Speedtest ile gerçek indirme hızı birbirini tutmuyor

Makaleler
9
Speedtest yapınca 25 MB/s şeklinde sonuçlar çıkıyor. (Mbit değil, MB/s.)

Microsoft Store'dan bir şey indirince 26, 23MB/s arası indirme yapıyor. (Daha doğrusu öyle yazıyor.)

Ama örneğin Steam, Origin ya da herhangi bir şey tarayıcıdan indirsem bunları geçtim üstteki yazdığım yerler dışında her yerde indirme hızım 3 MB/s civarı. Neden böyle oluyor? Türkiye sunucularından bir şey indirsem bile aynı. Ağı kullanan başka uygulama yok, kablolu bağlı internet.

Son düzenleme:
Her yerde öyledir. Microsoft store indirme hızı gerçek değildir. İnternet Download manager deneyin ve bağlantı kısmından 32 sunucu yapın.

Microsoft Store fazla gösteriyor ancak 25 Mbit değil de nasıl 25MB/s anlamadım.

İşin teknik kısmını pek bilmiyorum ama sağlayıcıların internet hız testlerini algılayıp anlık değerleri arttırdığına dair bir şeyler okumuştum. Şimdiye kadarki tecrübelerime göre gayet mantıklı geliyor.

3 Mb/s'mi yoksa MB'mı? Birisi indirme hızı birisi dosya boyutu.

Microsoft Store doğru göstermiyor maalesef internet hızınızında neredeyse 10 da biri kadar download alıyorsunuz 3 MB indirmesi gayet normal.

1 MB = 8 MBPS hıza denk gelir, Steam'de gözüken değeri 8 ile çarparsanız hızınızı bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…