diye bir şey yok kim bilir belki aynı oynu oynadığın kişiyle akşam oynayabilirsin.
Evet yeni geçtim 9. Sınıfa. Anadolu İmam Hatip Lisesindeyim. Ancak maalesef kime baksam benimle hiç uygun değiller. Sözde İmam Hatip diyoruz adamların azından küfür düşmüyor :)

Burda nasıl yazıyorsan sosyalleşiyorsan gerçek hayattada öyle yap çekinme ve utanma. Bende küçükken çok utangaçtım hala biraz utangaçlık var ama markette çalışıyorum insanlarla uğraşıyorum yani çekinme bişe olmaz kimseden utanma ama arkadaşların dediği gibi sapık ve sana yaramayacak insanlarla muhattab olma.

Evet yeni geçtim 9. Sınıfa. Anadolu İmam Hatip Lisesindeyim. Ancak maalesef kime baksam benimle hiç uygun değiller. Sözde İmam Hatip diyoruz adamların azından küfür düşmüyor :)
Konuyu açan arakadaş için demiştim neyse. İmam Hatip seni direk çekmiş insanlarla tanışmayı denemedinmi bilmem ama konuş 2-3 kişi 5 dk teneffüs boş geçmesin. Ben asosyal denilcek insanlar tanımına biraz uyuyorum evde durmayı seviyorum oyun oynuyorum, müzik dinliyorum, video ve anime izliyorum (Anime bulamadığım için 1 hafta bekliyorum Attack On Titan 3. sezon) ama mesela gel dışarıda basketbol oynuyacağız gelicem mi gelirim mesela insanlar her şeyi abartmayı seviyor. Bizim okulda her sınıfta en az 20 kız 14 erkek 6 yıl boyunca tam tersiydi garip oldu biraz mesela isteyerek olmasada kızların arasına oturdum ilk gün oturmuştum beni kovmuşlardı neyse sınıftan birileri gidince erkeklerin oraya oturdum beni zorla kaldırttı neyse istemiyorsa istemiyor neyse kısaca sen konuşmadıktan sonra olmaz. Bu yazıyı 16 dk yazdım bu beynimdeki 2. konuşan kişi yüzünden ama seviyor eğitiyor beni.

Sen burada oldukça sosyalsen gerçek hayatta da sosyal olabilirsin. Demek ki var o potansiyel bir ilgi alının varsa ve bunda yetenekliysen (teknoloji gibi) insanlara anlatarak etkile. Mutlaka sohbet bir gün edeceksin arkadaşlarınla. Önemli olan sohbetinle insanları etkilemek.

Okul için çok yapabileceğin bir şey yok. Sonuçta o okula gelecek insanları sen seçemiyorsun. Madem asosyalsın bunu güce çevir. İyi bir ders çalışma programıyla ilk hedefin iyi bir lise olsun. Sonra iyi bir üniversite. Ondan sonrası zaten ne istersen yaparsın. Kendi hayatını istediğin gibi dizayn edebilirsin. Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden bazı bölüm mezunlarını havada kapıyorlar. Yurt dışı seçenekleri gırla. Ne istersen yapabilirsin. Ama tamamen kapanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bir kursa yazılabilirsin en azından. Çevrende arkadaş bulamıyorsan farklı ortamlara gitmeyi dene belki oralarda kafadar arkadaşlar bulabilirsin.

Yapılabilecek çok bir şey yok. Ne diyeyim? @.I.N.И.A.'nın dediği gibi, iyi bir lise ve üniversite kazan. Ondan sonra özgürsün. Ne istersen yap, hayatını şekillendir, yönet. Emin ol ki, şu an buraya yazı yazarken bile sosyalleşmeyi başardın. Gerçek hayatta da böyle ol. Kendi sıkma, utanma. Farklı ortamlar içerisine gir, arkadaş edin. Falan filan:)

Sosyalleşmek parayladır Şuanki gençler genellikle kafe gibi yerlerde en az 30-50 tl harcıyorlar.

Simdiki gencler paralari yoksa sohbet ederek, gezerek, fikir alisverisinde bulunarak sosyallesiyorlar aslinda. Sizin oralarin gencleri bayagi zengin anlasilan haftada 3 kez sosyalleselim deseler ayda 480 TL eder. (Sosyallesme basi 40 TL hesapladim :))
Kisacasi para harcamak ile sosyallesmeyi karistiriyorsunuz gibi.

Şu an sorun olarak görünmese bile ilerde kesinlikle sorun oluşturacaktır. En basit örnek eninde sonunda bir işe girmeye çalışacaksın, iş görüşmesinde karşındaki adamın/kadının yüzüne bakıp nasıl cümle kuracaksın?
Nasıl sosyalleşebilirsin peki? Spor salonuna (tenis, basketbol, futbol vs. de olur) yazıl, hobi bul, dil kursuna yazıl, enstrüman kursuna yazıl, hiçbirini yapmak istemiyorsan al yanına bir kitap, bir kafede oturup onu oku. Direk millet "arkadaş olalım mııııı?" diye gelmeyecek tabii ki ama hem sen çevrende insan olmasına alışırsın, hem de dışarı çıkmış, temiz hava almış olursun.

(Bu kısım ulusa sesleniş)
Bilgisayara, oyunlara hapsetmeyin kendinizi, ilerde çok pişman oluyorsunuz -tecrübe ile sabit! :D- Bilgisayar başında olacaksanız bile programlama dili öğrenin, Photoshop, video editleme vs. giden vakit geri gelmiyor, unutmayın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı