Soundpeats Air 3 cızırtı ve çınlama sesi

jaws11

Kilopat
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
66
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba.

Uzun bir süre araştırdıktan sonra fiyat performans olarak gösterilen Soundpeats Air 3 Deluxe modelinde karar kıldım ve Amazon'dan satın aldım.
Elime ulaştı ve kulaklığı test etmek için açtım.

Değerlendirmem (iPhone 6S ile denenmiştir.)
  • Müzik performansı ve özellikle bass sesi gerçekten iyi. Müzikleri rahat ve keyifli dinleyebiliyorsunuz. Fakat AirPods 2. nesil kadar temiz ses vermiyor. Biraz daha boğuk.
  • Kardeşimde AirPods 2. nesil var. Mikrofon testi için yanından uzaklaştım ve telefon görüşmesi yaptık. Mikrofon performansı olarak sesler karşıya biraz boğuk gidiyor. Ayrıca karşıdaki kişiden gelen sesi de AirPods gibi temiz alamıyorsunuz. Tabii aradaki fiyat farkına göre ilk 2 durumu normal karşılamak gerekiyor.
  • Kulaklık 5.2 Bluetooth sürümüne sahip. iPhone 6S'in sürümü ise 4.2. bazı kişiler gecikme yaşadığını belirtmiş ama ben birkaç kısa video izledim fakat gecikmeyle karşılaşmadım.

Yaşadığım sıkıntılar.
  • Ürünü ilk kullanışım olmasına rağmen kulaklığın sol teki (açık modda) çınlama sesi gibi bir cızırtı yapıyor. Bu ses hiç kesilmeden sürekli devam ediyor. Gerçekten aşırı rahatsız edici ve sinir bozucu. Tekrar araştırdıktan sonra buna benzer sorunlardan bir sürü kişinin şikayet ettiğini gördüm.
  • Ayrıca benim kulaklarım ortalamaya göre küçük. Fakat kulaklık ise içindeki sürücüden dolayı biraz tombul tasarlanmış. Eğer kulağınız küçükse (hem genel yapı olarak hem de kulak deliğinizin kısmı) bu kulaklık sizi son derece rahatsız edecektir. Hem tam oturmuyormuş gibi hissettiriyor (içeri tam girmiyor) hem de kulakta batma yapıyor ve kısa süre sonra canınız artarak acımaya başlıyor.

Amazon'da iade sürecini başlattım. İade edileceğini düşünüyorum. Kulaklığı alacakların bunları kesinlikle göz önünde bulundurmasını tavsiye ediyorum. 700 - 800 lirayı da çöpe atmaya gerek yok.

Ek inceleme

İade etmeden önce ne olur ne olmaz bir kaç kere daha kontrol ettim. Fakat sol kulaklıkta çınlama gibi olan ses sürekli şekilde devam ediyor.

Masaüstü bilgisayarıma TP-Link UB500 Bluetooth 5.0 adaptörü aldım. Kulaklığı bilgisayara bağladım ve performansını değerlendirmek istedim. Telefona bağlanınca daha iyi ses verdiğini fark ettim. Bilgisayarda bass o kadar ön plana çıkıyor ki diğer sesler arka planda kalıyor. Dinlediğim şarkılar bass ağırlıklıysa tatmin ediyor. Fakat farklı türde olan şarkılarda beni tatmin etmedi.

* Merakımdan dolayı anakartın ses yongalarının bluetooth kulaklıkta etkisi olup olmadığını araştırdım. Etkisi olmuyormuş.
 
Son düzenleme:
Hocam 1 aydır bende Air 3 modelini kullanıyorum ve senin gibi bende de sorun var (kulaklığın teki boşta iken hışırtı yapıyor)hatta burada aynı şekilde konu açmıştım. Bir ara geri falan yollamayı düşünmüştüm fakat gelmesini çok beklediğim ve indirimde aldığım için uğraşasım ve geri yollayasım gelmedi. Soundpeats'ın uygulaması var onu indirdim bir ara kulaklıkları güncelleyip deneyeceğim bakalım.
 
Ben deluxe modelini amazondan 700 TL'ye aldım. Fakat zaten ekonomi kötü. Parayı çöpe atmamak gerekiyor. Ben aldığım gibi yazılım güncellemesi de yaptım hiç bir fark olmadı. Bu çınlamamsı ses sorunu yazılımsal değil donanımsal bir sorun.

Peki kulaklık kulağınızda ağrı yaptı mı? Diğer deneyimlerinizi paylaşırsanız başka almak isteyenler de görmüş olur.
 
Ben deluxe modelini amazondan 700 TL'ye aldım. Fakat zaten ekonomi kötü. Parayı çöpe atmamak gerekiyor. Ben aldığım gibi yazılım güncellemesi de yaptım hiç bir fark olmadı. Bu çınlamamsı ses sorunu yazılımsal değil donanımsal bir sorun.

Peki kulaklık kulağınızda ağrı yaptı mı? Diğer deneyimlerinizi paylaşırsanız başka almak isteyenler de görmüş olur.
Kulağımda ağrı vs yapmıyor.Wifi bağlı iken ses bazen kesiliyor o modem ile alakalı bir problem miş.Şuan tek sıkıntı sol kulaklığın boşta iken hışırtı sesi yapması diyebilirim yani.Az önce uygulanmadan güncelledim fakat birşey değişmedi.
 
Amazon sorunsuz şekilde iade işlemini gerçekleştirdi.

Ben birkaç gün önce yazdım 1 ay süreniz geçmiş ama isterseniz Amazon garantisi kapsamında iade alabiliriz ya da firmanın sitesinden garanti için iletişim sağlayabilirsiniz dedi bir ara firmaya mail atacağım bakalım.
 
TaoTronics A10 model kulaklığı satın aldım. Bugün elime ulaştı. Kulaklık kısmı Soundpeats'e göre daha uygun geldi bana ama yine de bi airpods hafifliği ve rahatlığı yok.

Bahtımız mı kara anlayamadım geldiğinde sol tekiyle alakalı ufak bir batarya sorunu yaşadım. Şimdi bataryayı test ediyorum. Bass olarak soundpeats daha iyiydi. Ama A10'unu da airpods 2. nesil ile test ettim. Airpods 2 kadar iyi olmasa da baya yakın bir performans verdiğini söyleyebilirim. Yani kullanabileceğim seviyede.

Elimde bulunan "kablolu" JBL T110 ile karşılaştırdım. A10 çok daha iyi performans verdi.

Soundpeats bilgisayarda kötü performans veriyor demiştim fakat ses özelliklerinde varsayılan olarak mikrofonu seçili oluyormuş. Bunu sadece kulaklık ile değiştirince ses düzeliyor.

* Yani Soundpeats'de çınlamamsı cızırtı ve tombul kulaklık kısmı hariç sorun yokmuş.
 

Geri
Yukarı