Spacer ATV'ye zarar verir mi?

beyemirs

Hectopat
Makaleler
1
4 Cm'lik spacer hem ön hem arka lastiklere takılırsa araca ne gibi zararlar verebilir? Sırf görünüşü daha güzelleştirmek için istiyorum zararları nelerdir? Değer mi takmaya?

4 Cm'lik spacer hem ön hem arka lastiklere takılırsa araca ne gibi zararlar verebilir? Sırf görünüşü daha güzelleştirmek için istiyorum zararları nelerdir? Değer mi takmaya?

Benim bildigim akslar ile ilgili sorun cikarabiliyor. Dayimda da 1 Cm'lik var, 1'lik pek bir sıkıntı cikarmaz ama 4 tehlikeli olabilir.

Viraj kabiliyetlerini v.s fabrika hesaplamaları dışına müdahale edildiği için olumsuz etkiliyor diyorlar ama ben çok bir fark hissedemedim. Şimdiye kadar hemen her aracımda vardı. Olumsuzluk olarak dönen parçaya ek ağırlık kattığı için yakıtı arttırıp çekişi düşürebilir. Ama sor ki ne kadar fark ediyor anlık ve uzun yol tüketim değerlerinde ben yine bir fark hissetmiyorum.

Konu atv olunca güvenlik konusunu iyi araştırmak lazım.

Viraj kabiliyetlerini vs fabrika hesaplamaları dışına müdahale edildiği için olumsuz etkiliyor diyorlar ama ben çok bir fark hissedemedim. Şimdiye kadar hemen her aracımda vardı. Olumsuzluk olarak dönen parçaya ek ağırlık kattığı için yakıtı arttırıp çekişi düşürebilir. Ama sor ki ne kadar fark ediyor anlık ve uzun yol tüketim değerlerinde ben yine bir fark hissetmiyorum.

Konu ATV olunca güvenlik konusunu iyi araştırmak lazım.

Hocam zaten km de 5-6 TL yakıyor yakıt önemli değil de araca mekaniksel zarar veriyorsa taktırmak mantıksız geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı