Sürprizbozan FNAF 4 Full Rehber ve Strateji

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herkese merhaba, bugün Five Nights At Freddy's 4 Oyunumuza ait bir rehber hazırladım. Eğer işinize yararsa veya hoşunuza giderse beğenmek çok zor olmamalı 👍


-Oyunun Kısaca Hikayesi-

Oyunumuz 1983 yılında geçmektedir. Oyunda oynadığımız geceler ana karakterimiz olan, fanların ona söylemiyle Chris Afton veya Crying Child'ın kabuslarıdır. Zaman diliminde içinde bulunduğumuz ve minigamelerde gördüğümüz restoranın adı Fredbear's Family Diner'dır.
Çocuğun kabus görmesinin sebebi büyük ihtimalle kız kardeşi olan Elizabeth Afton'un Baby'e ölümünü görmesi yada abisi Micheal Afton'un onu korkutmasıdır.


-TÜM GECELER-

-Gece 1-


Gece 1, oyunumuzdaki ilk gece ve basit bir gecedir. Her FNAF Oyununda da olduğu gibi amaç sizi oyuna alıştırmak. Bu gece sadece Nightmare Bonnie, Nightmare Chica ve Nightmare Freddy ile uğraşırsınız. Animatronikler size saldırmaya 3AM'den sonra başlar.

2333415462_preview_1.jpg

-Gece 2-

Gece 2, 1'e göre daha çok zorlayacak bir seviyedir. Oyunun mekaniklerini tam olarak oturtmaya dayalı bir gece. Bu gece yanımıza Nightmare Foxy adlı robot katılıyor. Gerçekten çok şık bir dizayn. Önceki gibi Nightmare Bonnie, Nightmare Chica ve Nightmare Freddy ile geceye devam edersiniz.

2333415462_preview_foxy.jpg


-Gece 3-

Gece 3 şu ana kadar göreceğiniz en zor gece. Bunun sebebi ise FNAF'da robotların zorluklarının bir değeri vardır ve bu en fazla 20 olur. Bu gece ise bu değer öncekilere göre baya bi artıyor diyebilirim. 8-10 Seviyesi vardır. Önceki gibi Nightmare Bonnie, Nightmare Chica, Nightmare Freddy, Nightmare Foxy ile geceye devam edersiniz.

2333415462_preview_nightmare chica.jpg


-Gece 4-

Gece 4 hakkında konuşacak pek bir şey yok. Mekanikler hala aynı ve 3. geceye göre çok fazla mı zor diye soracak olursanız, değil. Nightmare Bonnie, Nightmare Chica, Nightmare Freddy, Nightmare Foxy sizin peşinizde 😁

2333415462_preview_freddy.jpg


-Gece 5- [SPECIAL]

Bu gece en farklı mekaniklere sahip gecedir. Bu gecede 6 saat boyunca sadece Nightmare Fredbear ile mücadele ediyoruz.


2333415462_preview_fredbear.jpg


-Gece 6-


6. Gece yaklaşık 15 seviyesindeki robotlar ile oynadığınız bir gecedir. Buna ek olarak 4AM'den sonra Nightmare Fredbear tüm robotların yerine gelir. Gece 6 ve 5 mixlenmiş gibi.

2333415462_preview_foxy.jpg

-NIGHTMARE-


Nightmare gecesi hemen hemen 6. Gece ile aynıdır. Sadece tek farkı 6AM'den sonra Nightmare Fredbear yerine Nightmare adlı bir robot gelir.

2333415462_preview_Nigh.jpg

-20/20/20/20-


Şu ana kadar bu oyunda görebileceğiniz en zor gece. Adından da anlaşılabileceği gibi tüm robotlar 20 seviyesinde. 6AM'den sonra Nightmare gelir. O karakter de 20 seviyesinde, evet 😁

-Animatronikler & Savunma Yolları-

-Nightmare Freddy-


Nightmare Freddy'den korunmak için arkanızda bulunan yatağı sık sık kontrol etmelisiniz. Eğer arkanızdaki yatağa uzun süre ışık tutmazsanız Fredless'lar birikmeye başlar. Bu ufaklıklar 3 tane olursa Nightmare Freddy'i çağırırlar ve ölürsünüz. Fredless'lerin birikme süreleri bulunduğunuz gecenin zorluğuna göre değişir. Bu durum tahmini olarak 10 saniye ile 40 saniye arasında oynar.

2333415462_preview_freddy 2.png

-Nightmare Bonnie-

Nightmare Bonnie size sol kapıdan saldırır. Bu robottan kurtulmak için oyunun temel mekaniği olan ses kasmayı yapmalısınız. Kapıya gidip 4-5 saniye bekliyorsunuz ve bu sırada herhangi bir nefes alma sesi var mı diye kontrol ediyorsunuz. Eğer nefes sesi varsa kapını kapat. Eğer yoksa ışığını tutabilirsin. Bazenleri ise yürüme sesleri gelebiliyor. Ben bu durumda ışık yakmamayı ve beklemeyi seçiyorum. Eğer kapıları kontrol etmezseniz sizi yatak odanızda, yatağa döndüğünüz zaman öldürür.


2333415462_preview_bonnie.png



-Nightmare Chica-

Nightmare Chica, Nightmare Bonnie ile aynı mekaniklere sahiptir. Tek farkı ise odanızda sizi Nightmare Chica değil, Cupcake'i öldürür.

2333415462_preview_chica.png


-Nightmare Foxy-

Nightmare Foxy oyun başladığından itibaren sizin hareketlerinizin zıtına göre hareket eder ve amacı dolaba girmektir. Dolaba girdiğini anlamak için kapı açılma sesini duyabilirsiniz ve dolabın sağ kapağı oynar. Eğer Nightmare Foxy dolaba girerse onu belli aralıklarla kontrol etmelisiniz. Nightmare Foxy dolaptayken kapısını belli bir süre kapalı tutarsanız evre değiştirecektir. Nightmare Foxy'nin 4 adet evresi vardır. Bunlar peluş, oturma, ayakta, ve bağırma evreleridir. Bağırma evresindeyken dolaba ışık yakarsanız Nightmare Foxy size bağırır. Sizi öldürmeyen bir jumpscare diyebiliriz. En güvenli evreleri onu peluş ve ayaktaki pozisyonudur. İlerleyen gecelerde diğer robotlara bakmak için oturma evresinde bırakabilirsiniz. Eğer Nightmare Foxy jumpscare evresindeyken bir süre daha ona bakmazsanız, ya arkanızı döndüğünüz an, ya da kapıdan odanıza döndüğünüz zaman jumpscare yersiniz.

2333415462_preview_fox.png


-Nightmare Fredbear-
Nightmare Fredbear, olduğu sürece diğer tüm animatronikler gider. Sadece Nightmare Fredbear ile uğraşırsınız. Nightmare Fredbear için nefes sesi değilde, koştuğu tarafın sesini dinleyip o kapıya koşmanız gerekir. Kapıya gittiğinizde ışık açıyorsunuz ve eğer oradaysa kapıyı hemen kapatıyorsunuz. Galiba bir yerde okumuştum, 1.5 saniyeden önce kapatmazsanız jumpscare yiyorsunuz. Nightmare Fredbear güldüğü zaman, ya dolapta, ya da yatağınızdadır. Hemen onu bulup gönderiyorsunuz. Dolaptaysa ona ışık tutmuyorsunuz, dolabın kapısını kapatıyorsunuz. Yataktaysa ona ışık tutuyorsunuz. Bazen güldükten sonra direkt koridorda koşabiliyor. Yani fake atıyor diyebiliriz. Dikkat etmenizde yarar var.

2333415462_preview_Fredbear.png



-Nightmare-

Bu robotun mekanikleri, Nightmare Fredbear ile aynıdır.

2333415462_preview_Nightmare.png


-Fun With Plushtrap / Balloon Boy-

-Fun With Plushtrap-


Fun with Plushtrap, geçtiğiniz gecelerden sonra oynayabildiğiniz bir minigamedir. Size belirli bir süre verilir ve karşınızdaki sandalyede Plushtrap oturur. Işığınız açıkken Plushtrap hareket edemez. Fakat ışığınız kapalıyken hareket edebilir ve önünüzde bir X bulunur. Amacınız size verilen bu süre içinde ışık açmadan Plushtrap'in yavaşça X'in üstüne gelmesini beklemektir. Yine ayak seslerini dinleyerek oynadığınız bu Minigame'de eğer plushtrap tam X'in üstündeyken ışığı açarsanız, diğer gece saat 2'den başlarsınız.

2333415462_preview_Plushtrap.png




-Fun With Balloon Boy-

Fun With Plushtrap ile mekanikleri aynı olan bu oyunda kazanmanız dahilinde gene sıradaki geceye 2 saat ileride başlarsınız. Tek farkı ise burada Balloon Boy, Plushtrap'in aksine gülüyor.

2333415462_preview_balloon.png

-Halloween Edition & Animatronikleri-

Halloween Edition, FNAF evreninde ilk defa bir oyuna gelmiş bir DLC'dir. Kısaca oyun dizaynı Cadılar Bayramı için biraz farklı tasarlanmıştır. Sadece dizayndan ibaret. Eğer bu sürümde oynarsanız animatronikler değişecektir. Fakat bu değişim mekanikleri değiştirmeyecektir. O yüzden o kısımları atlıyorum.

-Jack O Bonnie-

2333415462_preview_Jack.png


-Jack O Chica-

2333415462_preview_jack o chica.png


-Nightmarionette-
Evet yanlış görmediniz. Bu FNAF2'den çok iyi tanıdığımız Puppet! Lakin burada biraz kabus boyutunda 😋 Nightmarionette, Nightmare adlı karakter yerine geçer. Bir farkı vardır ve o da, bu karakter oyunda olduğu sürece FNAF2 müzik kutusu sesi çalar.

2333415462_preview_FNAF 4.png


-Nightmare Mangle-

Evet bu da FNAF2'deki MANGLE! Gerçekten tasarımı çok hoş. Bu karakter ise Nightmare Foxy yerine gelir. Dolapta olduğu sürece FNAF2'deki deli edici telsiz sesini çıkarır.

2333415462_preview_mangle.png



-Gizemler-

FNAF Serisi başlı başına gizem konusunda zaten dolu dolu ve bir baş yapıt. O yüzden çok uzatmadan bilinen veya bilinmeyen 2-3 şey göstereceğim.

-Gizli Animatronik-

Sağ koridorun sonunda Nightmare Chica'yı gördüğünüz zaman camda da iki çift göz ve yansıma görebilirsiniz. Bu aslında Nightmare Chica'nın yansıması olsa da zamanında insanlar bunu fazlaca Purple Guy sandı.

2333415462_preview_easterr.jpg

-SpringBonnie ve Purple Guy-

3. geceden sonraki minigamede bu gizemi görebilirsiniz. Eğer FNAF'ı biliyorsanız zaten Purple Guy'ı biliyorsunuzdur. Bu gizem tam olarak ne bilmiyorum fakat, Purple Guy hikayede katil. FNAF 1'de çocukları öldürüp robotların içine koyuyordu. Belkide öldürdüğü kişiyi burada Spring Bonnie kostümüne koyuyor. O zamanlarda SpringLock animatroniklerinin içine insanlarda girebiliyordu. [2023 / FNAF 3, William Afton ölüm nedeni]. Belki de orada sadece bir çalışana kostümü giymesi için yardım ediyordur. Tartışmak serbest :)

2333415462_preview_maxresdefault.jpg

-Minigames-


-Partiye 5 Gün Kaldı-

Odamıza kilitlenmişiz ve ağlaya ağlaya kapıya vurarak yardım istiyoruz. En sonunda pes ediyoruz.

2333415462_preview_bedroom.jpg

-Partiye 4 Gün Kaldı-

Odamızdan artık çıkabiliyoruz ve evde dolanabiliyoruz. Oturma Odasında ise televizyonun arkasından abimiz olan Michael Afton, bir
Foxy maskesi ile bizi korkutuyor.

2333415462_preview_fox.jpg

-Partiye 3 Gün Kaldı-

Fredbear's Family Diner
'da başlıyoruz. Evimizde değiliz bu sefer. Rehberin başında bahsettiğim bu zamanın restoranındayız. Önceden de bahsettiğim SpringLock gizemini bu minigamede görebiliyorsunuz. Gizemli birisi bize diğer tarafa koşup, güçlü olup yardım istememizi istiyor. Bize, onun bizden nefret ettiğini söylüyor. Ayağa kalkmamızı ve güçlü olmamızı söylüyor. En sonunda başaramayıp ağlamaya başlıyoruz.

2333415462_preview_minigame.png


-Partiye 2 Gün Kaldı-

Yine Fredbear's Family Diner'da başlıyoruz ama bu sefer restorandan dışarı çıkabiliyoruz. Sokakta bizim yaşıtımız olabilecek çocuklarla etkileşim haline girip, konuşabiliyoruz. Yarın gerçekleşecek bizim doğum günü partimiz hakkında konuşuyorlar. Peluş oyuncaklar hakkında konuşan bir kız var. Bu kız aynı zamanda bize "Geceleri onların canlandığını duydum" diyor. Bir kaç çocuk bizimle sürekli ağlayan çocuk gibisinden dalga geçiyor. En son evimize dönüyoruz ve abimiz bu sefer yatağımızın altından çıkıp bizi korkutuyor.

2333415462_preview_,ASDLŞADS.jpg

-Partiye 1 Gün Kaldı-

Kim yaptı ise bu sefer bizi animatronik parçalarının olduğu bir odaya kilitlemişler. Aşırı korkuyoruz ve kapıyı açmaları için bağırıyoruz.

2333415462_preview_laoasdl.jpg

-Parti Günü- [SPOILER+]

Artık doğum günümüz geldi. Abimiz ve arkadaşları bize bir doğum günü şakası yapmak istiyor. Biz ısrar etmemize rağmen zorla bizi kaldırıp sahnedeki Fredbear'ın ağzına atıyorlar. Nedeni bilinmeyen bir kaza sonucu animatronik arıza yapıyor ve bizim kafamızdan bir ısırık alıyor. Çocuk hemen ölmese de yoğun bakıma kaldırılıyor. Bu feci ısırık tarihe 1983 Isırığı [THE BITE OF 87] olarak geçiyor.
2333415462_preview_PARTY.jpg


-SON- [SPOILER+]

Bu minigame'de Fredbear, Bonnie, Chica, Freddy, Foxy bizimle konuşuyor. Diyaloglar şu şekilde ;

  • Beni Duyabiliyor Musun?
  • Beni Duyup Duyabildiğini Bilmiyorum.
  • Özür Dilerim.
  • Sen Kırıldın.
  • Biz Hala Senin Arkadaşlarınız.
  • Buna İnanabiliyor Musun?
  • Ben Hala Buradayım.
  • Seni Geri Birleştireceğim.

    2333415462_preview_das.jpg
Bu sözlerden sonrasını dikkatli dinlerseniz kalp cihazından çıkan sesi duyabilirsiniz. Çocuk ölür :/


-The Box-

Bu minigamede karşımıza bir kutu çıkar. Kutunun kilitleri ile oynayabilirsiniz fakat onu asla açamazsınız. İnternetteki yalan videolara inanmayın. Bir süre sonra üstüne "Bazı şeyler şimdilik gizli kalmalı" yazıyor. Büyük ihtimalle yeni çıkacak oyun, özellikle Sister Location ve Kitaplara bir gönderme.

2333415462_preview_box.jpg




-EXTRALAR-

-Nightmare Foxy & Yapılışı-

Making_Foxy.gif


-Nightmare Frebear & Yapılışı-

Making_Fredbear.gif



-Challengelar ve Bonuslar-

20/20/20/20
Gecesini tamamladıktan sonra Cheats menüsü açılır. Bu menü kendiniz oynarken hile kullanmanızı sağlar. Hile ile bitirdiğiniz challengelardan yıldız kazanamazsınız!


  • House Map : Evin Haritasını Görebilirsiniz.
  • Fast Nights : Geceler 2 kat daha hızlı tamamlanır.
  • Danger Indicator : Tehlike varsa oyun size bildirir.
Changelar, Extra menüsünden oynayabileceğiniz özel gecelerdir. Her challenge birbirinden farklıdır.

  • Blind Mode : Oyun Full Karanlık Bir Şekilde Oynarsınız
  • Mad Freddy : Freddleslar Çok Hızlı Birikir.
  • Insta-Foxy : Dolapta Direkt Nightmare Foxy/Nightmare Mangle Olur.
  • All Nightmare : Tüm Gece Boyunca Nightmare/Nightmarionette İle Mücadele Edersiniz.

Bu rehberin de artık sonuna geldik 🥳 Fazla uzun olmuş olabilir ama size güzel bir rehber getirmek istedim. Bu rehberi 3. seferde başarılı bir şekilde yazıyorum. Önceki 2 deneyişlerimde elim Enter'a çarptı ve rehber bitmeden, konu onaylandı 😁 Hepinize çok teşekkür ederim.

Son olarak bir FNAF şarkısı bırakalım 😄

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
[/ISPOILER][/ISPOILER]
 

Dosya Ekleri

  • ddad1df-68d44a69-4502-44ef-824a-d54d27a05a17.gif
    ddad1df-68d44a69-4502-44ef-824a-d54d27a05a17.gif
    2,4 MB · Görüntüleme: 477
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı