Spectre Rainbow kasadan çok ses geliyor

ASIM07

Femtopat
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
60
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyundayken baktım, 43 derecede 2700 RPM hızla çalışıyor fanlar ve kasadan fön makinesi çıkıyor gibi ses geliyor. Acaba işlemcinin fanında sıkıntı var mıdır? Yoksa kasa fanında mıdır ya da PSU'dan mı gelir? Bu sesin nereden geldiğini tam olarak nasıl anlayabilirim? Kasam Rampage Spectra Rainbow.
 
Bir süredir bakım yapmıyorsanız tozdan kaynaklı da olabilir, stock fan kullanıyorsanız ondan da olabilir veya kasa fanları direkt olarak PSU'dan güç alıyordur ki bu durumda sürekli olarak en yüksek devirde çalışır. Onun haricinde eğer ki fanlar anakart üzerinden güç alıyor ise BIOS'dan fanların hangi sıcaklık aralığında hangi devirde çalışacağını değiştirebilirsiniz. Biraz düşürün sorun olmayacaktır, belirli bir sıcaklıktan sonra zaten tam devirde çalışacaktır.
 
PC alalı 6.5 ay oldu hiç temizlemedim bu sesde 1 ay önce çıkmaya başladı. Bir de nasıl temizleyebilirim fön makinesi falan tutarak mı?
 
Eğer ki bu konuda pek tecrübeniz yok ise kasayı açıp elektrikli süpürge veya fön makinesi ile "Sadece" fanları temizleyip tekrar bakın.
 
Yarın yapacağım şu an müsait değilim yarın söylerim neler olup bittiğini bir de bu stok fan değişiştirerdebilirim ses devam ederse hocam kasaya baktınız mı? Hava akışı olmuyor falan dediler.
 
Benim nette gördüğün kadarıyla kasanın üstü açık, arkada 1 tane egzoz fanı var. Genelde kasanın içerisini aşırı doldurmadığınız sürece yeterli, ki oyun oynarken 43 derece olduğunu yazmışsınız gayet normal bir sıcaklık değeri.
 
40-45 derecelerde 2700 RPM fazla, kendiniz rahatsız etmeyecek düzeyde ayarlamanız en mantıklısı yalnız bu ayarları yaparken 70 derecede son devirde çalışacak şekilde ayarlarsanız ısınma sorununun önüne geçmiş olursunuz.
 

Geri
Yukarı