Souls Serisine Nasıl Başlanmalı?

Valentineee

Centipat
Katılım
28 Mart 2022
Mesajlar
95
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen herkesin zor dediği Souls oyunlarını deneyimlemek için Sekiro'yu indirdim. Gerçekten combat sistemi çok iyiydi ve bu kadar zor olmasa sabahlara kadar oynayabileceğim bir oyunken ya benim kötü olduğumdan ya da oyunun aşırı derece zor olduğundan dolayı oyunu sildim. Ama hala Sekiro bitirmek istediğim bir oyun ve ileride Sekiro'ya dönmek istiyorum. Bu yüzden Souls oyunlarına alışabileceğim, türü sevdirecek kaliteli Souls oyunu önerir misiniz?
 
Sekiro ile Dark Souls elma armut kadar farklı oyunlar hocam çok fark ettireceğini düşünmüyorum. Yinede DS3 oynaması en rahat souls onu oynayabilirsiniz ama Sekiroda ki keskinlik kesinlikle yok Sekiro daha refleks oyunuyken DS3 daha doğru zamanda roll atıp vurmaya bakıyor.
 
İlk souls oyununuz bence ds3 veya ds2 olmalı.

Ds3 daha modern ve Sekiro'nun hızına bir nebze olsun yakın bir oyun. Harika bosslar, seviye tasarımı ve detaylı bir lore içermekte. Türe yeni girenlere karşı yer yer sempati gösteren, yer yer acı çektiren bir oyun. 20 saat gibi bir oynanış içermekte. Tekrar oynanabilirliği DS2 kadar yüksek değil. (En azından bende böyle bir durum oluştu.)

Ds2 ise çok daha ağır ve yaşını hissettiren bir oyun. ADP adında bir istatistik var. Ona seviye vermezseniz kötü hitboxların kurbanı olursunuz. Yer yer kanser, yer yer aşırı kolay olan bir oyun. Oyundaki keşif olanakları bence DS3'ten daha iyi. Tekrar oynanabilirliği yüksek. Seviye tasarımı bence DS3'ten üstün. Bosslar sayı bakımından DS3'teki boss sayısını neredeyse üçe katlıyor ama zorlukları DS3'teki bosslar ile kapışamaz. (Bir iki istisna haricinde.)

DS1 ise serideki tek pişmanlığım oldu. Sevenler de olmuştur ama, ben nefret ettim.

Ayrıyetten belirteyim, ilk souls oyununuz her türlü çok tatlı bir deneyim olacaktır. Benim ilk oyunum DS2 oldu. 120 saat gibi bir sürede de oyunu 4 kez bitirdim.
 
Sağ olun sanırım tercihimi Dark Souls 3'ten yana yapacağım ama Bloodborne'da gözüme çarptı önerir misiniz?
Bizzat deneyimlemedim ancak Sekiro'dan sonraki en zor FromSoftware oyunu olduğunu söyleyebilirim sanırım.
 
Sekiro: Shadows die Twice'da iyi olmak istiyorsanız Sekiro oynamak dışında şansınız yok. O oyun bir ve tek, Souls oynayarak Sekiro'da daha iyi olamazsınız. Ancak Souls'lar size sabırlı olmayı ve hatalarınızdan ders çıkarmanız gerektiğini öğretebilir. Bunu öğrenirseniz Sekiro'nun da öyle çıldırtan bir zorluğu falan kalmıyor zaten.

Tek ihtiyacın olan sabretmek, ölmenin, hata yapmanın bu oyunlardaki en doğal şey olduğunun bilincinde ol, herkes ölüyor bir tek sen değil. Tıpkı gerçek hayat gibi bu oyunda da yaptığın hatalardan ders çıkararak daha iyi bir hale geliyorsun. Oyun zor mu evet zor, ama bu üstün yetenek gerektirecek bir zorluk falan kesinlikle değil. Bilgisayar oyunlarıyla az çok vakit geçirmiş, eli klavye ve fare tutabilen hemen hemen herkes Sekiro'yu bitirebilir.
 

Geri
Yukarı